Self LoveCeea ce m-a determinat sa scriu acest articol a fost un moment in care am spus “Asa nu se mai poate!”. Nu pot sa cuprind importanta temei in titlu dar sper ca destul de multi oameni vor citi mesajul si vor folosi acest instrument de lucru.

Daca as fi intrebata ce aspect al vietii noastre consider ca merita cea mai mare atentie, care este lucrul ce face diferenta intre succes si esec, sanatate si boala, placere si durere, implinire si dezamagire, bucurie si suferinta – precum si toate asemenea, as raspunde ca subiectul Iubirii si Acceptarii de sine este determinant.

In toate experientele de viata, in lucrul cu oamenii sau cel personal, in timpul cursurilor sau al interactiunii cu cei din jur in general, in orice directie imi indrept atentia – deopotriva, interior sau exterior – acest subiect este prezent in miezul tuturor lucrurilor. De aceea poate – tocmai pentru ca se afla in miez, continuam sa dam foile de ceapa, una cate una, tot descoperind, constientizand, clarificand si eliberand pana cand ajungem la acest aspect care se cere in cele din urma, vindecat.

Am fi tentati sa spunem astfel, ca e mult mai simplu sa incepem cu rezolvarea ne-iubirii si ne-acceptarii de sine si intr-adevar, asta ne-ar scuti de multe drumuri intortocheate, semne de intrebare si blocaje – indiferent ca ne referim la sanatate, controlul greutatii, relatii, cariera sau sanatate financiara. Este absolut corect!

De ce sa lucram pentru Iubire si Acceptare de sine daca vrem sa fim sanatosi, sa gasim partenerul ideal, sa reusim in cariera sau afaceri, sa obtinem prosperitate, sa ne dezvoltam personal si sa crestem spiritual? Pai sa ne imaginam ca suntem in relatie cu cineva care ne uraste sau cel putin ne dezaproba si ne aminteste in mod regulat, cat de defecti suntem.

Ne critica la fiecare pas, ne numara greselile si gaseste vina in tot ceea ce facem. Aceasta persoana ne spune ca nu are rost sa ne suparam, pentru ca ne vrea doar binele, vrea sa indrepte lucrurile, sa invatam din greseli si ca de fapt, critica poate fi considerata ca si bataia – de catre unii, “rupta din rai” – de ce nu?

Imaginati-va ca aceasta persoana sta cu noi de muuulta vreme, nu da nici un semn ca vrea sa plece si va fi cu noi pana in ultima clipa. Cred ca suna la fel de ingrozitor si pentru altii.. Nu simtiti si voi ca vreti sa o eliberati? Cum suna atunci, faptul ca rolul acelei persoane este jucat de fiecare dintre noi in parte, pentru propria persoana?

Accceptarea de sine plina de compasiune este abilitatea de a recunoaste in mod onest experienta noastra completa ca fiinte umane, in fiecare situatie de viata, cu blandete si curaj in loc de judecata si critica.

Ce NU este acceptarea de sine:

–       Nu este acelasi lucru cu aprobarea – chiar daca situatia in care ne aflam este dificila, dureroasa si nu ne place deloc, este importanta doar constientizarea faptului ca lucrurile sunt asa cum SUNT

–       Nu este resemnare – o acceptare muta a situatiei. Cand ne acceptam in totalitate, exact asa cum suntem, ne putem concentra atentia pe modul in care putem face ceva pentru a o schimba, fara a ne cheltui energia invinovatindu-ne, obsedati de cat de mult am gresit.

De ce totusi, o facem? Pentru ca asta este maniera in care – cei mai multi dintre noi – am fost invatati sa abordam viata: sa ne respingem propriile emotii, sa evitam momentul prezent, sa ne tratam pe noi insine cu duritate si autocritica, astfel incat sa ne incadram in anumite standarde. Nimeni nu face asta in mod voluntar ci ne programam asa in cascada, preluand lipsa iubirii si acceptarii de sine de la parinti si bunici iar impactul in viata noastra este semnificativ.

Am fi tentati sa spunem ca ultimele generatii au mai mult noroc si ca parintii constienti aleg sa-si imputerniceasca copiii, sa le dezvolte increderea in sine, sa le arate ce fiinte minunate sunt si ca este normal sa experimenteze tot felul de situatii de viata in care nu trebuie sa fie perfecti. Intr-adevar, parintii din zilele noastre actioneaza in aceasta directie, DAR daca invataturile lor nu se aliniaza cu propria esenta este ca si cum ar spune DA si ar da din cap in sens negativ, dintr-o parte intr-alta. Vorbele nu invata, doar experientele, iar copiii preiau informatia in primul rand si in principal, din energia noastra.

In exercitiile cu care lucrez pentru mine personal, sau pe care le pregatesc pentru clienti, folosesc multe metode care se afla la indemana si care se imbina perfect cu Tehnicile de Eliberare Emotionala. Totusi datorita limitarilor impuse de timp si a ritmului alert in care si eu imi desfasor activitatea , nu reusesc sa raspund tuturor celor care imi scriu ca au nevoie de indrumare, sprijin si exercitii personalizate.

M-am gandit insa, la ceva ce as putea sa ofer de mare valoare – care sa functioneze ca un panaceu – si fiind inspirata in ultimele zile de cateva metode delicate ca Zensight si Ask and Receive, le-am imbinat cu EFT si am pregatit un exercitiu puternic pe care il gasiti AICI in forma scrisa, AICI in forma audio, precum si pe Youtube: 

Va incurajez din toata inima sa va eliberati de orice gand care ar putea spune “nu-i atat de urgent asta, altele sunt nevoile mele” si sa va dati voie sa simtiti cu-adevarat daca e chiar suficienta (ca si cum ar putea fi vreodata “prea mult”..) iubire si acceptare de sine care sa faca posibila manifestarea tuturor lucrurilor si relatiilor minunate pe care le doriti si pe care le meritati cu-adevarat! Sunt sigura ca nu va mai fi nevoie sa depunem eforturi uriase pentru vindecare la alte nivele sau pentru manifestarea lucrurilor care ne lipsesc – odata ce vom accepta toate partile din noi.

Va astept sa exersam impreuna, in cadrul cursurilor si va rog sa dati mai departe – in mod special, acest articol. Nu stim inca pentru cine putem fi mana intinsa, mult asteptata..

 

Cu drag,

Liliana Stanciu

http://infobliss.ro/
http://eliberareemotionala.ro/
https://www.facebook.com/liliana.stanciu
https://www.facebook.com/EliberareEmotionala

4 Comments

  1. Iti multumesc foarte mult Liliana. Intr-adevar, este foarte puternic, doar citindu-l am simtit asta. De-abia astept sa-l fac. Iti doresc si pe mai de parte, in munca pe care o faci, sa ai la fel de multa inspiratie sau din ce in ce mai multa. Inca o data multumesc.

    Laura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *