Let GodAm citit de curand acest indemn intr-un articol scris de Guy Finley si pare o noua piesa dintr-un puzzle care se tot compune in mintea mea..

“Iesi din Lumea fricii si devino Neinfricat!”

Apoi, ma duc cu gandul la acest mesaj care mi-a venit in ultimul Atelier de lucru si care ma insoteste ca indemn, in fiecare zi de-atunci Exista gratie si usurinta in viata mea si pot sa o accesez ori de cate ori las rezistenta la o parte”.

Iar intretesut cu aceste ganduri, revad interpretarea dr. Wayne W. Dyer in filmul “De la ambitie la sens – Descoperind scopul vietii tale”, conform caruia “Adevaratul scop al Vietii este doar sa fii fericit – sa te bucuri de viata ta; sa ajungi intr-un loc in care.. sa nu incerci mereu sa ajungi altundeva.” El spune:

“Atatia oameni isi petrec viata luptand, incercand sa fie intr-un loc in care nu sunt – niciodata nu li se pare ca ajung acolo.. Unul din modurile in care sa intelegi cum iti gasesti scopul in viata este sa te intorci la Natura – sa iti gasesti propria ta natura.

Cand am venit pe lume, am aparut dintr-o minuscula picatura de protoplasma umana. Si tot ce era in acel graunte ai devenit TU. Tot ce aveai nevoie se afla in acel mic bob.

Primele 9 luni ale vietii tale – din momentul conceptiei pana in momentul nasterii – totul a fost aranjat pentru tine. Nu era nimic ce trebuia sa faci. Tu doar trebuia sa te lasi.. Tot ce aveai nevoie pentru calatoria fizica, era deja stabilit acolo, inauntru.

Si atunci de ce nu – si pentru restul calatoriei?

Scopul tau e acolo, inauntru. Personalitatea ta e acolo, inauntru. Tot ce urmeaza sa fii – nu doar eul fizic – ci totul, e acolo inauntru. Si asa.. ne nastem.

Iar – ca parinti – ne uitam la aceasta mica creatura frumoasa si spunem “Doamne, ce minunatie! Grozava treaba, Doamne – nu putea sa fie mai bine!” apoi adaugam “Ne ocupam noi de-aici incolo!”

Si-apoi suntem inconjurati de toti acesti oameni, familia noastra, cultura noastra – oriunde mergem. Si incepe sa ni se spuna ca nu putem avea cu-adevarat incredere in ceea ce suntem. Trebuie sa ne incredem in ceva din exteriorul nostru. Si asa incepe calatoria noastra spre ambitie.

In momentul in care spunem “Ne ocupam noi de-aici incolo!”, pur si simplu renuntam la aceasta perfectiune. Dam Creatorul deoparte si lasam ego-ul sa vorbeasca – partea din noi care incepe sa ne spuna:

1.   Primul aspect al ego-ului “Nu poti fi particica de Dumnezeu din care ai venit, cine esti – nu este aceasta Creatie perfecta, divina” in schimb ne spune “ Esti ceea ce AI” – si incepe cu jucariile noastre apoi continua cu conturile bancare. Fara sa ne dam seama, incepem sa ne identificam cu posesiunile noastre. Incepem sa avem un set de credinte precum “cu cat am mai mult, cu atat sunt mai valoros”. Dilema este ca daca intr-adevar esti ceea ce ai si lucrurile dispar, atunci si ceea ce ESTI dispare..

2.   Al doilea aspect al ego-ului este ca “Nu sunt doar ceea ce AM dar si ceea ce FAC”. Si ceea ce fac, devine chestia asta numita “Realizare”. Si in toata aceasta lume in care cred ca sunt ceea ce FAC, ne consumam cu toata ideea ca “Succesul meu, valoarea mea, meritul meu ca fiinta umana se bazeaza pe cat de mult FAC. Asa ca trebuie sa fac mai multi bani, trebuie sa obtin o promovare, trebuie sa concurez cu toata lumea care incearca sa obtina ceea ce am eu. Suntem invatati asta in mod continuu!

3.   Al treilea aspect al ego-ului este ca “Sunt ceea ce cred altii despre mine”. Eu sunt.. Reputatia mea! Ego-ul are un sistem de credinte foarte puternic, in care cine Sunt este separat de toti ceilalti. In egala masura, ma invata ca sunt separat de tot ce imi lipseste si de asemenea, de tot ceea ce mi-ar place sa am. Si apoi ne invata eroarea cea mai scandaloasa dintre toate – ne invata ca suntem separati de Dumnezeu.

Unul din cele mai importante lucruri pe care le invatam in dupa-amiaza Vietii e ca am venit dintr-o SURSA. Ca o numim Dumnezeu sau oricum altcumva, nu conteaza. Aceasta Sursa este pretutindeni. Nu exista un loc unde sa nu FIE. Si atunci trebuie sa Fie si in mine – daca nu exista un loc unde sa nu FIE.

Si daca trebuie sa Fie in mine, trebuie totodata sa Fie si in orice am impresia ca lipseste din viata mea. Daca STII asta, atunci intr-un anume fel, stii ca tot ceea ce lipseste din Viata ta – si ti-ar placea sa ai – este deja conectat in Spirit, iar tot ceea ce trebuie sa faci este sa gasesti o modalitate in care sa te-aliniezi pe tine insuti cu asta si sa devii intelegerea ca esti deja conectat, ca trebuie doar sa aduci totul pe calea ta.

Pe masura ce ne indreptam catre dupa-amiaza Vietii noastre, luam cu noi aceleasi structuri ale ego-ului pe care le-am invatat in dimineata Vietii noastre.. Si ce se intampla este ca terminam, traind o minciuna.

Problema este ca nu stim cu-adevarat, sa ne mutam in etapa de sens a Vietii noastre. Aici este unde trebuie sa invatam sa ne intoarcem la cele prime 9 luni – de la momentul conceptiei noastre pana la momentul nasterii.

“Lasa-te trait de Asta” spune Lao Tzu. Aceasta este esenta Realitatii – sa nu faci nimic si totusi, sa nu lasi nimic nefacut. Aici este unde trebuie sa ajungem, intr-un punct in care sa putem renunta la rezistenta. Sa avem cunoasterea ca nu suntem singuri, ca vom fi ghidati, ca avem o Natura si ca ne putem increde in Ea.

Nu este ceva cu care trebuie sa ne luptam tot timpul.”

Nu demult, v-am trimis Exercitiul pentru Iubire si Acceptare de Sine. Am spus si atunci ca personal, cred ca este una din conditiile esentiale ale Vindecarii.

Daca m-ati intreba ce sa lucrez pentru X blocaj/ boala/ neajuns/ trauma/ lipsa sau orice durere din viata – indiferent de forma in care se manifesta ea in prezent, as raspunde invariabil:
–       Iubirea si Acceptarea de Sine
–       Renuntarea la Rezistenta
–       Iertarea

Pentru aceasta, dar si pentru tot ce aveti nevoie sa stiti in particular, vom invata cum sa aplicam Tehnicile de Eliberare Emotionala si vom exersa impreuna in cadrul Atelierului de lucru.

Va astept cu drag!

Liliana

http://eliberareemotionala.ro/
https://www.facebook.com/liliana.stanciu
www.facebook.com/EliberareEmotionala

Nota: Puteti prelua integral sau partial acest material, mentionand link-ul catre articol si il puteti republica in conditiile in care includeti autorul si sursa, lasand intacte celelalte link-uri din postare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *