Tocmai am citit in cartea “Pasind intre Lumi” de Gregg Braden – publicata la Editura For You – despre rezonanta si cel de-al 7-lea simt, al nostru.

Dar nu asta este lucrul important, multi dintre voi cunoasteti – si ati citit deja – carti de spriritualitate moderna, in care oameni de stiinta – experti in zona lor de activitate, fac legatura intre stiinta si spiritualitate.

Ceea ce mi-a revenit insa, inca o data, in prim plan – este ca “sentimentele si emotiile noastre, chiar ne influenteaza starea inimii, vitalitatea si viata!”

Cumva, prin “fire” nevazute si “corzi” insesizabile, noi suntem o parte din orice manifestare a vietii. Asa cum arata autorul, aproape toata lumea este de acord ca planeta noastra este importanta pentru noi si ca ne influenteaza modul in care ne traim viata.

“Amintirea despre relatia noastra cu Pamantul este amintirea despre unul din cele mai mari mistere a celor din vechime. Este misterul circuitului sacru.

Studiile moderne din cadrul stiintelor despre viata au dovedit rolul de organ guvernator pe care il are creierul. Prin intermediul unor mici impulsuri electrice, dirijate de-a lungul fibrelor nervoase, el trimite informatii vitale catre muschi si glande. In interiorul corpului, fiecare dintre acestea au rolul unor statii subordonate. In plus, in cadrul acestui mod de a privi lucrurile, s-a demonstrat controlul efectiv pe care il are creierul asupra fiecarei functii, de la nivelul fiecarei celule din corpul omului. Capacitatea fiecarei celule de a se regenera, procesele de imbatranire si degradare, declansarea de secretii chimice si hormonale, chiar si sistemul imunitar – toate sunt guvernate de anumite semnale emise de creier..

Pana foarte de curand, un mister care invaluie functionarea creierului, i-a pus in incurcatura pe oamenii de stiinta care studiaza viata: daca este adevarat ca impulsurile ritmice provenite de la creier, regleaza sistemele din corpul uman, atunci de unde primeste creierul informatia necesara, pentru a realiza aceste functii?..

Cercetarile recente au confirmat ceea ce popoarele indigene din intreaga lume, ne-au spus de mii de ani, prin stiinta lor. Creierul nostru este bransat direct la un alt organ vital din corp. Creierul este conectat la Inima. Chiar daca studiile care s-au facut in continuare, ar putea indica alte conexiuni, cea despre care vorbim acum, este o legatura non-fizica, desi poate fi masurata numeric. Conexiunea vibratorie dintre inima si creier este cea care creeaza o cale neuronala pentru impulsuri, prin care se formeaza un camp de informatii ce invaluie creierul. Construind conceptul de “circuit sacru” putem spune ca Inima noastra antreneaza creierul iar acesta, la randul sau, antreneaza fiecare celula a corpului.

Aproape imediat, cercetatorii si-au pus intrebarea care urma de la sine:Daca inima antreneaza creierul iar creierul antreneaza fiecare dintre celulele din corp, atunci de unde isi primeste inima semnalele? Mai exact, la ce anume este conectata inima, ca sistem de receptie?

Studiind natura pentru a gasi raspunsul, cercetatorii au descoperit o asemanare intre gamele de frecventa joasa la care inima poate sa reactioneze si o serie binecunoscuta de frecvente, care au fost masurate pentru prima oara, cu aproape o suta de ani in urma – frecventele armonice ale rezonantei Pamantului (cca. 7,83 cicluri pe secunda). Un material despre aceste fapte a aparut in 1992 – intitulat “Testarea efectelor coerentei inimii asupra ADN-ului si asupra functiilor sistemului imunitar” in care cercetatorul Dan Winter a comentat lucrari de pionierat, realizate la institutul HeartMath din California.

Daca privim inimile noastre ca pe niste rezonatoare cu cristal lichid, cu mai multe niveluri, inima devine organul nostru guvernator, care isi modifica rezonanta pentru a o egala pe cea oferita de Pamant. Creierul nostru, ca rezonator secundar, este in rezonanta cu semnalul de referinta pe care il emite inima – indiferent de calitatea acestui semnal.

Este posibil ca un sentiment sa determine calitatea acestui semnal? Raspunsul ar putea fi “DA”. Poate pentru prima data, popoarele indigene au o confirmare, in cifre, a sfatului pe care ni l-au oferit de atata timp, referitor la relatia dintre inima, Pamant si corpul nostrum. Ei ne-au cerut doar sa iubim acest Pamant si sa ne iubim corpul.

Perceperea acestui semnal, in prezent, devine al saptea simt, al nostru. Conexiunea Pamant-inima-creier-celule este reglata, cel putin in parte, de sentimente si emotii”

In prezent, “frica” este singurul tipar de perturbare cunoscut, care impiedica o rezonanta deplina Pamant-inima-creier-celule. Altfel spus, frica este acea emotie care ne tine separati de lumea noastra, de cei pe care-i iubim, de aprecierea fata de noi insine, separati de Creatie”

Voi reveni in scurt timp, cu definitii simple despre memorie, ganduri, emotii si sentimente – pentru a vedea de ce este imposibil sa “indepartam prin ganduri”, frica si durerea.

Toate cele bune,
Liliana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *