Adevarul e ca nu ne plac “elucubratiile” de nici un fel.. dar pentru ca eu am primit un mesaj in care acest cuvant este alaturat celui care se refera la “spiritual”, zic sa vorbesc in cunostinta de cauza. De folosire a cuvintelor, nu neaparat a cunostintelor spirituale 🙂

Domnul care si-a exprimat parerea cu privire la o postare de-a mea, a scris: “Asta e pentru cei cu creierul prajit de new age. Stiinta dezaproba elucubratiile astea spirituale si este in antiteza cu pseudostiinta terapiilor amagitoare precum cele din postarile tale, dar care prind la naivi si sugestibili.”

E drept ca acest comentariu era pe marginea unui articol cu privire la modificarea starilor de constiinta, totusi aprecierea ca postarile mele sunt cu privire la terapii amagitoare, ma face sa fiu chiar si mai atenta la cat de responsabila sunt 🙂

In primul rand imi cer scuze in numele lui, ca te-a facut naiv si sugestibil! Eu pot sa inteleg ca nu e nici o diferenta intre aceasta persoana si cele pe care el e suparat ca “pupa moastele”.. Doar se afla la pol opus fata de acestea. Iar noi, toti ceilalti, ne situam de asemenea, undeva intre cei doi poli.

De cele mai multe ori ne reprimam, mascam sau fugim de emotiile negative care ne creeaza un disconfort puternic. Doar ca aceasta fuga nu ne permite sa ne traim viata liberi si la adevaratul potential. In acest caz, reusim doar sa fim niste umbre a ceea ce putem fi cu adevarat.

Furia, frica si durerea sunt emotii cu care nu prea obisnuim sa “stam de vorba”, nu-i asa? Nici nu prea am fost invatati sa facem asta. Mici fiind, cand ne loveam sau plangeam, eram “mituiti” cu dulciuri sau promisiuni cat mai ofertante pentru a trece mai repede si mai usor peste acel moment. Asta pentru ca parintii sau cei care aveau grija de noi nu stiau sa faca fata acelor emotii. Adulti fiind, facem si noi la randul nostru tot ce putem pentru a le evita, dar ele revin in viata noastra, cu efectul unui bumerang.

Din fericire, acum pot sa vad altfel aceste emotii. Le vad ca pe niste indicatori, ca pe niste ghizi intelepti, ca pe o busola interioara care imi indica un fir calauzitor, o idee despre ce s-ar putea afla in strafundul subconstientului, acolo unde cel mai propbabil am ingropat adanc multe emotii atunci cand am fugit de ele, de-a lungul vietii. De una singura sau “ajutata” de parintii mei.

Vestea buna pe care vreau sa ti-o dau este ca cel putin una dintre metodele pe care le sustin cu tarie pe acest site, nu are legatura cu efectul placebo. NU trebuie sa crezi in ea, pentru a functiona! EFT, tehnicile de eliberare emotionala – ca despre ele vorbesc – au la baza sistemul de medicina traditionala chineza, combinat cu elemente de psihologie moderna si nu am nici o grija ca nu sunt in totalitate “demonstrate stiintific”, asa cum nici cand merg la acupunctura nu ma intreb daca ce se aplica de 5000 de ani m-ar putea ajuta si pe mine.

Singura mea responsabilitate este sa iti spun despre rezultatele mele, sau a celor care au invatat de la mine sa le aplice, apoi sa te incurajez a NU crede nimic, dar a fi deschis sa experimentezi si sa vezi daca te ajuta la propria crestere. ATAT de simplu este.

Cand corpul nostru raspunde la toate emotiile negative, evident ca nu vrem sa le lasam la suprafata. Nu le dorim si singurul nostru obiectiv este sa “scapam” de ele. Totusi aceste emotii nu dispar pana nu sunt recunoscute. Se vor topi incet-incet, dar este nevoie sa lucram cu ele, sa le “privim in ochi”, sa le recunoastem si sa ne dam dreptul de-a le avea.

Iti poti imbunatati cu adevarat calitatea vietii si folosesc aceste cuvinte, cu toata responsabilitatea, dincolo de orice schimb firesc de resurse si energie, ce are loc intre un trainer si cei care ii aleg cursurile.  Participand la unul dintre urmatoarele Cursuri EFT vei deprinde Tehnicile de Eliberare Emotionale care pot face posibile aceste lucruri si pentru tine. Astfel, ne putem intalni chiar in luna Martie – ai toate detaliile aici: http://eliberareemotionala.ro/calendar-evenimente

  • Iasi, 15 – 17 Martie 2019
  • Cluj, 22 – 24 Martie 2019
  • Bucuresti, 29 – 31 Martie 2019

 

E un soi de “avantaj” pentru fiecare, atunci cand alege sa pastreze o problema, oricat ar parea de ciudat. Desigur, avantajul este ales la nivel subconstient din motive de siguranta, apartenenta, sau de merit. Nu am cum sa stiu care e avantajul ales de subconstientul tau in cazul in care pastrezi inca, o problema sau alta. Stiu doar ca pentru mine, sa raman “mica” a fost multa vreme echivalentul unui “adevar” invatat si anume aceluia conform caruia nu eram “destul de buna”.

Mecanismul de care iti vorbesc acum se numeste “inversare psihologica” si il avem ori de cate ori dorim ceva intr-o directie si facem ceva, in alta. Invatam toate acestea si multe altele la Cursul EFT, numai ca nu am cum sa te conving de ceva si nici nu mi-as dori asta. Ceea ce este important pentru mine e sa fiu neincetat, avocatul lucrurilor pe care le-am experimentat si ca atare, in care cred – indiferent daca ele sunt imbratisate de altcineva, sau nu.

Si mai presus de toate, tocmai am realizat ca ceea ce ma anima chiar si mai mult, nici macar asta nu mai este.. A iesit la suprafata insa, bucuria de a fi un reper pentru toti cei care inca se intreaba “si daca sunt un naiv, sa cred ca e posibil si pentru mine?! Daca sunt sugestibil si intr-adevar, nu exista nimic in afara de ceea ce e demonstrat stiintific?”.

Pentru ca eu i-am crezut pe altii care m-au facut sa cred altceva despre mine si nu mi-a fost “moale” deloc. Si daca pot sa iti arat ca singurul Adevar care conteaza este reflectat in felul in care te simti, atunci chiar pot sa citesc orice fel de comentariu 🙂

Iti multumesc ca dai mai departe si te astept sa lucram impreuna!

  
Cu drag, pe curand!

Liliana

http://infobliss.ro/
http://eliberareemotionala.ro/
https://www.facebook.com/liliana.stanciu
https://www.facebook.com/EliberareEmotionala

 

PS – Dat fiind ca pana acum se putea face Cursul EFT, numai in format Nivel 1 si 2 impreuna, tocmai l-am restructurat, la cererea celor care isi doresc sa lucreze personal cu el, fara nevoia diplomei acreditate. Astfel, mai dureaza un pic pana postez toate informatiile necesare, pe fiecare canal de comunicare, pagina de site, anunt si eveniment, totusi reiau aici link-urile principale: http://eliberareemotionala.ro/calendar-evenimente (tematica, avantaje, facilitati, beneficii) si http://eliberareemotionala.ro/acreditare-eft (descriere si link-uri de plata).

EFT Nivel 1 – este un Curs pentru lucrul cu Tehnicile de Eliberare Emotionala pentru tine si cei dragi, iar in urma lui obtii diploma de participare, resursele si toate materialele suport. Daca iti doresti acest lucru, ulterior vei avea posibilitatea sa participi la Nivelul 2, in vederea certificarii.

EFT Nivel 1&2 – este un Curs pentru a deveni Practician EFT acreditat international, cu posibilitatea participarii ulterioare la Cursul de Practician Matrix Reimprinting.

Nivelurile 1 si 2 se desfasoara intr-un weekend prelungit (Nivelul 1 – Joi, 17-21.00, Vineri 10-18.00 si Sambata 10-14, iar Nivelul 2 – Sambata si Duminica, 10-18.00)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *