Credinta limitativa este un gand, o credinta, o convingere pe care o avem in legatura cu felul in care functioneaza lumea, ce e corect sau nu, cum ar trebui sa mearga lucrurile, toate bazate pe experiente de viata trecute pe care le consideram a fi .. “reale”.

Ele pot intr-adevar, sa se fi intamplat – desi, de cele mai multe ori, doar ni s-a povestit despre ele, de catre cei care ne-au crescut – oricum, dat fiind ca toata viata tragem concluzii numai pornind de la ele, le vom intalni, sub diferinte forme – si chiar in mod repetat – in viata noastra de zi cu zi, pe masura ce ea se desfasoara.

Sa luam exemplul oricarei credinte si-i vom descoperi curand limitarile. De exemplu, credem ca ni se poate dubla venitul intr-un an? Daca raspunsul este “nu”, atunci nu conteaza cat de “corecta” si “rezonabila” sau “evidenta” ar fi lista noastra de motive, gandul acesta ramane o credinta limitativa pentru noi.

Credem ca putem obtine o noua slujba care ni s-ar potrivi perfect, in urmatoarele 5 luni? Daca raspunsul este “nu”, atunci avem inca o credinta limitativa. Din moment ce ea reprezinta un “adevar” pentru noi, atunci exact asta este realitatea noastra!

Cu totii, avem credinte limitative in fiecare zona din viata noastra. Am mostenit sau absorbit cateva dintre acestea direct de la parintii/ ingrijitorii nostri, altele le-am preluat de la profesori si societate, iar altele sunt propriile noastre concluzii – de cele mai multe ori confuze – desprinse din relatiile pe care le-am avut de-a lungul timpului.

Ca sa determinam care ne sunt propriile credinte limitative, incercam sa raspundem la intrebarile prezentate in materialul postat pe site, aici: http://eliberareemotionala.ro/Credinte-limitative-fata-de-ABUNDENTA.pdf

Pentru a raspunde la aceste intrebari simple, care ne vor releva credinte ce constituie un impediment real cu privire la abundenta – fie ca este financiara, sau a relatiilor si sanatatii – avem nevoie sa fim deschisi si sinceri cu noi insine, oricat de mult disconfort ne-ar aduce ceea ce descoperim.

In acelasi timp, avem nevoie sa fim insa si blanzi cu noi, cu increderea ca in functie de claritatea cu care parcurgem acest proces, vom reusi sa eliminam credintele limitative care ne blocheaza accesul spre Abundenta in toate aspectele vietii noastre.

 

Va propun mai jos, sa incepem un proces – pe care-l putem numi – de “detoxifiere emotionala” si care poate constitui fundamentul sanatos pe care sa construim ceea ce avem de construit, mai departe.

 

PASI DE LUCRU:

1. Identificam credintele limitative: a). alegem din cele prezentate ca model, intalnite pe scara larga, b). le trecem pe lista si pe cele care “ne vin in minte” pe masura ce parcurgem lista, c). raspundem la intrebarile propuse si obtinem pe cele mai putin evidente pe care nu le-am observat la prima vedere. Alegem pentru lucru, una din ele.

2. Dam o nota de la 1 la 10 intensitatii acestei credinte (1 insemnand o intensitate redusa, 10 – o credinta puternica), asa cum “ne vine” sa spunem, fara sa ne gandim prea mult, aproape “ghicind”

3. Actionam punctul “karate”, corectand Inversarea Psihologica drept pentru care spunem de 3 ori: “Desi nu vreau sa renunt la credinta ca…(alegeti de pe lista, credinta), ma accept complet si total, asa cum sunt, oricum”

4. Scuturam mainile

5. Spunem Afirmatia de Setare, actionand de asemenea, punctul “karate” in timp ce repetam tot de 3 ori: “Desi am aceasta credinta limitativa ca …(spuneti din nou credinta pe care ati ales, s-o lucrati), ma iubesc si ma accept complet si total”

6. Trecem prima data prin cele 10 puncte energetice, prezentate ca “metoda scurta” in figura de la: http://eliberareemotionala.ro/Schema puncte presopunctura EFT.pdf – 1). Inceput Spranceana, 2). Coada Ochi, 3). Sub Ochi, 4). Sub nas, 5). Barbie, 6). Capul Pieptului, 7). Sub Brat, 8). Sub Piept, 9). Incheieturi Maini, 10). Crestetul Capului (cu ambele maini, pe ambele parti ale corpului) in prima runda, spunand la fiecare punct “Aceasta credinta”

7. Trecem a doua oara prin cele 10 puncte energetice, (tot cu ambele maini, pe ambele parti ale corpului) spunand de data aceasta, in dreptul fiecarui punct “Aleg s-o eliberez”

8. Repetam acest exercitiu de 5 minute, cel putin o data dimineata si o data seara, timp de 30 de zile

9. Incepem cu cele care ni se par mai “nocive” si simtim ca ne blocheaza in tot ceea ce facem, si trecem pe rand la celelalte (putem lucra mai multe deodata, caz in care exercitiu se va extinde la 10 – 15 minute, in functie de cum ne permite timpul. Ideea este sa lucram minim 30 zile)

10. Lasam putin deoparte indoielile ca asta ar putea reprezenta chiar un proces puternic (avem timp sa verificam si studiile care s-au facut de-a lungul timpului si statisticile obtinute si alte materiale care se vor prezenta pe acest site sau altele asemanatoare :). Alegem deocamdata, doar sa acordam credit Sistemului Traditional de Medicina Chineza si elementelor de Psihologie moderna imbinate cu acesta)

 

Existenta credintelor limitative nu inseamna ca nu putem lua masuri si/sau actiona in directia Abundentei, dar nerezolvarea lor, ar fi ca si cum am obtine rezultate 10% din efort 100% si astfel, drumul nostru catre viata pe care o visam sa fie lung, anevoios si obositor.. Asa ceva, sigur nu vrem!

 

Mult succes!

Liliana

http://infobliss.ro/
http://eliberareemotionala.ro/
https://www.facebook.com/liliana.stanciu
https://www.facebook.com/EliberareEmotionala

 

P.S – Daca aveti prieteni/ cunostinte care au nevoie de un exercitiu practic prin care sa iasa dintr-un anumit blocaj (acelasi procedeu este valabil pentru credinte pe care le avem in toate zonele importante din viata noastra: sanatate, bani, relatii, cariera, familie, contributie, evolutie), dati va rog mai departe articolul si resursele, mentionand sursa de inspiratie si copyright: http://eliberareemotionala.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *