Directionarea atentieiM-am obisnuit sa raspund sincronicitatilor, ca intr-un joc – un dialog cu lumea nevazuta..  Astfel ca imediat cum au venit din mai multe directii, informatii despre aceste doua lucruri importante ce ne-au fost daruite, m-am gandit sa vi le transmit.

Intr-unul din interviurile lui Guy Finley – un adevarat invatator al zilelor noastre – am ascultat despre cele 2 lucruri pe care le-am primit in viata – unul mai maret decat celalalt:

  1. Atentia – anume, abilitatea de-a ne indrepta atentia intr-o anumita directie si
  2. Timpul de-a folosi aceasta atentie

Asta e cu-adevarat, tot ce ni s-a dat. Problema apare acolo unde fiintele umane par sa arunce pe fereastra exact lucrurile cele mai de pret: nu ne folosim Timpul pentru ca nu ne controlam Atentia.

In cea mai mare parte a timpului, traim parca asteptand ca “ceva” sa se intample pentru ca “ceva” sa ne stimuleze atentia. Astfel, numim conexiunea dintre acel stimul si ceea ce “ni se intampla” – Viata.. ceea ce si este – dar nu mai mult decat viata unui catel, a unei pasari sau a ursului din padure. Pentru ca asta este ceea ce traiesc si ei, influentati de circumstantele exterioare, prin faptul ca iau parte la “viata” celor care ii inconjoara.

Se presupune insa, ca fiintele umane sunt menite sa traiasca in primul rand, intr-o lume interioara – o Viata interioara care nu este controlata de lumea exterioara. Altfel, daca omul traieste numai in functie de comenzile celor din jur, atunci ce este cu-adevarat, Viata?!

Dar pentru a ne “folosi” Timpul, este nevoie sa ne trezim – sa stam in corpul nostru si sa observam cand mintea ne taraste pe un drum care nu este al nostru – iar asta observam cand ne trezim spunand: “Da’ asta ce mai este?! Nu-mi place.. Cum am ajuns aici?”

Atentia este energie psihica. Punctul forte al unei persoane care este in controlul starii sale de constiinta este abilitatea de a-si indrepta atentia spre lucrurile pe care le doreste – fara a fi distras de altceva – concentrandu-se atat cat trebuie pe atingerea unui tel, nici mai mult, nici mai putin.

Dar cati dintre noi nu stiu cum sa faca ce trebuie dar nu o fac?!

Michael Bernard Beckwith spune ca: “Una este sa fii de acord cu ceva si alta este s-o practici. Sa citesti, sa studiezi si sa porti o conversatie despre practici spirituale este un lucru bun, dar sa le incorporezi in viata ta, sa le integrezi in fiinta ta – asta inseamna sa primesti cu-adevarat beneficiile lor. Intreaba-te: Cand pot sa trec de la teorie, la practica? Daca numai colectezi informatii despre ce trebuie facut sa-ti imbunatatesti viata, tot ceea ce dezvolti este doar o indigestie sau chiar, constipatie spirituala”.

Wow, asta chiar mi-a atras atentia! “Constipatie” spirituala?! Dar am revazut intr-adevar, cat de putin am aplicat si practicat cu adevarat, din informatia si intelepciunea ingerata in ultimii 14 ani..

Amintiti-va mereu ca trebuie sa ne indreptam Atentia, EXACT spre ceea ce dorim – pentru a ne asigura ca “folosim” bine Timpul primit – trebuie sa luam masurile necesare pentru a practica tehnicile cu care rezonam.

Dar mai ales, trebuie sa ne dam timpul si rabdarea necesara pentru a obtine rezultatele! Altfel, vom astepta sa creasca roadele care insa, n-au avut timp sa iasa pentru ca in fiecare zi am scos semintele, sa vedem daca s-au prins sau nu..

Unul din lucrurile bune pe care le-am facut in ultimul timp, a fost ca am incetat sa mai verific semintele – doar le-am lasat sa se prinda. Nu cunosc tehnici mai simple si potrivite pentru asta, ca EFT.

Iar faptul ca le vad atat de frumos combinate cu cele predate la Harmony Group, ma ajuta sa va recomand din toata inima, cele doua zile de “Eliberare emotionala, vindecare si resetarea limitelor”, asa cum le-au numit prietenii ce m-au invitat sa predau alaturi de ei, pe 8-9 Iunie a.c.

Va astept sa ne folosim impreuna Timpul si sa ne indreptam Atentia spre ceea ce dorim cu-adevarat!

Iar daca stiti prieteni care au nevoie de sustinere pe drumul lor si sunt de asemenea interesati de tehnici energetice, ho’oponopono, autoanaliza si constientizare sau programare neurolingvistica, atunci acesta este un eveniment potrivit sa il recomandati: http://harmonygroup.ro/eliberare-emotionala-vindecare-si-resetarea-limitelor-o-calatorie-in-3-pasi-catre-fericire/

 

Toate cele bune,
Liliana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *