In prima parte a acestui material am enumerat cei trei pasi ai manifestarii, descriindu-i pe primii dintre ei. Spuneam astfel, ca intr-o stare de relaxare completa (pasul 1), ne imaginam rezultatul dorit (pasul 2) si ii dam mintii experienta de care are nevoie pentru a crea convingerea ca acest lucru este pe cale de a se manifesta (pasul 3).
Se intampla rareori sa tulbur pe cate cineva atunci cand imi exprim parerile in mod public, dar de data asta am atins o astfel de coarda sensibila. Un cititor mi-a scris: “Dorintele nu vin de la Dumnezeu! Sunt multi copii care sunt usor de manipulat, iar Dvs. faceti asta. Dorintele vin de la Anunaki!! Intr-adevar, linistea e cheia, dar invatati oamenii sa iubeasca, nu sa-si doreasca “dracu’ pe franghie”! – inchei citatul.
Am recitit imediat materialul sa-mi dau seama daca vorbim despre acelasi articol, dar nu m-am lamurit foarte tare.. Desi am idee despre directia pe care mi-a indicat-o cititorul, prefer sa raman la intelegerea mea despre ce “vine” de la Dumnezeu. Sa consider ca Dumnezeu VREA sa ne recapatam sanatatea emotionala si fizica, VREA ca mintea si corpul sa ne lucreze impreuna, VREA sa devenim ghizii propriilor corpuri si VREA sa facem din viata noastra o capodopera a bucuriei.
“Dorintele nu vin de la Dumnezeu!” Concluzia asta nefasta continua sa sune ca un ecou.. De ce oare pun oamenii semnul egal intre dorinte si atasamente? Dar mai ales, CUI ii foloseste ca oamenii sa renunte la puterea lor creatoare in acest fel? Iar cand ne punem intrebari, raspunsurile nu intarzie sa apara.
Banuiesc ca nu intamplator am dat peste un pasaj relevant din autorul meu preferat, Neville Goddard: “VIETII nu ii pasa daca esti bogat sau sarac. Nici daca esti puternic sau slab. VIATA te va trata intotdeauna conform Adevarului pe care-l stabilesti TU despre TINE. Masura “corect sau gresit” este data de OM. VIATA nu considera ceva ca fiind “corect sau gresit”.
Inceteaza sa te mai intrebi daca meriti sau nu ceea ce iti doresti. Nu tu ai creat Dorinta. Ea este o expresie a ceea ce stabilesti ca Adevar despre tine.”
“Dorintele nu vin de la Dumnezeu!” Esti sigur de asta? Eu nu.. Nici de asta, nici de alte concluzii similare. Dar simt ca te poti pleca in fata Lui, in semn de smerenie si recunostinta, dar nu cu barbia in piept ci cu fruntea spre cer, in semn de Iubire – tocmai Iubirea despre care unii vorbesc.
Nu numai ca Dumnezeu “vrea” ceva pentru noi, dar a si facut posibil sa redescoperim Darurile Lui, care de-a lungul timpului ne-au fost ascunse (de cine si cum nu fac obiectul acestui articol). Iar unul dintre Daruri ESTE imaginatia si nici un efort nu e prea mare pentru a ne reaminti sa o folosim!
Specialistii in fizica cuantica au schimbat denumirea particulelor subatomice in “cuante”, tocmai pentru ca ele nu sunt intotdeauna particule fixe, solide, neschimbate. Ele par asa doar cand sunt observate, dar in rest se regasesc sub forma de unde. Cea mai cunoscuta concluzie in urma experimentelor repetate este ca materia raspunde nivelului de constiinta.
Imaginatia folosita in procesele de vizualizare creativa sau imagerie, reprezinta sistemul de comunicare interna prin care transmitem mesaje mintii subconstiente. Prin intermediul imaginatiei, ne pozitionam si in rolul Observatorului din experimentele fizicii cuantice, directionandu-ne atentia spre ceea ce dorim ca rezultat final.
Fie ca sunt imagini vizuale sau perceptii senzoriale – senzatii de miscare, simtire, sunet, miros, gust sau pur si simpul senzatia de A STI, tine doar de modul propriu in care operam fiecare dintre noi. Unii suntem preponderent vizuali, altii auditivi sau kinestezici, nici un mod de perceptie nu e mai bun decat altul, ci doar o expresie a modului in care functionam.
Iar imaginile si senzatiile nu inseamna in mod obiectiv, nimic! Ele vin din viata si experientele noastre, avand un anume inteles doar pentru mintea fiecaruia, in parte.
Gasesti la sfarsitul descrierii procesului de manifestare, Exercitiul gratuit de imagerie ghidata, pe care il poti descarca si aplica personal. Nu crede nimic din ceea ce iti spun! Si nu crede nimic din ceea ce iti spun altii! Doar cauta ce corespunde Adevarului tau.
Cum stiu daca e “bine” ceea ce imi doresc?
Punctez acum importanta lui “directionandu-ne atentia spre ceea ce dorim ca rezultat final” pentru ca am observat cum apasa asta pe butoanele unor oameni – mai exact, cum ii sperie.
De ce oare cand spunem “dorinte”, unii nu pot sa vada si sanatatea optima, vindecarea, relatiile de iubire sau bucuria prosperitatii pe lista dorintelor, dar se duc in schimb cu gandul la “..chestii pe franghie”? Sau cine stabileste daca o casa frumoasa, o slujba bine platita, un partener potrivit, o masina noua sau o vacanta luxoasa sunt ispite si ca atare, mijloace de descrestere spirituala?
Asa cum un cutit poate fi in egala masura o arma, dar si un instrument de portionat hrana, tot asa aceste dorinte pot fi in egala masura ispite, dar si mijloace de exprimare a bucuriei, dovezi ale faptului ca ai luat in sfarsit piciorul de pe frana, ai invatat sa primesti, i-ai dat voie Universului sa-ti aduca in viata lucruri binemeritate si mai presus de toate, prilej de exprimare a recunostintei.
Gandindu-ne astfel, poate raspundem cu mai multa usurinta si intrebarii “Cum stiu daca ceea ce imi doresc este si ceea ce Sufletul meu a ales, respectiv cum stiu daca e pentru Binele meu cel mai Inalt?”
Cand suntem prinsi in minte poate parea mai neclar intr-adevar, dar cand suntem centrati in inima, primim imediat raspunsul. Principalul motiv pentru care putem sa nu ne simtim aliniati cu scopul sufletului este cand suntem prinsi in capcana problemelor noastre, a fricilor, a lucrurilor practice pe care trebuie sa le rezolvam, a amintirilor din trecut si a fricilor cu privire la viitor.
Nu e de mirare ca nu mai avem timp si chef sa ne jucam cu imaginatia si vizualizarea creativa. Pur si simplu nu ne dam voie sa visam si sa exploram cine suntem cu adevarat si care ne sunt dorintele cele mai adanci. Suntem prinsi in A FACE in loc sa experimentam A FI. Nu suntem aici sa ne satisfacem niste nevoi, ci ca sa celebram Existenta si sa experimentam cele mai creative si extraordinare moduri de a ne conecta cu Divinul din noi.
Altfel spus, dorintele noastre sunt aliniate cu alegerile Sufletului atunci cand ne aflam in Inima, cand aceste dorinte vorbesc despre Exprimare, Creativitate, Recunostinta, Bucurie. In oglinda, ele reprezinta doar alegeri ale mintii atunci cand sesizam ca pornesc din energia lipsei si ca atare, sunt mijloace de a umple un gol si de a compensa ceea ce “lipseste”.
Nivelul de incredere si asteptare
Referindu-ne la pasul 3 din procesul manifestarii, la convingerea (increderea + asteptarea) ca lucrul dorit sa se intample, trebuie spus ca e cel mai important pas al materializarii – atat de important, incat daca aceasta credinta este foarte puternica, ceilalti doi pasi aproape ca nu mai conteaza. De regula, relaxarea si imaginarea rezultatului au doar rolul de a pregati terenul si de a sustine o convingere/ credinta care nu este suficient de puternica.
Nivelul de incredere si asteptare necesar nu suna a “Cred ca se va intampla asta”, ci mult mai aproape de “STIU ca se va intampla si nu e nici un motiv pentru care sa nu se intample asta.”
Dar aici intervin de obicei, piedicile. Daca am fost sarac toata viata, nu ma pot ASTEPTA dintr-o data sa fiu bogat. Daca m-am obisnuit ca oamenii sa ma respinga, nu ma pot SIMTI dintr-o data acceptat exact asa cum sunt. Daca am suferit toata viata din cauza bolii, nu ma pot ASTEPTA dintr-o data sa ma vindec.
Modul in care aducem “in muschi si in oase” convingerea ca urmeaza sa obtinem ceea ce ne dorim este prin faptul ca mintea noastra se reconecteaza la situatiile de viata pe care le-am experimentat ca succese. Din pacate, situatia actuala este ca cel mai usor mintea se conecteaza la amintirile referitoare la rezultatele considerate esecuri.
In majoritatea cazurilor, avem nevoie de o realitate precedenta pe baza careia mintea noastra sa poata construi, tocmai pentru ca toata viata am fost invatati ca avem nevoie de cauze fizice pentru a avea rezultate fizice.
Dar cum putem face ca mintea noastra sa atinga punctul in care sa aiba o influenta directa asupra evenimentelor si lucrurilor fizice din viata noastra? O solutie ar fi sa cream mai multe amintiri referitoare la succes, astfel incat acestea sa le depaseasca pe cele referitoare la nereusita.
O modalitate sigura de a face asta este tocmai vizualizarea creativa, imageria, un proces constient de visare care nu are legatura cu faptul ca poti vedea imagini sau nu, ci asa cum am aratat deja, un proces bazat pe toate simturile si emotiile noastre.
Cat dureaza pana obtinem rezultatele dorite?
In linii mari, obtinerea rezultatelor depinde de 3 lucruri importante:
- Cat de profund te poti relaxa
- Cat de vii sunt detaliile pe care ti le imaginezi
- Cat de puternica este asteptarea ta de a obtine rezultate pozitive
Cateodata obtinem rezultate imediate, alteori dureaza zile, saptamani, luni sau chiar ani, in functie de programele noastre mentale dar si de rezistente. Exercitiile de imagerie ghidata fac exact aceste lucruri, ne ajuta sa obtinem o relaxare profunda, in timp ce ne imaginam cu claritate rezultatele si ne intarim increderea obtinerii lor.
Poti descarca AICI (click-dreapta pe cuvantul “AICI” pentru a salva fisierul audio) Exercitiul de imagerie ghidata pe care l-am pregatit pentru noi toti. Tema este sanatatea si vindecarea si este cel mai probabil, piatra de temelie pentru tot ce avem de experimentat in aceasta viata. Varianta Youtube:
Cand am scris in trecut despre exercitiul de relaxare profunda, un cititor m-a intrebat de ce l-am numit asa si nu am spus clar “Hai sa ne facem o sedinta de hipnoza?” Asa m-ar putea intreba si acum cineva, de ce “imagerie ghidata”, “vizualizare creativa” sau “exercitiu meditativ” si nu “sesiune de hipnoza”.
Raspunsul meu este acelasi – nu stiu cine-a “inventat apa calda” iar daca avem atatea tehnici, intrumente si metode de a obtine 1). Relaxarea, 2). Imaginarea rezultatului si 3). Increderea obtinerii lui, nu putem avea pretentia sa-i dam un singur nume, din moment ce folosim elemente ajutatoare din atatea surse de inspiratie.
Pentru acest exercitiu am folosit elemente traditionale de inducere progresiva a starii de relaxare prin hipnoza, imagerie ghidata si tehnici de programare neurolingvistica.
Acesta este inca un exercitiu important care se adauga celor din pagina Resurse gratuite, dar este in acelasi timp, un exemplu de resursa valoroasa ca multe altele ce pot fi accesate in Clubul membrilor EFT.
Asa cum am promis, am facut o descriere a Ofertei speciale lansate in urma cu doua saptamani, iar pentru ca suntem deja in toiul sarbatorilor, pagina va fi activa inca doua saptamani, pana pe 11 Ianuarie – AICI sunt toate detaliile. Atentie! Nu trebuie sa te mai inscrii daca am lucrat deja impreuna, in grup sau individual. Vei primi automat parola si codul de utilizator, in momentul lansarii Cursului online, in semn de apreciere ca am fost impreuna in ultimii 4 ani.
Insa daca nu ne-am cunoscut inca – si alegi sa faci parte din ceea ce am numit Clubul membrilor EFT, verifica oferta si vezi daca te inspira ce ti-am propus. Te astept sa lucram impreuna si sa facem din 2016, cel mai bun an de pana acum. Ai toate recomandarile AICI.
Bucurii si spor in toate bune, cu Sarbatori Binecuvantate in continuare!
Cu drag,
Liliana
http://infobliss.ro/
http://eliberareemotionala.ro/
https://www.facebook.com/liliana.stanciu
https://www.facebook.com/EliberareEmotionala
PS – Esti si tu de acord ca sanatatea este prioritatea noastra nr.1? Eu am pus-o deja pe lista dorintelor de manifestat. Cred ca merita sa ne exersam abilitatile de co-Creator, incepand cu aceasta dorinta. Spune-mi cum te-ai simtit dupa Exercitiul de imagerie ghidata si da mai departe acest instrument practic!
Nota: Puteti prelua integral sau partial acest material, mentionand link-ul catre articol si il puteti republica in conditiile in care includeti autorul si sursa, lasand intacte celelalte link-uri din postare