Daca in ultimele saptamani te-am invitat sa facem impreuna un salt in ConStiinta Prosperitatii, incepand de astazi intram pe inca o frecventa de (auto)cunoastere si declar deschisa o discutie aprofundata despre lucrul cu centrii energetici.

Personal, cand ma gandesc la chakre, simt ca acest subiect a fost si este inca atat de discutat, incat parca este diluata insemnatatea lui, sau chiar ajunge sa fie banalizat, asadar te invit sa ne reamintim care este importanta sa.

Daca ai participat in urma cu trei ani la cursul de 7 module pe care l-am sustinut despre chakre, impreuna cu Mihaela Lazarec, sau daca pur si simplu ti-ai manifestat interesul fata de acest domeniu pana acum, stii deja ca chakrele fac parte din sistemul nostru de energie subtila, avand un rol extrem de important in procesul de vindecare fizica, emotionala si spirituala.

Dar daca preferi ca si mine, folosirea termenului de “centri energetici” in loc de “chakre”, inseamna ca esti pe aceeasi lungime de unda si cu Dr. Joe Dispenza. Apasa pe imaginea de mai jos, pentru a vedea un raspuns elocvent pe care il da acesta in 20 minute, cu privire la o intrebare despre frecvente si centrii de energie:

Asadar, chakrele sunt centri energetici si sunt reprezentati sub forma florilor de lotus, cu un numar specific de petale, acestea simbolizand deschiderea potentialului uman pe fiecare palier de constiinta.

Centrii energetici principali se pozitioneaza de-a lungul corpului, pornind de la baza coloanei vertebrale pana in crestetul capului, iar prin intermediul lor circula energia in corpul nostru.

 

O sa trec in revista acum, caracteristicile de baza ale fiecareia dintre cele 7 chakre principale, ca un punct de plecare in explorarea pe care ti-o propun:

  1. Chakra Radacina (Muladhara) se situeaza intre anus si organul genital, “locul” in care putem spune ca este sediul energetic al instinctelor primare. Este asociata cu forta vitala, siguranta si instinctul de supravietuire. Rosu este culoarea atribuita acestei chakre si simbolistica sa este floarea de lotus cu patru petale.
  2. Chakra Sacrala (Swadhisthana) se situeaza la baza coloanei vertebrale si guverneaza urmatoarele organe: zona genitala, ovarele, prostata, testiculele. Cand spunem “Chakra a doua (Sacrala)”, spunem “creativitate, entuziasm, bucurie de viata”. Galben este culoarea atribuita acestei chakre si simbolistica sa este floarea de lotus cu sase petale.
  3. Chakra Plexului Solar (Manipura) este amplasata sub stern si este asociata cu metabolismul, sistemul digestiv, pancreasul, ficatul, splina, fierea si sistemul nervos vegetativ. Aceasta este strans legata de propria identitate, valoarea si stima de sine. Tot chakra plexului solar “ne trezeste” puterea interioara, aducandu-ne mai aproape de dorintele si aspiratiile noastre. Portocaliu este culoarea atribuita acestei chakre si simbolistica sa este floarea de lotus cu zece petale.
  4. Chakra Inimii (Anahata) este localizata in dreptul pieptului, fiind asociata cu timusul. Este corespondentul iubirii (fata de sine si fata de ceilalti), compasiunii, empatiei, iertarii si pacii. Verde este culoarea atribuita acestei chakre si este simbolizata de lotusul cu douasprezece petale.
  5. Chakra Gatului (Vishuddha) este situata in zona gatului si guverneaza vorbirea, auzul, vibratia si Este sediul comunicarii, al exprimarii emotiilor si al sinceritatii. Albastru este culoarea atribuita acestei chakre si simbolistica sa este lotusul cu saisprezece petale.
  6. Chakra Celui de-al Treilea ochi (Ajna) este situata putin mai sus de punctul aflat intre sprancene. Este sediul intuitiei si al discernamantului, al inteligentei, intelepciunii, memoriei, bunului simt, spiritualitatii, dar si al viselor. Guverneaza procesele de constientizare, gandirea, vederea interioara, viziunile, cunoasterea spirituala. Indigo este culoarea atribuita acestei chakre si simbolistica sa este floarea de lotus cu doua petale.
  7. Chakra Coroana (Sahasrara) este situata in varful capului, fiind corespondenta glandei pituitare. Este considerata chakra Constiintei Pure, legatura cu Divinitatea, cu entitatile dincolo de noi, Sursa Universala de Energie si Constiinta Colectiva. Culorile atribuite sunt deopotriva violet si alb stralucitor, fiind simbolizata de lotusul cu 1000 petale.

 

Poate te intrebi de ce iti scriu aceste lucruri oarecum “de baza” daca tu deja esti de ceva vreme, un calator pe drumul vast al lumii spirituale.

Dorinta mea e ca in urmatoarele saptamani sa pornim intr-o calatorie aprofundata cu privire la centrii energetici, asa ca m-am gandit sa avem acelasi punct de plecare pe acest “traseu” infinit al Universului interior si in egala masura, cel care ne inconjoara.

Daca stiai deja aceste informatii, sper ca ti-a prins bine sa le recitesti pentru ca in mod sigur, ai activat la un anumit nivel ceea ce era de activat. Mintea iti este directionata acum catre activitatea centrilor energetici si pentru ca energia urmeaza atentia, ea este trimisa deci in acea directie.

 

Iar daca e pentru prima oara cand interactionezi cu lucrul cu chakrele, atunci iti urez “Bun venit!” in aceasta calatorie catre vasta-ti lume interioara!

Inainte de a incheia, te invit sa-mi scrii ce aspect vrei sa aprofundam in lucrul cu centrii energetici in urmatoarea perioada si din ce perspectiva. Te intereseaza modul in care ele aspecteaza relatiile noastre cu sine, cu ceilalti, cu sanatatea, cu banii? Sau poate mai mult despre caracteristicile de baza, sau poate parcursul nostru spiritual cand lucram energetic pe sistemul de baza chakrelor.

Intelegand care sunt nevoile tale in acest sens, imi voi putea aduce contributia la raspunsurile pe care Universul ti le-a pregatit deja, revenind cu materiale specifice pentru a raspunde intrebarilor tale.

Pornesti alaturi de mine in aceasta calatorie in Universul Chakrelor?

Iti multumesc ca dai mai departe!

 

Cu drag,
Liliana

https://infobliss.ro/ 
https://eliberareemotionala.ro/ 
https://www.facebook.com/liliana.stanciu 
https://www.facebook.com/EliberareEmotionala
https://www.youtube.com/user/EliberareEmotionala 

 

PS – Doar cateva comentarii postate la materialul video de mai sus, astfel incat sa te inspire si pe tine:

“Minunate explicatii! Aceste lucruri ar trebui predate si in scoli, pentru generatiile urmatoare. Multumiri!”

“Am mai primit o piesa care era lipsa in intelegere. Il indragesc pe acest minunat om! Da, faceti un lucru nepretuit, prin traduceri de calitate!”

“Va multumesc din suflet pentru traducere! O bucurie sa vad oamenii implicati in aceasta munca de desavarsire de sine. Ce bine ar fi sa fie cat mai multe inregistrari traduse. Este o munca de nepretuit!”

Nu uita sa imi trimiti subiectul pe care vrei sa-l dezbatem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *