OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Am intrat in ultima parte din anul 2020, ne apropiem chiar de inchiderea lui.

Inchiderea unui an care continua sa fie haotic, destabilizant si distrugator la un anumit nivel, chiar daca pentru a face loc Noului. Miza acestui an este modificarea codurilor, iesirea din obisnuinte, din moduri de functionare care au mers pana acum, dar care au ajuns la capatul logicii si performantei pe care le puteau genera.

 

Personal, am trecut in aceasta saptamana printr-o noua zgaltaiala. Am condus ieri, pe ultimul drum, pe cea care timp de 30 de ani am numit-o mama-soacra. Am revenit in Bucuresti, sunt obosita, iar casa e vraiste.. ca si planurile mele deocamdata – cel putin, timp de cateva zile, pana intru pe fagasul procesarii celor intamplate.

Pentru unii “soacra” nu e chiar o persoana dupa care sa plangi, insa ti-ai dat seama deja ca nu e deloc cazul meu, din moment ce am pus calitatea “mama” ca prefix, atunci cand m-am referit la ea. Fara discutie, relatia nora-soacra ridica multiple mingi la fileu, atat in directia vindecarii propriilor rani, cat si a integrarii Umbrelor, mai ales cand cele doua convietuiesc in aceeasi casa.

Nu aduc in discutie Trecerea ei, pentru a semnala ca s-a intamplat acest lucru – in definitiv si la urma urmei, apartine intamplarilor care fac parte din Viata! Numai ca toate constientizarile puternice ce se petrec pe fondul unor evenimente atat de importante – mai ales cand se intampla in mod neasteptat si brutal – toate trairile intense si pana la urma, chiar Iubirea care izvoraste in mod paradoxal din fiecare durere, ma cam lasa fara respiratie (in ultima perioada, pe alocuri la propriu).

 

Ca anul se termina e cel putin o veste buna, cu atat mai mult cu cat, anul ce vine e caracterizat de forta constructiva, nu de miscare si agitatie cum a fost si inca este 2020.

Suntem in Noiembrie – metafora miscarii, a apei, curent, legatura, difuzare. In acelasi timp, o noua energie, in faza de emergenta este prezenta (daca te uiti atent/a, vei vedea ca exista deja mici muguri care urmeaza sa infloreasca in primavara). Efect de acumulare a unei noi energii pe care nu o putem utiliza acum, imediat, dar care ne da asigurarea fortelor noi, prezente.

Acest Noiembrie, aduce si focul in vietile noastre. Focul este metafora luminii, a caldurii si a ceea ce acompaniaza lumina, respectiv umbra.

Avem posibilitatea sa vedem clar ceea ce nu am putut vedea pana acum, sau nu am vrut sa vedem, sau pur si simplu nu era vizibil. Pentru ca in acest moment, lampa e la noi, exista lumina.

Ceea ce face sa nu fie usor e ca acesta forta de lumina este la suprafata – ea nu e inradacinata, integrata in profunzimea fiintei. Acest lucru creeaza efectul “vad, dar nu cred”, sau “cred ca am vazut, dar nu mai stiu daca e chiar adevarat”.

Efectul de umbra/lumina, efectul de lumina aparenta, totul in serviciul alimentarii indoielilor noastre.
Momentul e favorabil sa ne spunem: “exista asta SI asta”.

Curentul e puternic, iar marea involburata va antrena toate barcile in larg.

 

Asadar, care e pozitionarea justa?

  1. Bazeaza-te pe propria capacitate de rezilienta, incredere si impamantare.
  2. Verifica-ti bazele, fundatia pe care stai.
  3. Observa-ti anturajul.
  4. Realimenteaza-te constant si ingrijeste-te de resursele interioare.
  5. Construieste-ti un cerc de aliati pe care sa te bazezi cu incredere.

Spune stop agitatiei exterioare si fortelor retrograde, destabilizante. In fiecare dintre noi exista capacitatea de a alege CUM avem grija de noi.

Aceste timpuri ne testeaza forta si increderea in ceva ce urmeaza si increderea in sine.

Ai incredere in drumul pe care l-ai inceput de multa vreme, sau poate de curand, sau poate te gandesti sa il incepi acum?

 

Nu stiu cum se deruleaza lucrurile in viata ta, dar banuiesc ca de asemenea, intr-un mod intens. Si chiar daca aceasta putere si profunzime se refera la linistea pe care poate ai obtinut-o deja – daca acesta e cazul tau – este in egala masura adevarat ca Lucrul cu Umbrele e un parcurs in serviciul fortelor tale profunde, al calitatilor si talentelor tale, cel mai probabil inca ascunse.

 

Iti multumesc daca dai acest mesaj mai departe si cu-atat mai mult daca mi-ai scris deja, ca raspuns la mesajul anterior. Am primit zeci de raspunsuri in toata aceasta perioada, in care am experimentat la foc automat rand-pe-rand, fazele procesului de suferinta si pierdere. Toate ma ajuta in construirea urmatoarelor mesaje, doar ca imi pare rau ca nu am reusit sa iti raspund personal, dar iti multumesc din inima!

 

Cu drag, pe curand!
Liliana

https://infobliss.ro/ 
https://eliberareemotionala.ro/ 
https://www.facebook.com/liliana.stanciu 
https://www.facebook.com/EliberareEmotionala
https://www.youtube.com/user/EliberareEmotionala 

 

PS – nu uita sa revezi cele 5 repere din pozitionarea justa pe care ti-am propus-o mai sus si trimite-mi raspunsul tau la intrebarea: Unde simti ca mai ai de lucrat? Nu stiu daca voi putea sa iti raspund personal, dar te asigur ca sunt singura care citeste mesajele pe acest site si ma gandesc cu recunostinta la fiecare persoana care imi scrie. Iar cel mai important lucru pentru tine este ca in acest mod primesc feedback si iti pot trimite urmatoarele mesaje, astfel incat sa ajunga la inima ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *