Incepe cu cele 7 nevoi de baza!

“Lucrul cu anxietatea si cu depresia seamana cu un castron de spaghete: problemele si convingerile se impletesc unele cu altele si nu prea stii de unde sa incepi.” – Karl Dawson

 

Am ales acest citat, din capitolul “Calmarea mintii” cuprins in cartea “Transforma-ti convingerile, Transforma-ti viata”, de Karl Dawson si Kate Marrilat, pentru ca in ultima perioada am primit mai multe intrebari ce tin de nevoile de baza umane si ca atare, vitale pentru a supravietui.

In lucrarea de mai sus este mentionat un studiu realizat de Institutul pentru nevoile primordiale ale omului (Human Givens Institute) si vreau sa iti dau un instrument scris cu care sa incepi o explorare foarte importanta pentru tine.

Iti ia doar cateva minute pentru a vedea unde te pozitionezi fata de aceste nevoi pe de-o parte si ce poti face astfel incat sa obtii chiar si mai multe instrumente de lucru, pe de alta parte.

 

Vezi AICI tabelul cu “Cele 7 nevoi umane” si stabileste unde te afli in acest moment (deschide-l sau da click-dreapta pe cuvantul “AICI” pentru a descarca fisierul).

Sunt 3 coloane simple si ai de facut doar 2 actiuni:

  1. Completezi in coloana a doua, exemple din propria viata (e lista ta, nu o vede nimeni)
  2. Dai o nota de la 0 la 10 in coloana a treia, fiecareia dintre nevoile personale, in cele 7 categorii (cat de satisfacuta iti este nevoia respectiva, in acest moment?)

 

Pentru a da eu tonul, am completat in capul listei cate un exemplu de nevoie de baza in general, pentru fiecare dintre categorii.

Totusi, ceea ce conteaza pentru tine sunt propriile-ti exemple. Scrie-le si da o nota nivelului de satisfactie pe care o ai in prezent, pentru fiecare.

 

Iar daca acesta e un instrument de constientizare, deschide mesajul urmator, ca sa poti aplica si tu cu usurinta, un instrument de transformare. In acest fel, nivelul de satisfactie al nevoilor tale de baza, va creste pe masura ce inaintezi.

 

Ne intalnim in 01-03 Aprilie, la Cursul EFT Nivel 1&2 pentru a lucra cu Tehnicile de Eliberare Emotionala – cel mai eficient instrument, dupa parerea mea, in ceea ce priveste integrarea emotiilor negative.

 

Scrie-mi la info@eliberareemotionala.ro daca vrei sa iti rezerv un loc.

Ai toate detaliile aici: https://eliberareemotionala.ro/acreditare-eft

 

Iti multumesc ca dai mai departe!

 

Cu drag, pe curand!

Liliana

 

PS – Pentru ca ai citit pana aici, meriti sa stii deja cele 7 categorii ale nevoilor umane, conform Human Givens Institute:

  1. Sa te simti inteles si conectat
  2. Sa dai si sa ti se dea atentie
  3. Sa tii cont de legatura minte-corp
  4. Sa detii controlul (in privinta lucrurilor asupra carora poti s-o faci)
  5. Nevoia de creativitate si stimulare
  6. Nevoia de scop si teluri
  7. Sentimentul de a fi conectat la ceva mai mare decat sinele

 

Tot ce ai de facut acum este sa vezi AICI exemplele din dreptul acestor categorii. Personalizeaza-le, fiind chiar si mai specific/a decat acolo, completand cu propriile-ti nevoi.

IMPORTANT: nu uita sa imi trimiti si mie, care e clasamentul tau!

Unde stai bine? Unde stai mai putin bine si ai nevoie sa cresti nivelul de satisfactie al acelei nevoi? Deschide mesajul urmator, pentru a face acest lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *