Subconscious Sight by Greyfell-Fine-Art
Subconscious Sight by Greyfell-Fine-Art

O intrebare de maxim interes in zilele noastre este cum ajung programele mentale in subconstient. De fapt, cu totii pornim de obicei, de la ceea ce ne doare si-atunci formulam intrebarile intr-o ordine usor diferita:

  • “Cum scap de un program mental negativ?” si asta pleaca de la o intrebare ce o precede ca ordine fireasca:
  • “Cum aflu care sunt programele mele mentale negative?”, iar inaintea ei este bineinteles:
  • “Cum au ajuns aceste programe in subconstientul meu?”

Pentru ca am urmarit de curand o prelegere in cadrul conferintei internationale Matrix Reimprinting, sustinuta de Dr. Bruce Lipton cand acesta arata care sunt cele 4 moduri in care are loc programarea mentala, iate-le mai jos:

  1. In perioada de “hipnoza naturala” asociata varstei de 0 – 7 ani in care activitatea electrica a creierului este pana la 7 cicli/ secunda
  1. Dupa varsta de 7 ani – prin repetitie (vezi procesul de invatare folosit pentru a retine tabla inmultirii). Crearea unui obicei incepand cu aceasta varsta presupune repetitia, indiferent de tipul informatiei la care ne referim.
  1. Printr-o modalitate de schimbare a convingerilor (Tehnicile de Eliberare Emotionala – EFT se regasesc printre primele in randul celor peste 30 metode enumerate pe site-ul Dr.Lipton

Principala caracteristica pe care o au in comun modalitatile de schimbare a convingerilor limitative este ca Matricea (“Campul”) poate fi influentata intr-un mod mai sigur si eficient decat corpul fizic si ca de fapt, aceasta e si ordinea fireasca a materializarii.

  1. In urma unei intamplari dramatice – este al patrulea mod in care “incarcam” un program de suferinta, ca rezultat al socului (iar acest lucru este din plin resimtit in ultimele zile, de multi semeni de-ai nostri, in urma incendiului tragic din 30 Octombrie).

Atunci cand ceva ne socheaza – indiferent ca are loc o intamplare dramatica sau noi “doar” o percepem ca fiind dramatica – se deschide o noua fereastra catre instalarea unui program de suferinta, in subconstient.

Dr. Lipton spune ca “substantele biochimice produse de creier ne orchestreaza procesele biologice care de asemenea, ne influenteaza comportamentul. Acest lucru se intampla datorita faptului ca ceea ce controleaza raspunsurile comportamentale sunt chiar perceptiile noastre.”

Altfel spus, mintea noastra poate prelua gandul transformandu-l in realitate, deci un gand negativ din punct de vedere vibrational, conduce catre o modificare biologica corespunzatoare, ce va insoti si consolida acel gand.

In crearea unei amintiri – oricare ar fi aceasta, fiecare reactie senzoriala – indiferent ca e vorba despre vedere, miros, gust, atingere, durere, temperatura, sunet etc. – isi lasa amprenta in memoria celulara, facand o “fotografie” a ceea ce s-a intamplat, amprentand astfel memoria celulara cu acea imagine, respectiv cu acele reactii senzoriale.

Poate nu ne dam seama, dar toate experientele senzoriale formeaza o adevarata arhiva de date, astfel ca programul instalat ruleaza indiferent daca ne gandim la eveniment cu mintea constienta sau nu.

Fiecare om de pe Pamant are o amprenta vibrationala unica. Celulele noastre receptoare sunt ca niste antene conectate la realitatea inconjuratoare. Asa cum arata si Dr. Lipton, la origine suntem Constiinta pura in Campul cuantic, dar ca manifestare in acest plan, corpurile noastre sunt mecanisme care traduc mediul in senzatii, iar acest proces se numeste A CREA.

Tocmai am primit prin email un extras din lucrarile Prof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan – medic neurolog si psihiatru, autorul unui mare numar de monografii, tratate, lucrari si carti de o mare valoare stiintifica. Domnia sa spune: „Creierul nostru se modeleaza anatomic, functional si biochimic in functie de ceea ce gandim. In fiecare secunda in care gandesc, pledez pentru moarte sau pentru viata.”

Am venit pe Pamant sa aducem in trup experiente si sa avem trairi prin ceea ce cream. Astfel, incepem cu anumite programe in copilarie si pe masura ce le constientizam – daca nu ne plac, avem posibilitatea de a le rescrie pentru a se potrivi cu Destinatia pe care o cream cu mintea constienta.

Exista un tipar de evolutie reprezentativ pentru perioada prin care trecem, iar unii spun ca este doar o moda prin care oamenii vor sa fie “mai spirituali”, dar adevarul e ca evolutia se bazeaza pe crearea de noi tipare comportamentale. Crizele spun exact acest lucru “nu pot sa continui asa, uite ce se intampla, trebuie sa schimb ceva”. Dar problema este ca pentru a face ceva diferit, trebuie sa daramam poate intreaga structura, pentru ca fundatia pe care am construit unele lucruri in viata noastra e de-a dreptul defectuoasa.

Prof.Dr. Dulcan spune: „Trebuie sa privim cu luciditate – traversam un moment foarte dificil pentru Univers. Privind la tot ce se intampla in jur cu noi, ne dam seama ca suntem deja in razboi. Este nevoie de o refundamentare a conceptelor pe care Universul s-a bazat. Trebuie sa lucram in primul rand asupra noastra, daca vrem sa schimbam ceva. Fiecare dintre noi trebuie sa faca efortul sa se schimbe, iar fiecare sa dea exemplu la 100, la 200 persoane. Doar asa, printr-o energie colectiva, putem schimba lucrurile.”

Fiecare dintre noi schimba calitatea Campului atunci cand isi schimba o convingere limitativa si intra in armonie. Pana nu demult, obisnuiam sa masuram activitatea electrica a creierului cu electroencefalograful (EEG) dar mai nou, o facem cu magnetoencefalograful (MEG). Minunatia acestui lucru rezida in faptul ca nici nu mai e nevoie ca aparatul sa ne atinga in vreun fel si asta pentru ca gandurile noastre nu se afla in capul nostru, gandurile noastre sunt transmise in Campul cuantic – creierele noastre sunt in schimb, diapazoane care masoara vibratiile.

In masura in care ne imbunatatim calitatea gandurilor si crestem vibratia lor, contribuim la hranirea acestui Camp, cu tot ce avem nevoie pentru o viata armonioasa. Fiecare dintre noi contribuie la crearea Campului si este responsabil pentru calitatea acestuia.

Eu si cu tine contribuim chiar acum la campul colectiv al gandurilor si cu cat ne eliberam mai repede de bagajul emotiilor negative, cu atat mai usor este sa trecem din faza de supravietuire la cea de inflorire. Vino sa invatam asta impreuna, in cadrul Atelierelor de lucru.

Iar ca instrument suplimentar de accesat oricand e nevoie de sustinere si explicatii, vezi cea mai recenta emisiune la care am participat in urma invitatiei 6TV – pune-o deoparte pentru aplicatii practice, impreuna cu un important articol publicat pe blog.

Dialoguri intre Minte si Inima_Liliana Stanciu

Sa iti fie cu folos si bucurie, da mai departe si altora!

Cu drag,
Liliana
http://eliberareemotionala.ro/
https://www.facebook.com/liliana.stanciu
https://www.facebook.com/EliberareEmotionala

Nota: Puteti prelua integral sau partial acest material, mentionand link-ul catre articol si il puteti republica in conditiile in care includeti autorul si sursa, lasand intacte celelalte link-uri din postare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *