Cine se credeCel mai potrivit si autentic mod de a transmite un lucru important pentru procesarea emotiilor mi se pare ca este tot povestea personala, asa ca o folosesc si acum, ca in multe alte ocazii..

Saptamana trecuta am primit una dintre cele mai frumoase lectii de constientizare, de la gunoierul de serviciu. Sambata dimineata – ora 9.00, ploaie, frig si.. multa liniste. Una dintre diminetile in care o parte din tine striga sa stea in pat la caldurica, iar alta se bucura inca de aerul curat si zilele reci de toamna, inainte ca iarna sa vina chiar si mai aspra de-atat.

Alerg cu sufletul la gura si un ultim sac de iarba uscata pe care uitasem sa-l duc la poarta, astfel incat sa nu ratez masina de colectare. Zambetul meu larg pe fata cand graiesc “buna dimineata” catre angajatul Rosal ingheata subit la auzul reprosului aspru, dezaprobator, nemultumit si nepotrivit “Dvs. aveti cel mai mult gunoi, intotdeauna!”

Eu?!! Eu care imi pun sacii la poarta, ca la farmacie?! Toti colorati si curati, unul si unul?! Toti usori, sa nu se chinuie bietii oameni sa-i ridice?! Nu e gunoi mai frumos pe toata strada, ca la poarta mea!! 🙂 Eu?!!

In ciuda prezentei de spirit si a replicii la purtator cu care m-a inzestrat natura, strigatul meu ramane mut de data asta. E unul dintre acele momente in care nedreptatea e atat de evidenta incat.. nu mai e nimic de spus. Intru bombanind in casa si-mi dau seama ca am ramas “incarcata”. In mod normal, am simtul umorului si-mi exercit cu usurinta rolul de Observator in situatii similare – mereu concilianta si gata sa inteleg ca are omu’ o zi proasta..

De cate ori ti s-a intamplat totusi, sa ramai blocat/a, prins/a intr-o bucla a dialogului interior si incarcat/a de “gunoiul” aruncat de altcineva?

De multe ori sunt intrebata care este cel mai bun moment in care sa facem exercitii de eliberare emotionala? Asta este unul dintre exemplele potrivite.

In doar cativa metri pana la intrarea in casa, toate cuvintele nespuse s-au intors impotriva mea. Am inceput sa presez frenetic punctele energetice “Atata nedreptate! Atat de nepotrivit! Total deplasat! Atat de nedrept! Cine se crede el?!!” In acel moment am izbucnit in plans. Nu-mi venea sa cred! O parte din mine privea plina de recunostinta, iubire si intelegere, partea din mine ramasa captiva in starea de victima a lui “Cine se crede el?!!”

In fractiune de secunda s-a deschis un portal in fata ochilor mei – exact ca in filmele stiintifico-fantastice am trecut Dincolo, in acea stare de Victima pe care am maiestrit-o ani la rand, Cea care mi-a fost adevarat Invatator si Cea care nu-mi mai foloseste nicicum in Prezent. A venit inca o data. S-o vad, s-o onorez si s-o eliberez.

Totul s-a petrecut intr-un minut. Furie. Frustrare. Tristete. Eliberare. Recunostinta. Iubire. Gratie. Asa vin Darurile. Vindecarea nu este un proces de durata. Vindecarea deja.. ESTE. Numai ca ne reconectam la ea doar atunci cand suntem gata. Iar eu cred ca SUNTEM GATA.

“Cine se crede el/ea?!!” n-are nici o legatura cu omul de serviciu care mi-a adresat reprosul in acea dimineata. El doar a fost in Serviciul Divin si m-a ajutat sa ma reconectez la starea de Victima pentru a o elibera.

“Cine se crede el/ea?!!” este fiecare personaj din viata noastra, pe care l-am ales drept Invatator. “Cine se crede el/ea?!!” este starea de Victima pe care am invatat-o de mici copii, indiferent ca ea se numeste “nu pot, nu stiu, nu sunt in stare, nu merit, nu cred sau nu am cum”. “Cine se crede el/ea?!!” este Puterea pe care am dat-o in trecut si nu stim inca s-o luam inapoi. Dar “Cine se crede el/ea?!!” este in egala masura, un strigat prin care ne scuturam atunci cand SUNTEM GATA.

Pe 24 Octombrie suntem gata 🙂 Folosim impreuna Tehnici de Eliberare Emotionala in cadrul Atelierului de lucru si invatam sa lasam cu usurinta si gratie, tot bagajul care nu ne mai serveste si pe care ne-am simtit datori sa-l caram pana acum.

Va astept cu drag!

Si dati mai departe astfel incat sa inteleaga si altii ca pot, merita si sunt in siguranta s-o faca.

Liliana

http://eliberareemotionala.ro/
https://www.facebook.com/liliana.stanciu
https://www.facebook.com/EliberareEmotionala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *