Am scris ieri despre faptul ca atunci cand respingem asa-zisa negativitate, ea se intoarce impotriva noastra, ca o razbunare. O numesc “asa-zisa” tocmai pentru ca “negativitatea” de care incercam sa scapam este formata din fiecare nevoie neimplinita pe care o avem.

Nu stiu daca ai citit postarea de ieri, dar daca nu ai facut-o, te incurajez sa o parcurgi.

Asadar, care crezi ca este numitorul comun intre un drum spiritual, un parcurs terapeutic si nevoile noastre neimplinite?

Punctul comun il reprezinta ceea ce se numeste Comunicare Nonviolenta. O filozofie, o atitudine si un ansamblu de instrumente si concepte. Obiectivul sau principal este sa realizam ca suntem cu totii ghidati de nevoia «de a prezerva si ameliora calitatea si continuitatea existentei noastre.» (Marshall Rosenberg)

Marshall Rosenberg (1934 – 2015) a numit procesul sau, Comunicare Nonviolenta – in referinta cu termenul ahimsa din sanscrita, care inseamna «fara violenta» si mai precis, starea de compasiune, cea care este naturala atunci cand nici o urma de violenta nu este prezenta in gandurile, sau in inima noastra.

Scopul Comunicarii Nonviolente NU este sa obtinem ceea ce ne dorim cu orice pret (oriunde, oricum, oricand), ci sa obtinem o legatura umana care permite fiecaruia dintre noi sa tina cont atat de propriile nevoi, cat si ale celuilalt, dar cel mai important, care permite gasirea unui mijloc comun de a le implini. Atat de simplu, atat de complex!

Pentru a explora acest subiect vast, avem nevoie sa facem diferenta intre o strategie si o nevoie. Acesta diferentiere este o cheie de aur si chiar numai ea, singura, iti poate face viata mai usoara!

Nevoile sunt fortele motrice ale vietii, care cauta sa se exprime in fiecare moment, in fiecare dintre noi. Ele ne imping sa actionam, pentru a fi traite, experimentate.

Nevoile sunt cheia si centrul intregului proces in Comunicare Nonviolenta. Din acest punct de vedere, nevoia este o energie de Viata, o vibratie.

Maine, 18 Decembrie ora 19.00, te invitam la o intalnire in care:

  • vom aduce aport pedagogic, practica si multa, multa deschidere, compasiune si empatie
  • vei invata cum sa privesti in directia buna, cum sa duci atentia acolo unde ai cele mai mari sanse sa gasesti ceea ce cauti
  • vei pune soclul unei relatii autentice cu tine
  • vei deveni constient, prezent la ceea ce percepi: senzatii, emotii, ganduri, sentimente
  • vei invata sa te conectezi la nevoile tale
  • sa faci experienta cuvantului care te ridica de la pamant
  • sa intelegi importanta trecerii de la cauzalitate pe orizontala la cauzalitate pe verticala
  • nevoi hranite din exterior, nevoi hranite din interior – cand? cum?
  • ce faci cand nevoia ta nu poate fi implinita?
  • experimentezi plenitudinea, completudinea facand drumul invers: de la nevoia ta, la sursa ei

 

Bonus pentru toti cei ce participa in direct la acest webinar: foile de lucru «Ce simt» si «Nevoi». Daniela Jula, partenera mea in acest program spune: “Am convingerea ca unii dintre voi nu se vor mai desparti niciodata de aceste foi. Reprezinta resurse pe viata, fara data de expirare!”

Ne intalnim in putin peste 24 de ore: link inscriere webinar gratuit “In inima nevoilor”, Vineri 18 Decembrie, ora 19.00: https://event.webinarjam.com/register/1/x4q2yum

 

Iti multumim ca dai mai departe si te asteptam cu drag!

Liliana Stanciu
https://infobliss.ro/
https://eliberareemotionala.ro/
email: info@eliberareemotionala.ro

Daniela Jula
http://constructiondesoi.be/s/
http://www.madezvat.ro/
email: danielajula@madezvat.ro

 

PS – Iar daca vrei un regal la sfarsit de an, asigura-ti deja locul si la cel de-al doilea webinar gratuit din seria Lucrul cu Umbrele, de Marti 22 Decembrie, ora 19.00 cu titlul: “Doua sentimente Sunet de Alarma”, link inscriere: https://event.webinarjam.com/register/2/l8pmxbm, Bonus pentru participarea in direct: Doua procese esentiale de transformare, un ghid complet, inedit, inestimabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *