Au trecut trei ani si jumatate de cand am inregistrat prima data, un astfel de exercitiu. Nimic nu s–a schimbat de atunci.. si Totul s-a schimbat. Si daca ma cunosti de ceva vreme, stii ca nu ma joc cu cuvintele. Adica o fac 🙂 dar nu e chiar un joc.

Din perspectiva in care privim Creatia exact asa cum este – un Puls, Ceea ce Este, Intregul ce contine deja Totul – nu s-a schimbat nimic, pentru ca Ceea ce Este, Era deja si Ceea ce a Fost, inca Este.

Din perspectiva liniara cu care operam in aceasta dimensiune insa, totul s-a schimbat pentru ca ne Transformam in fiecare clipa. Si-o sa spui “Atunci, de ce ai mai inregistrat inca o data, acest exercitiu?!”

E simplu – pentru ca desi Eu sunt aceeasi, eu m-am schimbat. La fel si Tu. Desigur si tu 🙂

Intr-un moment de pauza cu cateva luni in urma, ma odihneam cu castile pe urechi si ochii inchisi. Prietena mea s-a apropiat usor, privind ecranul iPod-ului, sa vada ce-am ales pentru relaxare. Cand am terminat, a exclamat uimita “Tooot Iertarea de sine, ai ales?! Ce mai ai de iertat?!!”

I-am amintit ca atunci cand pare ca e vorba despre mine, de fapt e vorba despre tot ceea ce include existenta mea – cel putin aici si acum, dar nu numai.

Cei care au lucrat cu Procesul de Iertare Completa (Radical Forgiveness) isi amintesc conceptul de baza al metodei: TOATA IERTAREA ESTE IERTARE DE SINE.

Aceasta inseamna in egala masura ca:

1). Iertarea pe care pare ca o oferim altora este in primul rand un dar pe care ni-l facem noua insine.

2). Fiecare proces de iertare pentru altii este in egala masura, iertare pentru noi insine

Modul traditional de-a privi Iertarea era asa: “Tu mi-ai facut asta.. iar eu te eliberez”. Astfel, experimentam senzatia lucrului “gresit”, a faptului ca am fost – dar la un anumit nivel, inca mai suntem – victima, precum si sentimentul de judecata.

Diferenta in Iertarea completa consta in faptul ca in ultima instanta, nu e nimic de iertat. Si asta intrerupe povestea spusa de mintea noastra si opereaza in schimb, de la nivelul Sufletului.

Din punct de vedere spiritual, tot ceea ce petrecem in acest plan fizic ca experienta este privit dintr-o perspectiva mai inalta, ca fiind in ordine Divina si reprezinta pentru noi o oportunitate de-a invata si de-a ne extinde constiinta.

Astfel, de cate ori trecem prin procesul de Iertare completa, constientizam Adevarul propriei povesti de viata si suntem cu-adevarat Prezenti pentru noi insine, fiind martori la felul in care se exprima partile noastre ranite – partile din noi care simt nevoia “sa-si spuna Povestea”.

In felul acesta suntem in masura sa facem loc si altor scenarii in Povestea noastra si sa o extindem pana cand suferinta este inlocuita cu elemente de Crestere.

 

In aceasta saptamana am fost usor.. varza 🙁 Duminica am participat la o intalnire de lucru energetic, organizata de Mihaela Tristar cu care rezonez profund. Spre deosebire de alte intalniri, aceasta in mod particular a semnalat o anume alarma si ne-a lasat cu amaraciune si plans interior.

Am inceput asadar saptamana cu un soi de jelanie, care dincolo de ale mele-lumesti, se intindea spre zone de neatins. Iar ca sa fie imaginea completa, comemorarea evenimentelor de la Colectiv, mi-a pus capac. Multa tristete si neputinta – de unde puteam s-o apuc?

Imi este clar ca dincolo de ce putem face noi aici, la nivel constient – o parte importanta a Calatoriei este sustinuta de partile noastre mai Inalte, dar una dintre preocuparile mele in aceasta intrupare este sa aleg instrumente practice pe care le pot folosi, la nivelul la care sunt (si) AICI si ACUM.

Pai si daca “Fiecare proces de iertare pentru altii este in egala masura, iertare pentru noi insine”, nu e valabila si inversa? Ba bine ca nu!

Daca tot ne-am ales la nivel de suflet, propriile experiente necesare dezvoltarii personale si cresterii spirituale, iar oamenii cu care am intrat sau intram in contact sunt personaje principale in proces, nu ne putem oare asigura ca ne iertam in totalitate, pentru tot ce am ales la nivel constient sau subconstient, in aceasta linie de timp sau in alta, eliberand din toate structurile noastre orice urma de vinovatie?

Eu zic ca e posibil. Si mai spun ca prin aceasta deschidere, energia blocata in situatiile de viata prin care am trecut sau inca trecem, par sa se elibereze. Chiar si cel mai mic procent de deschidere este de ajuns si simplul fapt de a aplica exercitiul isi face simtita prezenta, in rezultatele obtinute.

Sunt de acord ca e nevoie de Schimbare cat mai curand, de Dreptate si de Razboinici ai Luminii, ceea ce vreau sa accentuez este doar ca daca vrem sa avem sorti de izbanda, trebuie sa ne ingrijim de energia din care facem ca lucrurile sa se intample. Indiferent ca cerem socoteala guvernului care nu se ingrijeste de tara si de oamenii ei sau ca luptam cu forte din astral, tot ceea ce manifestam este in stransa legatura cu energia din care facem lucrurile.

De aceea ma bazez pe cei 3 Piloni de Vindecare, ori de cate ori trec printr-o perioada de schimbari majore si de aceasta data vin cu varianta “Iertarii de sine”, din energia celei care Sunt in prezent:

Bucura-te de propria-ti Transformare si Da mai departe!

Impartaseste mai jos, daca te ajuta acest instrument sau ce alta tehnica, modalitate, proces de lucru te sustine.

 

Cu drag, pe curand!

Liliana

http://infobliss.ro/
http://eliberareemotionala.ro/
https://www.facebook.com/liliana.stanciu
https://www.facebook.com/EliberareEmotionala

 

PS – Draga mea prietena, draga! Tocmai am zambit larg gandindu-ma la postarea ta si la eliberarea exprimata prin cuvintele “Maiculita, ce potrivite mi se pareau acum si textul de „recitat” si bataile pe puncte!” 🙂 De-abia astept sa ne spui cum simti diferenta in acest exercitiu!

Iar daca numai eu o percep astfel, nu-i bai – doar da-mi de veste 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *