Meta-analiza este un set de tehnici utilizate pentru a combina rezultatele unor diferite rapoarte de cercetare, in vederea obtinerii unei concluzii unitare. In conditiile in care se fac atat de multe studii de cercetare, avem nevoie de acest lucru pentru a crea o estimare unica si precisa a rezultatelor.

Pentru ca ma intereseaza in mod direct Tehnicile de Eliberare Emotionala (EFT), evident ca imi atrag atentia rezultatele studiilor in acest domeniu. Obiectivele meta-analizei sunt cresterea puterii statistice pentru a face fata controverselor, atunci cand studiile individuale nu sunt de acord. Un astfel de set de tehnici a fost folosit la sfarsitul anului 2016 si a urmarit imbunatatirea intelegerii efectelor pe care le are EFT in reducerea depresiei.

Rezultatele arata ca EFT sunt foarte eficiente in reducerea simptomelor depresive, fiind egale sau superioare tratamentelor uzuale. Marimea efectului post-test pentru EFT a fost mai mare decat cea masurata in meta-analizele studiilor privind medicamentele antidepresive si studiile de psihoterapie. EFT a produs efecte mari de tratament, indiferent ca au fost aplicate in grup sau individual, iar participantii si-au mentinut in timp, rezultatele pozitive. Ai mai multe date de specialitate aici, dar ceea ce simt ca poti face mai mult decat a te informa, este sa te pregatesti in mod profesionist pentru a le aplica.

In acest weekend, intre 28-30 Iunie organizez in Bucuresti ultimul Curs acreditat EFT Nivel 1&2 inainte de vacanta. Indiferent ca suferi de anxietate sau te confrunti cu alte probleme – emotii negative, blocaje emotionale, credinte limitative, traume nerezolvate โ€“ acest curs te poate ajuta in mod indiscutabil. Iar daca le si poti aplica in practica ta, indiferent ca esti doctor, psiholog, coach, terapeut, profesor sau orice specialist care ajuta oamenii sa-si imbunatateasca viata, atunci nu ar trebui sa iti lipseasca.

Nu prea imi place sa spun acest lucru, pentru ca suna a lauda si promovare, dar daca nu o spun eu, o spun participantii in mod invariabil, la terminarea fiecarui curs ๐Ÿ™‚ La incheierea celui de ieri in Sombreffe โ€“ Belgia, unde inca ma aflu, o mama a doi copii a exclamat: โ€œAsta ar trebui sa fie scoala obligatorie pentru parinti!!โ€

Nu pot sa o contrazic deloc si nu exagereaza cu nimic! Atunci cand iti vezi cu claritate intreaga viata, din perspectiva si cu ajutorul Tehnicilor de Eliberare Emotionala, fie te sperii, fie te umpli de incredere. Bine, hai sa recunosc! Intai te sperii, apoi te incarci cu toata increderea de care ai nevoie ๐Ÿ™‚

Stiu ca 20 de ani de existenta a tehnicilor este o perioada prea scurta pentru a ne obisnui cu sintagma โ€œPOTI sa-ti vindeci viataโ€, dar chiar POTI. Nu cred intr-un control absolut, pentru ca in raport cu divinitatea avem o prea mica intelegere a Sensului Inalt, dar cred ca suntem in controlul actiunilor noastre, pentru a ne muta intr-o zona de pace si bunastare materiala, relationala si sufleteasca.

Nu ezita sa imi scrii daca ai intrebari pe acest subiect, la info@eliberareemotionala.ro

 

Iti multumesc ca dai mai departe.

Cu drag, pe curand!

Liliana
http://infobliss.ro/
http://eliberareemotionala.ro/
https://www.facebook.com/liliana.stanciu
https://www.facebook.com/EliberareEmotionala
https://www.youtube.com/user/EliberareEmotionala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *