OboCopilul meu a mostenit – printre alte lucruri bune – simtul umorului, de la tatal ei si spiritul de observatie, de la subsemnata. De aceea e un deliciu s-o auzi concluzionand intr-un schimb rapid de replici, pe ton de gluma dar spunand adevaruri care pur si simplu, te trosnesc.

Solicitandu-ma pe ploaia de ieri, s-o iau de la metrou, am sarit in masina si mi-am adus odorul acasa. La intrare, m-am uitat in oglinda si i-am spus “Bine ca n-a trebuit sa cobor din masina!” Apoi mi-am dat seama ca si cu o seara inainte sarisem in masina sa rezolv ceva urgent si iar, cu inca o zi in urma la fel si tot asa – am realizat ca “saritul in masina” si “rezolvatul” sunt la ordinea zilei, pierzand de cele mai multe ori din vedere, ca ritmul asta ametitor nu ma ajuta nicicum sa respir, sa ma calmez si sa am grija de mine (noroc ca am tehnici la “purtator”!)

Observatia copilului este cat se poate de corecta: “Cand merg la prieteni, mamele lor arata tot asa.. “altfel” decat atunci cand vin la scoala”. Si intr-adevar, in spatele afirmatiei “lasa draga, mai bine sa fiu naturala” se ascunde adesea, lipsa pretuirii de sine.

Iar “Voi mamele, aratati cateodata in asa hal incat nici nu stiu cum de mai aveti soti” – e una din cele mai sincere observatii pe care le-am auzit vreodata. Nu zambetul cald afisat de copil e cel care-mi arata ca nu exista nici o urma de rautate in concluzia ei, ci Adevarul care iesea la suprafata: Da! nu avem suficienta grija de noi!

Femei si barbati deopotriva, trecem adesea prin tot felul de stari si slava Domnului ca in acele momente, partenerii nostri isi amintesc de varianta cea mai buna care putem fi si nu neaparat, de ceea ce vad in fata ochilor.

Fie ca ne oferim un simplu sfert de ora, sculandu-ne putin mai devreme, pentru a face Exercitiul Iubirii si Acceptarii de sine (pe care il recomand ca panaceu, baza de lucru pentru ORICE dorim sa rezolvam) sau ne oferim doar 10 minute, pentru Redobandirea sanatatii, ori 5 minute ca sa ne spunem Sunt perfect, sau pur si simplu ne oferim doar cateva clipe pentru a respira adanc si a simti Viata vibrand in fiecare celula a corpului, inainte de a incepe o noua zi, atunci putem spune ca intr-adevar, avem grija de noi.

Spuneti-mi in postarile de mai jos, cum aveti grija de voi? Haideti sa invatam unii de la ceilalti si sa raspandim gratia si usurinta!

Dati mai departe daca va place ce ati primit.

Cu drag,

Liliana
http://eliberareemotionala.ro/
https://www.facebook.com/liliana.stanciu
www.facebook.com/EliberareEmotionala

[fbcomments]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *