Desi am scris in mod repetat despre acest subiect, parca niciodata nu e de-ajuns..

In urma cu cinci ani Dr. Mark Hyman mi-a atras atentia intr-un interviu, cand a spus: “Daca ai sti cu-adevarat ce se petrece in corpul tau cand esti stresat, atunci TE-AI INGROZI!”.

A trecut in acea discutie printr-o serie lunga de descrieri a lucrurilor cu care ne putem confrunta urmare stresului: cresterea in greutate, cresterea colesterolului “rau” – respectiv scaderea celui “bun”, producerea inflamatiilor, aparitia infertilitatii, scaderea testosteronului, pierderea parului, reduceri musculare, aparitia insomniilor, ameteli, diabet..

Bineinteles ca moderatorul interviului si intregul public l-au oprit exclamand “Stop – stop, in regula, am inteles!! Nu ne mai speria atat!!” Adevarul este ca impactul pe care il are mintea noastra asupra sanatatii – atat fizice cat si emotionale – este urias.

Stresul este o perceptie – este perceptia unui pericol real sau imaginar asupra corpului sau personalitatii si chiar daca perceptia este produsa de mintea noastra, raspunsul este fiziologic – creste nivelul de cortizol (denumit si hormonul stresului),  creste adrenalina si are loc o cascada de modificari fiziologice care duc la efectele enumerate de Dr. Hyman.

Acesta a incheiat cu ceea ce mi s-a parut cel mai important: “Problema este ca stresul e automat, te “gaseste” oricum, vine el la tine – nu trebuie sa-l cauti – dar relaxarea si grija pe care ti-o porti, presupune “munca” (este un proces activ) si trebuie sa ti le asiguri” 

Nick Ortner arata intr-un articol, pe unul dintre cele mai importante site-uri despre EFT, ca in urma unui studiu recent efectuat la Universitatea California – Irvin, pe un esantion de 711 femei si barbati cu varste cuprinse intre 25 si 74 ani, s-a ajuns la concluzia ca “raspunsul nostru la evenimente zilnice minore, au implicatii pe termen lung, pentru sanatatea noastra mentala”.

Si ce mod mai simplu avem la indemana pentru reducerea nivelului de cortizol, in afara Tehnicilor de Eliberare Emotionala?

Asociatia pentru studiul global al Energiei Psihologice (The Association for Comprehensive Energy Psychology) posteaza in mod regulat pe site-ul http://www.energypsych.org, actualizari ale studiilor efectuate cu privire la Terapiile Energetice de Meridian din care fac parte EFT.

Ce fac ele, de fapt?

EFT se adreseaza direct corpului, trecand de mintea constienta, procesand astfel toate combinatiile biochimice din zona celulelor receptoare, ajutand corpul sa revina in zona de echilibru.

Acest lucru se realizeaza prin doua operatiuni ce au loc concomitent:

  1. Aducerea in atentie a amintirilor problematice (creste excitatia nervoasa) – se activeaza astfel, emotiile nedorite.
  2. Stimularea punctelor energetice capete de meridian (descreste excitatia nervoasa) – se trimit semnale electromagetice catre sistemul limbic, care proceseaza emotiile.

Faptul ca aceste operatiuni se petrec simultan duce la reconcilierea celor doua semnale opuse, astfel incat creierul este in masura sa acceseze amintirile sau declansatorul lor, fara excitarea sistemului limbic, respectiv fara declansarea unor emotii negative.

Asta e.. TOT. Nu te obosesc cu teoria.

Practica si toate explicatiile suplimentare, au loc in urmatoarea sesiune a Cursului EFT, Nivel 1&2, cu certificare internationala, la Timisoara in perioada 09-11 Martie:

Da mai departe celor care crezi ca au nevoie sa-si “gaseasca” relaxarea.

Te astept cu drag, pe curand!

Liliana

http://infobliss.ro/
http://eliberareemotionala.ro/
https://www.facebook.com/liliana.stanciu
https://www.facebook.com/EliberareEmotionala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *