Inca o pastila concentrata, pentru constientizari numai bune la inceput de saptamana!

Avem cu adevarat convingerea ca te poate ajuta sa te cunosti mai bine, cand explorezi inca doua orientari in viata, pe care ti le propunem. Ele isi gasesc sursa in convingerile limitative si ne definesc viziunea asupra vietii si a lumii, deci merita cu prisosinta sa le iei in calcul.

Si da, face parte din aceeasi promisiune: cand te cunosti mai bine pe tine, iti e mai usor si natural sa alegi ce e Bun pentru tine.

In orice situatie!

 

Trecem asadar, prin al treilea act al “piesei” pe care e posibil sa o joci, doar verifica daca asa stau lucrurile:

 

A cincea viziune posibila – Lumea e intruziva, trebuie sa inteleg si sa ma protejez!

Daca asta crezi, atentia si energia ta merg in directia evitarii situatiilor in care ar fi posibil sa nu ai resurse, sa fii incapabil/incapabila sa te descurci. Mentalul iti consuma cea mai mare parte a energiei de care dispui. Observarea si cautarea de a intelege tot, iti ocupa tot orizontul. Cercetezi, citesti, orice e bun de recoltat e demn de atentia ta. Esti foarte strict in gestionarea resurselor tale, poate chiar te preocupa pana la avaritie.

Orientarea naturala este spre cunoastere. Asa ajungi sa acumulezi, sa acumulezi, sa acumulezi.

Pachetul de practica la care lucram include raspunsuri pentru dificultatile majore ale celor care cred ca lumea e intruziva, ca trebuie sa inteleaga tot si sa se protejeze: izolarea excesiva, incapacitatea de a decoda mesajele corpului si emotiilor care ii traverseaza. Sentimentul ca niciodata nu vor avea destule resurse.

 

A sasea viziune posibila – Lumea e periculoasa, trebuie sa fiu vigilent si neincrezator!

Daca nu ai incredere in tine, in oameni, in viata, atunci faci parte dintre cei care spun: “un pericol poate intra pe orice usa!”. Nu ai incredere, acesta este laitmotivul tau. In realitate, frica de a nu fi sustinut te face sa vezi si sa tricotezi cele mai negre scenarii. Functionezi ca un detector de pericol. Esti reactiv, poti fi chiar agresiv.

Orientarea naturala este loialitatea. Crezi ca loialitatea iti asigura securitate.

Pachetul de practica la care lucram include solutii pentru dificultatile majore ale celor care cred ca lumea e periculoasa, ca trebuie sa fie vigilenti si neincrezatori: frica de a simti frica. Fobii. Indoieli si suspiciuni. O viata orientata in functie de frici. Neincredere in misterul vietii.

 

In incheiere pentru astazi, te las cu un nou citat din Lise Bourbeau : “Eu vad viata ca pe o mare scoala in care invatatul nu se termina niciodata. Sunt entuziasmata, multumesc Vietii in fiecare zi pentru sansa de a continua sa invat, IN IUBIRE. Daca in fiecare zi incepi sa cauti frumusetea acolo unde este, in tine, in jurul tau, viata ta se va transforma.”

 

Iar acum inca un lucru foarte important de punctat: este necesar sa devenim constienti ca suntem cate un pic din toate orientarile, sau mai mult din cate una. Nu e grav, ne antrenam sa acceptam adevarul, fiecare despre el insusi.

 

Si nu uita ce am spus data trecuta, ca raspuns la citatul lui Nietzche (“Puterea caracterului unei persoane se masoara in cantitatea de adevar pe care o poate tolera.”)

Adevarul de tolerat este ca esti acolo unde esti.

Dupa ce te cunosti cu adevarat, poti cauta o alta maniera, o alta atitudine de a fi, de a trai: fara violenta, fara control. 

 

Te regasesti in vreuna dintre descrierile convingerilor de mai sus?

Ramai aproape, pentru urmatorul calup din piesa in 5 acte, cea care te poarta prin 9 viziuni despre viata, care decurg din 9 convingeri limitative si care dau nastere la 9 orientari.

 

Cu drag, pe curand!

Liliana Stanciu: https://eliberareemotionala.ro/

Daniela Jula: https://madezvat.ro/

 

PS – Deci unde te regasesti? Sa fie de data asta, ceva nevoie de protectie? Sau mai multa neincredere?

Trimite-ne raspunsul tau!

Si nu uita ca important e sa devenim constienti ca suntem cate un pic din toate orientarile, sau mai mult din cate una, nu pentru autocritica, ci ca sa actionam in directia rezolvarii oricaror blocaje.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *