Nu exista om care sa nu stie ce este durerea, dar astazi ma refer la cea fizica in special si las pentru alte postari, durerea emotionala.

Chiar daca simptomele suferintelor noastre apar in plan fizic la ceva timp dupa ce am trecut prin evenimente neplacute, ele sunt cele care ne atrag atentia cu putere, ne semnaleaza ca ceva este in “neregula” si trebuie schimbat.

Paradoxul este ca odata instalata, durerea nu ne ajuta deloc in intelegerea lectiilor de viata, dimpotriva. Primul impuls este de a face orice e necesar pentru a “scapa” de ea, cand in realitate cel mai intelept lucru ar fi sa.. ramanem nemiscati in durerea noastra. Sa o privim fara urma de judecata, fara vinovatie, fara resentimente, fara frica, fara respingere.

Secretul “controlului” durerii este deplina ei acceptare, intelegand ca este acolo pentru a ne transmite ceva, nu pentru a ne pedepsi. In prima instanta, nu e nevoie sa-i intelegem mesajul, pentru a o dizolva. Culmea! Singura modalitate de a “controla” durerea este de a inceta sa mai lupti cu ea.

Iar daca in acest timp, poti intrerupe tiparul mental si energetic care o sustine, ai toate sansele ca circuitele neuronale ce i-au facilitat aparitia, sa fie rescrise. Iar cu Tehnicile de Eliberare Emotionala, facem exact acest lucru.

Modelele de exercitii EFT nu reprezinta un panaceu, dar exista mari sanse sa ai un bun punct de plecare in lucrul energetic daca le folosesti.

Secretul obtinerii rezultatelor este sa cream o rutina zilnica, chiar si de numai 10-15 minute in care sa aplicam EFT, iar ori de cate ori in cursul zilei se intampla sa avem vreo stare de disconfort, neliniste, emotie negativa, doar respiram adanc si presam cateva minute punctele energetice, pentru a intrerupe acel tipar chiar in momentul in care il experimentam.

Momentele din zi in care exersam nu sunt importante si nici ordinea sau gruparea in care facem exercitiile, important este sa ne facem o rutina care sa nu ne preseze, sa devina repede obisnuinta si chiar placerea de a exersa pentru sanatate.

Fa-le mereu cu gandul ca iti daruiesti ceva, nu ca le faci ca sa repari ceva – energia din care actionam este importanta!

Alberto Villoldo spune in “Vindecator, Saman, Intelept”: “Cat de puternica trebuie sa fie mintea ca sa invinga aceste mecanisme ale supravietuirii si autoconservarii! Imaginati-va ca ati putea stapani aceste resurse, astfel incat sa va creati sanatatea psihosomatica!”

Apoi, in Cele 4 Introspectii arata: “Protectorii Pamantului invata sa experimenteze evenimentele intr-un asemenea mod, incat nu mai iau viata la modul personal, ci o fac la nivelul de perceptie al sarpelui. Aici, lucrurile nu ti se mai intampla tie; ele se intampla, pur si simplu. Porumbelul nu isi face treburile pe masina ta, ca sa te supere; pur si simplu le face si parbrizul tau se murdareste. Nu ploua pe tine, ca sa te ude; pur si simplu, ploua.

Cand iti schimbi perceptia evenimentelor, schimbi si modul in care aceste situatii traiesc in tine. Nu mai esti cauza sau efectul a nimic si simti o fenomenala usurare, pentru ca lumea este exact asa cum ar trebui sa fie si nu are nevoie de tine ca sa o repari.

Te astept la Cursurile acreditate EFT, pentru a invata cu usurinta cum sa-ti schimbi perceptia asupra evenimentelor si in egala masura sa stapanesti resurse pentru a-ti crea sanatatea psihosomatica. Iar daca vrei sa alegi o locatie mai aproape de tine, verifica datele programate in tara:

Pana atunci, invata sa te imprietenesti cu durerea si da mai departe acest exercitiu practic, pentru a-i ajuta si pe altii:

Cu drag, pe curand!

Liliana

http://infobliss.ro/
http://eliberareemotionala.ro/
https://www.facebook.com/liliana.stanciu
https://www.facebook.com/EliberareEmotionala

PS – Posteaza experienta ta in lucrul energetic pentru durerile fizice si da mai departe acest exercitiu atat de necesar!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *