Am bucuria sa iti spun ca noi lucram intens la un produs nou. 100% practic!

Nici o vorba in plus de practica! Nici “exercitii” nu o sa le spunem pentru ca notiunea in sine de “exercitiu” poate aduce o tensiune, iti poate induce ca trebuie sa obtii un rezultat.

Ce lucram noi e genial si inovator ? Pentru ca practica lucreaza singura!

Practica despre care vorbim include 5 parti mari si late.

Absolut toti oamenii se regasesc in cel putin una, doua, sau chiar in toate cele 5 capitole. Nu ai cum sa nu le mai dai atentie, sau sa le eviti, daca vrei sa termini cu betele in roate, cu autosabotarea, convingerile limitative si orice altceva care reprezinta blocaje, piedici, sau locuri in care iti pierzi energia si entuziasmul.

 

Incepem astazi cu inceputul. Inceputul este sa stii ce e Bun pentru tine.

Daca tu nu stii ce e bun pentru tine, o sa continui sa faci doar alegeri polarizate (fie numai emotionale, fie numai rationale, fie numai spirituale) cand de fapt, ce e bun pentru fiecare este o pozitionare in centru. Cea care tine cont de manifestarea tuturor aspectelor.

Cum poti sa stii ce e Bun pentru tine? Eu nu am alt raspuns decat sa iti spun.. “cunoscandu-te!

 

In cazul in care te-as invita acum sa te prezinti, mi-ai spune probabil ca esti din cutare oras, ca ai x ani, y copii, ca lucrezi in cutare loc, te pasioneaza un anume lucru, ca nu suporti sa faci ceva, iar provocarile avute in viata sunt astea si celelalte.. Ai prins ideea. 

Orice vei raspunde arata cum te vezi tu, cum te percepi. Ori cum te percepi, nu este acelasi lucru cu cine esti!

Daca alegi sa urmaresti postarile noastre din seria Bun pentru tine – Bine pentru toti”, am convingerea ca te vei cunoaste mai bine, fiindu-ti mai usor si mai natural sa alegi ce e Bun pentru tine.  

 

Iar in eventualitatea in care comedia/drama/romanta/teatrul de strada – sau cum consideri piesa in care esti – nu iti place, poti alege sa joci o noua piesa. Una in 5 acte, una care te poarta prin cele 9 viziuni despre viata, care decurg din 9 convingeri limitative si care dau nastere la 9 orientari in viata.

Priveste-le ca pe niste trecatori inguste, singure cai de acces catre “Pamantul fagaduintei”; ai auzit de ele;  sunt extrem de stramte, abia incape un om, sunt periculoase, la inaltime mare, fara alt punct de sprijin decat talpile tale, in timp de vreme schimbatoare, cand vantul e puternic.

Astazi ai posibilitatea sa evaluezi doua dintre ele, iar daca alegi sa citesti mesajele urmatoare, vei afla tot ce trebuie pentru a sti ce e Bun pentru tine.

 

Prima viziune posibila – Lumea e imperfecta, trebuie ameliorata!

Daca asta crezi, atentia si energia ta merg in directia evitarii situatiilor de enervare, de furie intensa (interiorizata sau exteriorizata). Esti plin/plina de exigente. Esti frustrat/frustrata ca ceilalti nu au acelasi nivel de exigente ca si tine. Esti ocupat/ocupata “sa faci”, si nici macar asta nu e de ajuns. Trebuie sa “sa faci bine!”.

Frica ta fundamentala se regaseste in orice actiune care te ajuta sa fii bun cu orice pret”. De unde rezulta o rigoarea personala dusa la apogeu.

Nu e nimic problematic cu dorinta de a fi bun, de a face bine lucrurile – daca acestea nu sunt conditionate (constient, sau inconstient) de cata valoare punem pe noi insine.

Din nefericire, avem o perceptie despre valoarea noastra ca fiinta umana, bazata pe rezultate; deci foarte fluctuanta, pentru ca uneori reusim, alteori nu. Si nu ne-a invatat nimeni ce sa facem cu frustrarile noastre.

 

Pachetul de Practica la care lucram include rezolvari pentru dificultatile majore ale celor care cred ca lumea e imperfecta si trebuie ameliorata: rigiditatea, dificultatea de a se relaxa, dificultatea de a se lasa in pace cateva momente, dificultatea de a se accepta, de a se amuza.

Dificultatea celor ce traiesc sub umbrela lui “trebuie”. Umbrela asta e atat de grea incat ti-ar fi mai usor sa te ude ploaia decat sa o strangi in mana (in maini, de fapt ; pentru ca e grea! trebuie sa o tii cu ambele maini!). Stres major. Probleme de comunicare. Relatii tensionate. Acestea sunt cateva efecte ale frustrarii de a trai intr-o lume imperfecta!

 

A doua viziune posibila – Primesc iubire DOAR daca ofer iubire

Toata atentia si energia e focalizata pe “sa ma simt iubit/iubita”. Convingerea (frica) fundamentala este “nu merit sa fiu iubit/iubita”. Tot ce conteaza pentru aceasta persoana este sa simta caldura, afectiunea (in familie, in cuplu, intre prieteni, in comunitate etc.). Pentru asta a dezvoltat un mecanism natural: ajutorarea celorlalti. Este cel mai serviabil, se ofera in ajutor, cauta solutii pentru altii, fara sa i se fi cerut. Poate deveni seducator inconstient: ca sa ma iubesti, te voi ajuta! Conectat emotional la nevoile celorlalti, provoaca un scurt-circuit in sine.

 

Pachetul de Practica la care lucram include rezolvari pentru dificultatile majore ale celor care cred ca nu merita sa fie iubiti: sacrificiul de sine dus la rang de virtute, dependente, nevoia de iubire dincolo de carentele afective din copilarie.

 

In incheiere pentru astazi, te las cu un citat din Lise Bourbeau:

“Dificultatile noastre de sanatate fizica, mentala si emotionala sunt legate de cele cinci rani care ne impiedica sa fim noi insine. Acestea sunt respingerea, abandonul, tradarea, umilinta si nedreptatea. Pentru a nu retrai suferintele care le sunt atasate, noi, copii mici fiind, pentru a supravietui si a ne adapta la mediul in care am crescut, “ne-am confectionat masti”. Masti de protectie. Le purtam de atunci, iar ele ne blocheaza implinirea”.

 

Si te intreb. Cum sa fim bine cand in pielea noastra traieste altcineva decat cine suntem cu adevarat?

Revin peste doua zile, si asa, din aproape in aproape, raspunsul tau la propria-ti situatie, ti se va revela si vei sti ce e Bun pentru tine.

Iti multumesc ca dai mai departe!

 

N-ai idee cat putem ajuta la caderea mastilor 🙂

 

Cu drag, pe curand!

Liliana Stanciu – https://eliberareemotionala.ro/

Daniela Jula – https://madezvat.ro/

 

PS Te regasesti in acest mesaj? Daca da, unde?

Raspunsul tau e important pentru noi!

Apasa tasta Reply/ Raspunde si trimite-ne gandurile tale.

Astfel, poti sa te asiguri ca vei primi doar ce e Bun pentru tine 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *