Cei mai multi dintre noi au ajuns la concluzia ca dietele, in general, nu sunt eficiente. Asta se intampla pentru ca ne dam seama ca ele nu trateaza cauzele cresterii in greutate si motivele pentru care mancam in exces!

Oamenii petrec mult timp incercand sa se abtina, sa faca fata tentatiilor, sa inteleaga ce se intampla. Ei dau vina pe sine dar si pe orice lucru care cred, ca duc la cresterea in greutate.

Ceea ce ne scapa insa din vedere, este sa ne raportam la baza si anume, sa tratam emotiile din trecut. Cresterea in greutate arata inainte de toate, nevoia de a fi protejat, nevoie care poate avea ca punct de plecare o rana emotionala, un abuz, sentimentul de a nu fi “destul” (destul de bun, destul de frumos, destul de destept, destul de valoros, destul de.. orice), critica, frica sau orice alta emotie negativa pe care am experimentat-o la un moment dat.

Daca ne simtim nesiguri si vulnerabili, atunci avem nevoie de mecanisme care sa ne sustina si care sa ne aduca usor pe linia de plutire, iar mancatul este unul din cele mai puternice, asemenea mecanisme!

Experienta unor evenimente de soc emotional este o alta cauza care ne determina sa ne luam astfel de “masuri de protectie”. Acesta este momentul in care mancam, ca sa umplem sentimentul de gol.

Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l retinem este ca NU suntem vinovati pentru obiceiul de a manca si cu-atat mai putin pentru cresterea in greutate! Pur si simplu, nu am fost pusi in situatia de a face conexiunea intre acest lucru si latura noastra emotionala.

Nimeni nu ne-a invatat inainte, sa privim acest aspect, in stransa legatura cu ceea ce suntem si ceea ce simtim. Putem petrece tot timpul din lume, simtindu-ne vinovati, pierzand timp si energie cu diete si cativa ani mai tarziu, sa ne aflam in acelasi loc de “goliciune”, pentru ca nu am tratat de fapt, cauza si nu ne-am confruntat cu propriile emotii.

Simtindu-ne vinovati, nu facem decat sa avem nevoie de mai multa protectie iar subconstientul va avea grija sa ne-o ofere printr-o hranire si greutate “compensatorie”.

Cu totii avem credinte despre mancare si consideram ca unele alimente ne ajuta sa slabim dupa cum, altele ne ingrasa. Adevarul este unul singur: ceea ce credem despre ce mancam, ACEEA este experienta noastra!

Cand vom reusi sa schimbam modul de a gandi despre ceea ce mancam, atunci se va schimba si modul in care asimilam.

Poate acum este momentul potrivit sa punem putin, dietele deoparte, in timp ce exploram cauzele emotionale ale faptului ca avem sau nu, controlul greutatii.

 

In cadrul atelierului “Controlul Greutatii – Elibereaza Foamea Emotionala”, vom invata despre explorarea conexiunii dintre „Hrana emotionala” si „Controlul greutatii”, De ce nu functioneaza dietele pana cand nu se elibereaza traumele emotionale ce duc la dereglarea greutatii, exercitii pentru cresterea metabolismului, tehnici de vizualizare, exercitii EFT – material de lucru pentru acasa. Vom invata despre Controlul greutatii, Credinte limitative, Tehnica oglinzii, Depasirea poftelor, Iertare dar si despre.. “colacei”, coapse si solduri :) .

 

Vom raspunde astfel, intrebarilor:

 1. De ce EFT pentru Controlul greutatii?
 2. Ce implica folosirea EFT pentru Controlul greutatii?
 3. Cum poate fi folosit EFT in mod eficient pentru Controlul greutatii?
 4. Cum putem folosi EFT pentru evenimente specifice?
 5. Cum putem folosi EFT pentru depasirea poftelor?
 6. La ce sa ne asteptam cand folosim EFT pentru depasirea poftelor?
 7. Cum putem indentifica problemele emotionale legate de Controlul greutatii?
 8. Cateva cauze emotionale comune, care duc la mancat in exces si cum le putem aborda, cu ajutorul EFT
 9. Cum putem folosi EFT pentru a opri auto-sabotarea?
 10. Cum putem folosi EFT cand ne simtim “intepeniti”?
 11. Cum putem sa ne schimbam credintele care nu ne mai servesc, in ceea ce priveste Controlul Greutatii?
 12. Cum putem folosi EFT pentru a ramane motivat in planul nostru de Control al greutatii?

 

Mai presus de orice insa, vom invata despre Noi Credinte de Putere, care ne ajuta si ne intaresc pe drumul nostru!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *