EpigeneticsDaca avem libertatea de a alege cum ne simtim, avem libertatea de a trai mai mult, mai bine si mai frumos.

Am vrut sa va aduc in atentie acest subiect – despre care probabil, veti auzi tot mai mult in viitor – datorita importantei pe care o are perceptia noastra asupra mediului in care traim, respectiv felul in care ea ne controleaza sanatatea si tot ce ni se intampla in viata.

Am rezonat profund cu aceste idei expuse de Bruce Lipton – doctor in biologie celulara – intr-un interviu pe care l-a acordat, pe subiectul “arta de a fi parinte”. Intelegerea importantei rolului de parinte s-a facut pana acum, mai mult la nivel intuitiv. Daca privim la ceea ce au invatat oamenii – prin educatia pe care au primit-o de-a lungul timpului – este ca genele ne controleaza trasaturile, iar aceasta intelegere ne duce – de cele mai multe ori – la starea de victima a propriei ereditati.

Se pare ca acest sistem de credinte este complet gresit si – in prezent, rasturnat de intelegerea pe care o da noua stiinta, numita epigenetica. Prefixul “epi” – care inseamna “deasupra” – duce la o schimbare profunda a modului in care putem si trebuie sa intelegem lumea si conform acestuia, “controlul epigenetic” inseamna “controlul dincolo de gene”.

Dintr-o data, descoperim ca genele nu ne controleaza ci sunt doar tipare de functionare iar felul in care sistemul nostru nervos raspunde mediului, controleaza de fapt, activitatea genetica. Pe de alta parte, felul in care raspundem mediului este dat de programarea de care am avut parte intre varsta de 0 – 6 ani, datorita modului in care functioneaza creierul.

Mintea constienta nu inregistreaza activitate electrica masurata cu encefalograful, pana la aceasta varsta, masuratorile aratand numai undele Theta. Creierul functioneaza atunci intr-o frecventa vibrationala joasa care da acea stare de imaginatie pe care o intalnim la copiii mici si care este de fapt, starea hipnotica in care inregistram  programe ce urmeaza a se derula in viata noastra de adult, in proportie de 95%.

Nu mica mi-a fost bucuria, cand Dr. Lipton a mentionat printre cele 3 metode de re-programare a mintii subconstiente, Psihologia Energetica – disciplina careia ii apartin si Tehnicile de Eliberare Emotionala EFT (celelalte 2 metode fiind hipnoza si formarea unor noi obiceiuri).

Asta ma sustine sa va incurajez in continuare, sa deprindeti folosirea lor si sa le aplicati in viata de zi cu zi 🙂

In alta ordine de idei, dar ca o coincidenta – legat parca de acest subiect, am raspuns – in aceeasi perioada, invitatiei de a participa la emisiunea Zanei Norilor de la Radio Romania Junior. Am avut bucuria si onoarea de a intra in direct cu micii ascultatori si mi-am dat seama o data in plus, de nevoia pe care o au copiii nostri, de a detine tehnici, trucuri si metode de lucru, cu ajutorul carora sa-si rezolve problemele emotionale.

Dat fiind ca am fost programati sa credem ca problemele unui copil nu sunt atat de importante si ca oricum sunt trecatoare, uitam mult prea adesea care este dimensiunea reala a acestora in viata lor si ce impact au trairile copiilor in viata pe care urmeaza sa o aiba ca adulti.

Totusi, pentru ca jucam acest rol important pentru copiii nostri, de ingineri geneticieni – asa cum spune dr. Bruce Lipton – trebuie sa ii invatam ca in interiorul lor se afla tot ajutorul de care au nevoie si nu in exterior.

Am pregatit astfel, traducerea primelor resurse – pentru a va putea ajuta copiii, cu privire la aplicarea tehnicilor, EFT in scoli, EFT pentru tristete, furie si performante in sport.

Puteti accesa toate acestea, pe: http://eliberareemotionala.ro/eft-pentru-copii/ sau direct pe canalul You Tube: http://www.youtube.com/EliberareEmotionala

Mult succes si toate cele bune!

Liliana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *