Drum usor sau greuDesi in fiecare an de Paste sarbatorim bucuria Invierii, in zilele premergatoare acestei sarbatori, mereu am simtit tristete si apasare, pana la suferinta.

Iisus a spus ca daca ii urmam invataturile, vom implini toate lucrarile pe care le consideram miracole si vom face “chiar mai mari decat acestea”.

Din pacate, pentru o mare parte a omenirii in zilele noastre, simbolul religios central este o persoana strapunsa, in agonie pe acel instrument al torturii – ceea ce alimenteaza credinta ca suferinta este inevitabila sau chiar mai rau, de dorit si benefica.

Semnul crucii simbolizeaza in realitate, coborarea spiritului in materie, unirea Cerului si a Pamantului – sarbatorind evolutia acelei forme de viata! Din pacate, crucifixul idealizeaza suferinta si moartea accentuand faptul ca “Iisus a luat pacatele lumii”.. In plan nevazut, totul a fost mult mai maret dacat mintea noastra poate intelege. Intreaga lucrare Christica a fost, este si va fi mult peste ceea ce dogmele ne invata.

In prezent, exista multi oameni care cauta o ghidare sau un drum, cauta raspunsuri la intrebarile care ii framanta si nu este obligatoriu sa fii religios pentru ca aceste intrebari sa apara.

In urma cu 3 ani, am mers in pelerinaj la Medjugorje (Bosnia Hertegovina) – un loc binecuvantat, un vortex energetic de vindecare, care inlesneste primirea si cresterea darurilor noastre spirituale si vindecarea sufletului.

Atunci am primit una din confirmarile faptului ca tot timpul in viata, alesesem pana atunci, drumul greu – cel pe care „platesti” totul cu efort si incrancenare. Nu am avut nici o problema sa urc Calea Crucii pe muntele Krizevac, desi este un drum cu incercari – mi s-a parut normal sa „platesc pretul”. Nu asa au stat lucrurile si cand a trebuit sa ma bucur de un drum usor, spre locul de aparitii a Maicii Domnului – unde am ajuns plangand in hohote.

Ca multi altii, nu stiam sa merg usor pe drumul Bucuriei, dar am inteles treptat ca suferinta nu este inevitabila si ca in orice caz, e bine sa ne dam seama cand aceasta nu ne mai serveste!

Va scriu despre aceste lucruri pentru ca s-au implinit 2 ani de activitate la EliberareEmotionala.ro, in care am impartasit tehnici, experiente personale si exercitii ce ne pot ajuta sa alegem drumul spre usurinta. Voi reveni in cateva zile cu un program de sustinere, gandit astfel incat sa fie de folos tuturor.

Pana atunci, celor care rezoneaza cu modul unic si miraculos de a ne reconecta la adevarul interior pentru a crea transformarea dorita de sufletul nostru, prin intermediul pelerinajelor – va recomand din tot sufletul, traseul si ghidul spiritual cu care am lucrat personal: http://mesajul-luminii.blogspot.ro/p/pelerinaje.html

Sa va fie cu folos, usurinta si bucurie!

 

Toate cele bune,

Liliana

One Comment

  1. Felicitari pentru aceste ganduri frumoase! Intr-adevar, din pacate, P?timirea Domnului a fost interpretat? gre?it alimentând un dolorism inutil care ne indeparteaza de adevaratul sens al Misterului Pascal. Este necesar sa privim dincolo de suferinta, la bucuria invierii si sa intelegem ca suferinta si moartea lui Isus este actul suprem prin care ne-a aratat cat de mult ne iubeste, iar prin invierea sa ne invita la bucurie. Ar fi pacat sa credem ca datoria noastra ar fi sa ne asumam anumite suferinte inutile. E de datoria noastra sa traim, sa cultivam si sa transmitem bucuria.

    fr. Iulian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *