Un experiment radical din trecut a incercat sa arate ca intinerirea este cu adevarat posibila, iar la acea vreme,rezultatele au uimit lumea stiintifica. Ellen Langer, care cerceta psihologia la Harvard, a facut in 1979 un studiu, intr-o abordare destul de neobisnuita.

Iar daca nu te-a suparat intrebarea din titlu, vei citi pana la capat, ca sa intelegi ca nu am intentionat sa te supar, ci doar iti indrept atentia spre ceva care poate sa conteze si pentru tine.

Cercetatoarea a plecat in studiul sau, de la ideea ca “acolo unde iti pui mintea, acolo se afla si corpul tau” (a se citi, acolo se afla si rezultatele din corpul tau). Pentru ca nu putea cu adevarat sa duca oamenii in trecut, a creat acel “trecut” in mediul in care se aflau subiectii sai, intr-un azil de batrani.

Absolut totul a fost recreat acolo, astfel incat sa exprime realitatea din 1959, inclusiv imagini, ziare, efecte vizuale, imbracaminte, stiri, programe TV, absolut totul a fost recreat astfel incat sa sustina subiectii in ceea ce aveau de facut si anume sa se poarte CA SI CUM ar avea cu douazeci de ani mai putin. Asta li s-a spus sa faca.

Li s-au masurat functiile fiziologice si s-au creat cele doua echipe – cea supusa experimentului si cea de control, apoi timp de 5 zile, absolut fiecare activitate si fiecare miscare facuta de subiecti a fost in tandem cu realitatea din 1959. Chiar daca zi de zi se vedeau imbunatatiri ale calitatii vietii lor – chiar pana la a alerga pe terenul de fotbal, aruncandu-si bastoanele – totusi masuratorile de la sfarsit au fost chiar si mai socante.

Dupa o saptamana, fiecare subiect avea o putere fizica mai mare, o dexteritate mai buna, iar mersul, postura, perceptia, memoria, cognitia, vazul, auzul si in principal, toate functiile fiziologice, cunosteau imbunatatiri semnificative. 63% dintre subiecti au obtinut scoruri mai mari la testele de inteligenta decat la inceput, iar 4 voluntari care nu stiau nimic despre studiu, privind fotografiile subiectilor facute inainte si dupa, au perceput o diferenta de varsta de doi ani intre cele doua momente, in favoarea imaginilor de dupa experiment.

Concluzia care a stat la baza multor altor cercetari ulterioare, a fost ca batranetea poate fi determinata de conditiile mediului in care traiesti si prin urmare, poate fi influentata prin manipulari ale mediului.

Acum, prin mediu este bine sa intelegem ca acesta se refera in principal la realitatea interioara, respectiv la calitatea gandurilor si nu are neaparat de-a face cu conditiile sociale. Chiar daca intr-adevar, gandirea este influentata de mediul extern, in ultima instanta ea tine de propriile procese mentale, iar asta poate fi deopotriva, o veste buna sau rea.. 🙂

Bruce Lipton este de parere ca nu exista sursa mai buna pentru a afla adevarurile fundamentale, inainte de cele furnizate de fizica cuantica. Primul principiu al acesteia este cel conform caruia “Constiinta creeaza experientele noastre de viata” – o afirmatie simpla, cu implicatii profunde, intre care cea mai importanta este ca daca iti schimbi constiinta, iti schimbi rezultatele (experientele de viata).

Daca ma cunosti de ceva vreme, stii sigur ca nu ma refer la gandirea “pozitiva” aici. Sa iti schimbi punctul de constienizare si treptat, nivelul de constiinta, nu tine in primul rand de alegerea constienta, desi intentia da, o punem la acest nivel. Dar pentru a razbi in tot hatisul tridimensional este nevoie de procesarea emotiilor. Nu, nu de “gestionarea” lor si nici macar de “transmutare”, ci de INTEGRARE.

“Sa iti schimbi rezultatele, schimbandu-ti contiinta” inseamna in primul rand sa te folosesti corect de propria busola emotionala. Da, schimbarea constiintei sau Trezirea pas-cu-pas, oricum am numi-o, este cea mai importanta si de aceea parcursul meu din ultimii doi ani arata asa cum arata.

Insa primul pas in Calatoria interioara – cel care vine imediat dupa ce simtim o durere sau alta (fizica, mentala sau emotionala), un disconfort sau altul, o rezistenta sau alta – este sa invatam lucrul cu propriile emotii.

In acest weekend, 13- 15 Martie, este ultimul Curs EFT acreditat Nivel 1&2 pe care il tin pana la sarbatorile de Paste. Daca nu ai maiestrit inca lucrul cu emotiile, te astept sa mai punem impreuna, o caramida la temelia aceste Lucrari importante! Nu exagerez cand iti spun ca acesta este pasul pe care il vrei facut inainte de toti ceilalti, chiar daca inca poate nu stii asta, ci doar o simti.

Vezi AICI, calendarul evenimentelor, sau apasand pe imaginea de mai jos.

Am observat de-a lungul anilor, ca ori de cate ori sufar, nu sunt in aliniament cu.. Mine. Ma rog, asta a fost de fapt conluzia, dupa mai multi ani de explorare interioara. Dar in egala masura este CAUZA suferintei noastre, oricare ar fi ea.

Cand nu ne este bine, suntem.. altcineva. Desigur, ne asumam acel aspect al nostru, ne identificam cu el, ca si cum AM FI acel aspect. Dureros, limitat, insuficient, ranit, imperfect – nu conteaza cum ne simtim, avem impresia ca SUNTEM asa. In realitate, noi doar ne prefacem ca suntem, adica jucam acel rol. Nu pentru ca suntem masochisti, ci pentru ca asa am invatat.

Iar EMOTIILE sunt cele care ne amintesc un adevar pe care l-am ales inconstient, dar tot ele inchid bucla suferintei atunci cand invatam sa le integram.

In studiul din 1959, persoanelor in varsta li s-a spus sa se prefaca si sa actioneze ca si cum ar fi cu 20 de ani mai tinere, iar rezultatele au fost masurabile si uimitoare. Pe de alta parte, ori de cate ori am suferit, sau am observat pe altii in jurul meu ca sufera, am constatat ca fiecare dintre noi se afla in aceasta situatie atunci cand este cine a invatat sa fie, nu CINE este cu adevarat.

De aceea iti pun inca o data intrebarea. Cine te prefaci ca esti? Pentru ca iti garantez, ca prea putini SUNT CEI CARE SUNT cu adevarat. Iar eu nu ma numar neaparat printre ei, ci poate doar invat mai mult decat altii, sa o fac.

Nu raspunde imediat.. Ingrijeste aceasta intrebare ca pe o samanta. Iar la un moment dat, vom fi binecuvantati cu raspunsul de care avem nevoie. Iar pentru a usura asteptarea, dar in acelasi timp si pentru a crea realitatea, alege sa lucram impreuna accesand formularul de mai jos.

Iti multumesc ca dai mai departe si le pui si altora, intrebarea din titlu! Aceste seminte, creeaza o realitate care sa ne sustina din ce in ce mai mult. Si chiar asa si Este!

 

Cu drag, pe curand!
Liliana

https://infobliss.ro/
https://eliberareemotionala.ro/  
https://www.facebook.com/
https://www.facebook.com/EliberareEmotionala/
https://www.youtube.com/user/EliberareEmotionala

 

PS – Tocmai am dat de un testimonial din ciclul ”Vindecator nu este cel la care mergi pentru vindecare, ci acela care te ajuta sa-ti gasesti propria Cheie de Autovindecare”, pe care l-am primit mai demult, dar cred ca sustine ce am scris mai sus:

„Draga Liliana, iti scriu pentru a-ti spune ca dupa weekendul de EFT, ma simt pur si simplu fericita si linistita, independent de ce se petrece in jurul meu! Iti sunt infinit recunoscatoare pentru ca ai facilitat schimbarea asta in mine! A meritat toti banii!! Zambesc pana la urechi si ma bucur pana in talpi! Multumesc ca esti si ca ne-am intalnit!!”

Si eu zambesc pana la urechi, de partea cu „A meritat toti banii!” 🙂 Bineinteles ca merita! atunci cand ne dam seama ca NOI meritam, toate rezultatele pe care le obtinem atunci cand realizam cine Suntem.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *