ImpreunaAm citit de curand, un articol despre beneficiile Tehnicilor de Eliberare Emotionala si pentru ca ele nu reprezinta o noutate pentru mine, mi-a placut in mod deosebit felul in care era transmis mesajul, respectiv analogia dintre acestea si periuta de dinti.

Daca va amintiti materialul video in care am explicat pe scurt cum functioneaza tehnicile, intelegeti de ce este imperios necesar sa curatam corpul energetic si sa eliberam emotiile negative neprocesate in mod natural, in fiecare zi.

Practic, ne adresam direct corpului, trecand de mintea constienta, procesand astfel toate combinatiile biochimice din zona celulelor receptoare, ajutand corpul sa revina in zona de echilibru – si facem asta exact in felul in care ne asiguram igiena dentara in fiecare zi, periindu-ne dintii si indepartand placa bacteriana.

Mi-am dat seama in acelasi timp, ca daca alegem sa privim lucrurile din perspectiva holistica, realizam ca in fiecare situatie de viata avem de fiecare data.. si o periuta de dinti. Iar pentru ca astazi ma aflu sub influenta celebrarii a 25 de ani de casnicie, am zabovit un pic mai mult asupra subiectului “Relatii”.

Ce “periuta de dinti” folosesti in relatiile tale? Care este modalitatea prin care reusesti sa “cureti” situatiile nepotrivite, reactiile pe care nu le doresti, emotiile pe care nu le simti in aliniament cu ceea ce doreste sufletul tau?

Douazeci si cinci de ani reprezinta o perioada generoasa, in care poti sa-ti formezi o opinie despre “relatia reusita”, asa ca v-o impartasesc pe-a mea – opinia, ca relatia imi apartine 🙂 De fapt, cea mai frumoasa definitie pe care am intalnit-o este ca nu AI o relatie ci ESTI relatia.

Reflectam intotdeauna, fiecarei persoane cu care interactionam, imaginea a ceea ce consideram noi insine, ca suntem. Oricine interactioneaza cu noi, alege sa faca asta pentru ca doreste sa vada acea particularitate proprie, reflectata de noi. Dar ei vor vedea aspectul pe care il reflectam, numai in masura in care noi ne dam voie sa facem asta si vor vedea numai adevarul nostru – ceea ce noi insine consideram ca suntem.

Nu voi intalni niciodata persoana ce nu doreste sa-i fie reflectat un aspect al meu, asa cum nu voi intalni nici persoana de la care nu doresc relevarea unui aspect propriu mie. Suntem cu totii, oglinzi unii pentru ceilalti, din diferite motive, alegand la nivele diferite.

Asta nu inseamna ca daca interactionam cu cineva care prezinta o trasatura negativa, avem acea trasatura, dar inseamna cu siguranta ca avem nevoie sa experimentam acea trasatura, sa exploram relatia noastra cu ea astfel ca in final, ceea ce reflectam inapoi sa fie mesajul ca nu are de ce sa o aleaga, ca nu mai are nevoie de ea.

Alegerea de a nu judeca si de a nu ne atasa de asteptarile unei relatii este cel mai bun mod in care putem sa sustinem pe cel cu care SUNTEM acea relatie – iar in ceea ce ne priveste, sa ne implinim prin integrarea tuturor aspectelor proprii.

De fiecare data cand ne e teama ca celalalt va reactiona negativ la alegerile noastre, e timpul sa ne reamintim ca putem avea incredere in noi si sa simtim ca meritam binele, iar daca reactia celuilalt pare nepotrivita, sa intelegem ca poate are aceeasi frica, pe care doar o proiecteaza asupra noastra.

Ne ridicam in permanenta, mingi la fileu unii celorlalti, oferindu-ne mereu prilejul de a decide care este adevarul nostru si daca vrem sa fim suficient de mareti pentru a sustine energia, astfel incat si celalalt poate decide propriul adevar.

Nu am altceva de facut decat sa-mi amintesc in primul rand, ca relatia mea este CU mine si daca nu sunt bine in aceasta relatie, nu pot fi in nici o alta, cu nimeni altcineva, nicaieri si nicicand.

Scopul unei relatii este sa reflecte celuilalt ceea ce e nevoie sa inteleaga mai mult despre sine. Intr-o relatie, fiecare este acolo pentru a-l ajuta pe celalalt, sa invete cine este cu-adevarat.

Iar eu sunt recunoscatoare Vietii si pentru acest Dar. Drept pentru care, astazi dimineata ne-am imbratisat si am concluzionat impreuna cu sotul meu “Pfiu! Primii 25 sunt mai grei, de-acum am scapat.. “ 🙂

Va astept cu drag sa lucram impreuna – Sambata, 18 Octombrie in Bucuresti si 25-26 Octombrie in Iasi si Suceava. Mai multe detalii AICI.

 

Relatii minunate va doresc, bucurii si spor in toate bune!
Liliana

http://eliberareemotionala.ro/
https://www.facebook.com/liliana.stanciu
www.facebook.com/EliberareEmotionala

[fbcomments]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *