Daca nu ai avut destul timp in ultimele zile, sa verifici primele doua din cele 9 convingeri pe care le poti avea despre viata, ai postarea AICI.

Ti-am spus data trecuta ca Practica lucreaza singura.

Si ca Inceputul este sa stii ce e Bun pentru tine!

 

Astazi trecem prin actul al doilea si continuam cu inca doua orientari in viata, care isi gasesc sursa in convingerile limitative si ne definesc viziunea asupra vietii si a lumii.

Nu mai e un secret ca da, sunt in legatura cu cele 5 rani care ne impiedica sa traim. Pur si simplu.

 

A treia viziune posibila – Sunt valorosi doar cei ce au rezultate!

Daca asta crezi, valoarea pe care ti-o acorzi trece prin ochii celorlalti. Viata ta e orientata spre a vehicula o imagine a intruparii reusitei.

Frica ta fundamentala este aceea de a nu avea valoare – sa nu te simti un nimeni, nimic.

 

Performanta, rezultatele, obiectivele, cautarea scurtaturilor, chiar si o minciunica. Orice “fard” pentru realitate e bun!  Ai devenit maestru in “a te aranja” cu realitatea. Vorbesti de reusite, ocultezi esecurile, ele nu se discuta pentru ca important e sa fii valorizat!

 

Pachetul de Practica la care lucram include solutii pentru dificultatile majore ale celor care cred ca sunt valorosi doar cei ce au rezultate! Vanitate. Falsa umilinta. Relatia cu esecul, intrarea in prietenie cu sine, obiective si relatii, ignoranta, impermanenta. Insecuritatea si deconectarea de corp si emotii. Presiunea resimtita.

 

A patra viziune posibila Oamenii sufera pentru ca sunt deconectati de restul lumii

Probabil stii ca esti foarte emotional/a, concentrat/a pe propriile sensibilitati. Ai senzatia ca ai pierdut ceva, legatura cu ceilalti, in profunzime, legatura cu viata, Universul.

 
Frica cea mai mare este aceea de a nu fi acceptat/a asa cum esti.

 

Cauti mereu sa fii autentic si recunoscut, integrat in grup, in acelasi timp. Te crezi original, autentic, si stii ca esti perceput/perceputa excentric, rebel/a, in orice caz, cineva care nu urmeaza turma.

Pachetul de practica la care lucram include raspuns la dificultatile majore ale celor care cred ca oamenii sufera pentru ca sunt deconectati de restul lumii: atentia lor este pe ce le lipseste, nu actioneaza, nu-si gasesc nicaieri locul si linistea. Dorinta profunda, pofta, invidie, melancolie.

 

In incheiere pentru astazi, reiau citatul din Lise Bourbeau, in caz ca nu i-ai acordat atentie inca:

“Dificultatile noastre de sanatate fizica, mentala si emotionala sunt legate de cele cinci rani care ne impiedica sa fim noi insine. Acestea sunt respingerea, abandonul, tradarea, umilinta si nedreptatea. Pentru a nu retrai suferintele care le sunt atasate, noi, copii mici fiind, pentru a supravietui si a ne adapta la mediul in care am crescut, “ne-am confectionat masti”. Masti de protectie. Le purtam de atunci, iar ele ne blocheaza implinirea”.

Deci, cum sa fim bine cand in pielea noastra traieste altcineva decat cine suntem cu adevarat?

Tot ea spune “Cu cat vrem sa ne schimbam mai mult, cu atat mai mult nu merge. De ce? Pentru ca inainte de schimbare e nevoie de acceptare”.

 

Si te las cu inca unul de reflectat, pentru ca magia acestor citate consta in activarea Reamintirii: “Puterea caracterului unei persoane se masoara in cantitatea de adevar pe care o poate tolera.” (Nietzche)

Adevarul de tolerat este ca esti acolo unde esti.

 
Dupa ce te cunosti, poti cauta o alta maniera, atitudine, de a fi, de a trai: fara duritate (fata de sine si/sau fata de ceilalti), fara control. 

 

Revin pentru a-ti dezvalui urmatoarele viziuni posibile. Si asa, din aproape in aproape, raspunsurile tale la propriile-ti provocari ti se vor descoperi si vei sti ce e Bun pentru tine!

 

Cu drag, pe curand!

Liliana Stanciu – https://eliberareemotionala.ro/ 

Daniela Jula – https://madezvat.ro/

 

PS – Citeste primul mesaj. Mai tarziu, reciteste-l pe acesta. Lasa ca la o masa rotunda sa se aseze cuvintele mele, impreuna cu senzatiile tale. Pe masura ce citesti, spune-ne unde te recunosti. Un pic din tot, mai mult sau mai putin, dintr-o orientare sau alta, doar recunoaste!

Si Recunoaste-Te.

 

Ai prilejul sa verifici importante viziuni de viata, convingeri limitative care este inca posibil sa te afecteze in prezent.

Deocamdata, bucura-te de constientizari. Ne reintalnim in mesajul urmator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *