La fel de corect ar fi fost si titlul “Emotii intentionate” sau.. “Iubire si frica” sau multe alte variante, cu legatura – mai mult sau mai putin – evidenta, intre ele..

Ideea este ca exista o legatura DIRECTA intre calitatea emotiilor noastre si cea a functionarii inimii si a reactiilor fata de viata.

Daca spun “Nu te gandi la un elefant roz!” unde vi se duce gandul, in primul moment?

Urmand acest exemplu si folosind tot ceea ce se studiaza si scrie, in ultima vreme, despre manifestare, co-creere si abundenta, intelegem din ce in ce mai bine cum functionam.

 

In baza tehnologiei noastre actuale, noi privim memoria ca pe un fenomen biochimic, ce-si are originea in creier. Insa, cercetarile intreprinse in domeniul memoriei comune, pun in evidenta o experienta colectiva, despre care vorbesc textele stravechi. Fiecare dintre acestea sugereaza ca nu creierul nostru este cel care-si aminteste!

Prin experienta vietii, noi construim cai noi – circuite neurale de rezonanta – care creeaza legaturile vibratorii dintre noi si locul unde ne este stocata experienta. Memoria noastra devine un echivalent vibratoriu al experientei care a produs acea amintire.

Atunci cand ne reamintim, filtrele prin care privim experienta respectiva, determinam modul in care percepem amintirea. O alta persoana, accesand aceeasi memorie vibratorie, poate vedea o experienta diferita, intrucat aceasta este interpretata printr-un filtru unic, specific experientei sale personale. Aceasta retea magnetica a memoriei umane este adesea denumita, “Akasha” sau “inregistrarile akashice”.

Creierul nostru este doar un rezonator care acceseaza vibrational informatia asociata vietii noastre – si nu un imens rezervor care sa contina, efectiv, aceasta informatie.

 

Gandurile formeaza sistemul de ghidare – directionarea – care indica locul catre care poate fi indreptata energia atentiei. In absenta puterii emotiei, gandul poate fi considerat un model, sau o simulare, a unei experiente ce nu a avut loc inca. Ideea de gand este strans legata de cea de “imaginatie”.

 

Emotia reprezinta puterea pe care o “pompam” in ganduri, pentru a le face reale. Ea poate fi experimentata spontan, sau drept rezultat al unei alegeri de “a fi”. Aflata intr-un acord strans cu dorinta, emotia creeaza “vointa” de a permite ca un anumit lucru sa se petreaca.

 

Atunci cand experimentam iubire, ura sau compasiune, experimentam sentimente. Sentimentul poate fi considerat a fi unirea dintre gand si emotie. El este senzatia unei emotii cuplata cu directionarea data de gand, ce se refera la experienta pe care o avem in momentul respectiv.

 

Pe baza acestor definitii – desi ultra-simplificate – reiese clar de ce este imposibil sa “indepartam prin ganduri” frica si durerea. Gandul confera o directionare atentiei noastre, iar emotia ofera “combustibilul” pentru atentie. Din nou ni se reaminteste axioma straveche, care afirma ca energia urmeaza atentia.

Atunci cand “indepartam in gand” ceea ce nu dorim sa apara in viata noastra, de fapt, calitatea gandului a plasat deja o “cantitate” imensa de atentie pe insasi experienta pe care am ales sa o evitam. Prin faptul de a “nu dori” noi creem incarcatura, ceea ce face ca la un moment dat, sa o si experimentam pentru a se echilibra.

Prin insusi actul de a controla – sau de a nega – frica, durerea, mania, durerea, furia sau lipsa, se creeaza o incarcare puternica ceea ce reprezinta locul in care ne este concentrata atentia!

Astfel, prin a “nu dori” ceva, atentia noastra (gandul) si energia (emotia) fac sa creeze efectiv pentru noi, chiar acele lucruri pe care ni le-am dorit cel mai putin!

In loc de a ne plasa atentia pe ceea ce consideram ca nu dorim, putem face o alegere superioara, identificand ceea ce chiar alegem sa avem in viata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *