PerseverentaFrumusetea atelierelor de lucru consta in faptul ca se pot da exemple actuale si se lucreaza personalizat, pe nevoile participantilor. Asta nu inseamna insa, ca resursele online sunt mai prejos si vreau sa simtiti ca va port in gand ori de cate ori cred ca anumite informatii va sunt de folos, in egala masura.

Este si cazul de fata, in care am pregatit un exercitiu pentru Perseverenta, in urma discutiilor purtate in cadrul atelierului de Sambata. Am discutat atunci despre faptul ca – in aceste vremuri in care avem acces la toate resursele de care avem nevoie, singurul impediment poate fi cateodata, lipsa exercitiului, autosabotarea si un “muschi” al perseverentei prea putin dezvoltat.

Ce facem cand stim reteta, stim ce avem de facut, stim ca trebuie sa facem un minim efort pentru a pune in aplicare un anumit plan si totusi.. parca “ceva” ne opreste: nu mai avem chef, nu ne mai vine sa continuam, suntem prea obositi, avem alte urgente, si uite-asa – una ne propunem si alta facem?!

Cred ca este de folos multora dintre noi, exercitiul pe care l-am pregatit pentru a depasi astfel de piedici. Atunci cand observati ca dati semne de renuntare sau ca nu aveti putere sa continuati un plan pe care de-abia l-ati inceput – indiferent care este actiunea pe care o vizati, prelungiti pauza cu inca 4 minute 🙂 si faceti acest exercitiu in varianta scrisa AICI sau audio, AICI (click-dreapta, pentru salvare).

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu Tehnicile de Eliberare Emotionala, mentionez ca metoda simpla de aplicare este stimularea (prin presare sau ciocanire usoara, de cateva ori, in timp ce spunem sau auzim anumite afirmatii) a punctelor energetice capete de meridian (cele folosite de mine sunt AICI). Prin afirmatiile pe care le spunem/ ascultam, observam in primul rand care este situatia pe care o dorim rezolvata (in cazul acestui exercitiu, sa fim perseverenti), dupa care trecem usor prin cateva runde in care schimbam realitatea prin ceea ce 1). dorim si 2). alegem.

Mult succes, cu drag!
Liliana

http://infobliss.ro/
http://eliberareemotionala.ro/
https://www.facebook.com/liliana.stanciu
https://www.facebook.com/EliberareEmotionala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *