Toata viata ne construim repere, pentru a ne simti in siguranta. Credem ca putem astfel, sa nu simtim cand ne fuge pamantul de sub picioare.

Vreau sa iti spun o poveste adevarata:

Jack Kornfield, calugar budist american, se gasea intr-o zi in fata a mii de persoane care participau la cursul si meditatiile sale. In timpul meditatiei o participanta a izbucnit intr-un urlet de suferinta profunda. El a intrerupt sedinta de meditatie si s-a apropiat de ea, intreband-o ce se intampla.

Cu doua zile inainte, acesta femeie isi pierduse fiul, un tanar barbat in plina forta a vietii. In mijlocul acelei furtuni emotionale, femeia vazuse cum toate reperele pe care si le construise, au disparut in mod brutal. Intr-o clipire.

Jack Kornfield nu a incercat sa o consoleze – de altfel, era ceva de neconsolat. El s-a adresat multimii. A cerut ca cei care au pierdut un copil, sa se ridice in picioare. Cateva zeci de persoane s-au ridicat. El a continuat, cerand mai departe celor care au pierdut o sora, un frate, o mama, un tata, o sotie, un sot, un partener, o partenera de viata, sa se ridice in picioare. Apoi le-a cerut acelasi lucru, celor care purtau in ei rani profunde.

In final, toata lumea era in picioare.

Femeia i-a imbratisat pe toti din priviri, cu ochii plini de lacrimi. In inima ei franta, aveau loc TOTI acei oameni.

Cu totii impartaseau durerea ei, iar ea nu s-a mai simtit singura in suferinta sa.

Suntem cu totii in aceasi barca!

 

Pe cine vezi separat de tine, in aceste zile?

Cea mai profunda rana a umanitatii in aceasta perioada este separarea.

Atat cei care nu cred in “teorii conspirationiste”, cat si cei care sunt numiti adepti ai acelorasi teorii, ar fi bine sa se opreasca un pic, pentru a-si da voie sa.. SIMTA.

CE simti in inima ta, fata de cei pe care ii numesti fie “conspirationisti”, fie “oi” – in functie de “tabara” in care te afli.

Ceea ce vreau sa punctez este ca atat timp cat consideri ca faci parte dintr-o “tabara” sau alta, esti in afara Iubirii. Si in mod paradoxal e vorba in primul rand, chiar despre Iubirea de Sine, oricat de ciudat ar parea acest lucru.

 

Anul acesta am simtit cu totii cum suntem inconjurati de pericole. Unele mai iluzorii decat altele.

Poate nu ti-a atras atentia afirmatia de mai sus.. Cu riscul sa ma repet, o reiau pentru importanta mesajului: Atat timp cat consideri ca faci parte dintr-o “tabara” sau alta, esti in afara Iubirii.

Adevaratul pericol NU este un virus sau altul, nu sunt economiile in picaj si nici macar abuzurile celor care conduc omenirea.

Adevaratul pericol este SEPARAREA.

 

Deschid asadar, fara sa mai “pregatesc” in nici-un fel terenul, un subiect care mi se pare de maxima importanta acum.

Lasa-mi gandurile tale, mai jos.

Realizez ca deschid Cutia Pandorei, dar nu ma tem sa o fac.

Daca asta inseamna sa particip la vindecarea ranii de separare, atunci merita.

 

Asadar, CE te deranjeaza la cei din.. “tabara adversa”?

Nu injura. Promit ca va merita explorarea.

Ce SIMTI cand “ceilalti” nu iti impartasesc parerile?

 

Ramanem aproape, pe curand!

Liliana

https://infobliss.ro/ 
https://eliberareemotionala.ro/ 
https://www.facebook.com/liliana.stanciu 
https://www.facebook.com/EliberareEmotionala
https://www.youtube.com/user/EliberareEmotionala 

 

PS – La data de 01 Octombrie am hotarat o schimbare importanta in viata mea, asadar am facut planuri. Saptamana trecuta le-am rescris. Intregul an a fost despre a-mi face planuri si a ma repozitiona atunci cand Dumnezeu a ras de planurile mele si mi le-a oferit pe ale Lui 🙂 Daca am inteles bine, acest demers face parte din Plan, asadar astept cu nerabdare raspunsul tau la oricare din aceste intrebari: Cum ii vezi pe cei din “cealalta tabara”? Ce simti cand “ceilalti” nu iti impartasesc parerile?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *