12 Chakra System_Solara An-RaDupa mini-vacantele din ultima perioada, cred ca e bine sa ne ingrijim corpul energetic printr-o activare pe care nu o facem prea des – desi ar fi extrem de benefic.

De aceea m-am gandit sa trimit un exercitiu pe care tot am incercat sa-l inregistrez de un an si jumatate, cand l-am descoperit pe site-ul Solarei An-Ra – creatoarea lui. Am realizat atunci importanta sa, dar nu mi-am gasit pana acum timpul necesar adaptarii si inregistrarii materialului audio. Totusi din lucrul cu oamenii in ultima perioada, reiese tot mai clar necesitatea activarii repetate a chakrelor.

Desi nu este un exercitiu din cadrul tehnicilor energetice de meridian sau de control mental – asa cum obisnuiesc sa pregatesc in articole, imi doresc sa rezonati cu acest tip de lucru energetic si sa exersati meditatia ghidata pe care v-o propun. Chiar daca mintea doreste de obicei, tehnici mai “impamantate”, cu rezultate imediate si palpabile, va asigur ca pe termen lung, practica activarii chakrelor merita pe deplin, fiecare clipa investita!

Cuvantul “chakra” isi are originea in limba sanscrita si se traduce prin roata sau cerc. Este un concept filozofic care se refera la vartejuri in forma de cerc – altfel spus, puncte energetice care exista in corpul uman – conform medicinei indiene traditionale.

Omul comunica cu sistemul inconjurator prin intermediul chakrelor. Ele asigura permanent un schimb de energii subtile care au rolul de a mijloci comunicarea in orice situatie, dar in acelasi timp sunt considerate si nivele de constiinta diferite.

Daca dorim sa fim intr-o stare de mai mare usurinta e bine sa ne folosim intentia foarte clara pentru a ne activa cele 12 chakre si implicit, cele 12 spirale de ADN. Astfel, putem face fata mai usor schimbarilor care au deja loc in corpurile noastre extinse de lumina, in ADN-ul nostru, in geometria sacra a corpurilor noastre de energie si in cadrul celulelor corpurilor noastre fizice.

Iar aceasta metoda de a cere lumina de activare de la Marele Soare Central ne va asista. Nu inseamna ca cei care nu sunt constienti de aceasta meditatie – si astfel, nu o practica – nu ar trece in a cincea dimensiune. Este doar un instrument simplu si puternic pe care il putem folosi, iar noi trebuie sa luam deciziile pentru noi insine, cu privire la drumul pe care vrem sa-l parcurgem.

In mare masura, este acelasi concept ca cel al Inimii Unificate, despre care poate ati auzit. Cele 12 chakre din sistemul nostru energetic se afla in procesul de reconectare, exact in acelasi fel in care Inima noastra Unificata se afla in procesul de a fi pe deplin activata. De aceea exercitiul incepe cu activarea Inimii Unificate, care este in mare masura si o parte a activarii celor 12 chakre.

Este doar inca un instrument, iar unii dintre noi se vor simti atrasi sa il foloseasca. Pentru ceilalti, trebuie spus ca simpla activare a Inimii noastre Unificate, si practicarea faptului de a ramane in Constiinta Inimii Unificate tot mai des in timpul zilei, va fi si acesta un lucru suficient.

Felul in care lucram cu cele 12 chakre este deosebit de important in aceasta perioada. Acesta nu este insa un eveniment unic – faptul ca ne activam acum cele 12 chakre nu este ca si cum inainte ele nu ar fi fost activate, iar odata ce facem acest lucru ele ar fi sau ar ramane activate.

Nu este posibil sa ramanem in corpurile dense, lumesti, in care am fost  pana acum, si sa asimilam fara disconfort frecventele celei de-a cincea dimensiuni in care trecem, in afara de cazul in care alegem constient sa ne activam Inima Unificata mai des. Mergem astfel, intr-un loc de extaz si iubire, ne impamantam adanc in corpul pamantului – experimentam aceasta impamantare si primim energiile vindecatoare prin chakrele picioarelor noastre – si ne luminam in mod constient aura, prin expansiunea corpului nostru energetic.

Avem asadar, un centru personal al inimii – in sanskrita poarta denumirea Anahata – care se afla in partea de jos a pieptului si care este de obicei de un verde smarald. El face parte din sistemul nostru personal de chakre, fiind instrumentul prin care transmitem iubire si primim iubire, cu alte cuvinte, daruim si primim iubire in relatiile noastre cu alti oameni. Functioneaza mult mai mult la nivel individual – a darui si a primi iubire catre si de la cate o persoana, pe rand.

Totusi cand vorbim – in termeni spirituali – despre a lucra din inima noastra si a actiona din constiinta inimii noastre, sau cu mintea si inima combinate – nu ne referim atat de mult la acea chakra personala a inimii. Chakra personala a inimii, sau Anahata, este punctul de echilibru dintre chakrele fizice, ce se afla dedesubtul Anahatei si chakrele spirituale, situate deasupra ei. De asemenea,  face legatura intre aspectele mai lumesti ale constiintei noastre – la nivelul chakrelor inferioare – si elementele mai luminate sau spirituale din chakrele superioare. Chakra inimii este strans legata de dezvoltarea noastra personala. Majoritatea dintre noi avem probleme cu chakra inimii, avand tendinta de a ne apara din cauza unor rani din trecut.

Chakra superioara a inimii insa, se afla putin mai sus in piept – iar daca punem o mana pe chakra personala a inimii, Anahata, iar cealalta un pic mai sus – chiar deasupra ei, atingand-o – ne aflam in zona inimii noastre superioare. Ne acordam la aceste doua aspecte diferite ale Sinelui nostru. Chakra superioara a inimii este de asemenea numita chakra sacra a inimii, iar Solara An-Ra ne spune ca se numeste Amun, despre care a descoperit ca in teologia egipteana, se refera la „cel ascuns”. Pentru multi – multi ani, aceasta chakra superioara a fost ascunsa, necunoscuta si este activata incepand cu evenimentul Convergentei Armonice din 1987.

Scopul chakrei superioare a inimii este de a ne permite sa emitem si sa primim iubire la un nivel superior, de grup, cu toate celelalte fiinte simtitoare de pe planeta noastra. De asemenea, putem sa trimitem si sa primim iubire din chakra superioara a inimii catre alte dimensiuni – in prima si a doua dimensiune a pamantului, sub noi – precum si in dimensiunile superioare, in care se afla Maestrii Inaltati, ghizii si ingerii nostri, Fiintele Stelare – catre tot ceea ce se afla intre energia-sursa, Dumnezeu, Creatorul, cel Absolut, Zeul/Zeita sau cum vrem sa numim Sursa – si catre noi insine, aflati in cea de-a treia dimensiune.

Deschiderea in Constiinta Inimii noastre Unificate ne permite sa ne conectam cu toti cei in care Inima Unificata este activata, actionand astfel dintr-un spatiu de iubire. Acesta este motivul pentru care este important sa activam Inima Unificata inainte de a face activarea celor 12 chakre – pentru ca este un proces care nu poate functiona, daca nu reusim sa fim intr-un astfel de spatiu.

Gasiti AICI (pentru salvare, dati click-dreapta si selectati “Save as”/ “Salvare”) Meditatia de activare a celor 12 chakre – realizata de Solara An-Ra, in traducerea si adaptarea EliberareEmotionala.ro

Daca alegeti sa o impartasiti – ceea ce va incurajez sa faceti – sau sa preluati acest articol, va rog sa precizati sursa: http://eliberareemotionala.ro/blog/activarea-celor-12-chakre/, in mod de apreciere a efortului depus pentru realizare.

Va astept mai jos, postarile! Nu de alta, dar e bine sa stiu ce subiecte va intereseaza, va anima si ce resurse va sustin in drumul vostru – altfel, risc sa va plictisesc 🙂

Sa va fie cu folos, bucurie si usurinta!

Cu drag,
Liliana

http://infobliss.ro/
http://eliberareemotionala.ro/
https://www.facebook.com/liliana.stanciu
www.facebook.com/EliberareEmotionala

 

[fbcomments]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *