Autor: Mariana Popa

Foame emotionalaNe spunem cate o poveste in fiecare zi. Este vocea interioara.

Povestile noastre se bazeaza pe experiente trecute – la fel si credintele noastre.

Cream adesea limitari in mintile noastre – limitari care de cele mai multe ori, nu au legatura cu realitatea. Povestile noastre “ruleaza” la nesfarsit.

Daca stam putin sa ascultam “vocea”, ne vom da seama ca povestea constituie o mare parte din ceea ce credem noi ca suntem si nu facem decat sa ne repetam. Ajungem astfel, ca intr-o mare masura, sa ne identificam cu povestea si jucam rolul principal in propria poveste.

Va rog sa va ganditi putin la urmatoarele aspecte si sa incercati a da un raspuns:
– Joc un rol mic, care ma ajuta sa evit conflictele din viata mea?
– Ma retrag din relatii cu scopul de a evita durerea?
– Cred  ca povestea mea  este perimata si irelevanta?
– Ma  face sa ma  simt rau cu mine insumi/ insami – ma limiteaza?

Rezultatul depinde de noi. Povestea noastra, fie ne  va da putere, fie ne va limita. Daca spunem “nu pot” sau “nu sunt suficient de.. “. Completati spatiul cu ceea ce credeti ca va lipseste, “inteligent, puternic, disciplinat” – sunt toate versiuni ale aceluiasi tipar, de lipsa de putere si responsabilitat, tiparul “Nu sunt suficient”.  Pe de alta parte, s-ar putea sa ne spunem noua insine ceva despre scopul nostru, cum ar fi: “este prea greu”.

Crezi ca este greu sa te eliberezi de toate kilogramele pe care le ai in plus? Poate faptul ca prezenta lor te deranjeaza este tocmai modul in care ai perceput acest lucru in trecut. Si daca vom continua sa ne repetam la nesfarsit aceasta poveste, o sa o transformam  in realitate. Daca provocarea cu care ne  confruntam este suficient de mare, povestea “nu este/nu sunt suficient “ va aparea, deoarece ne-am aventurat in afara zonei de confort.

Ca sa ne ajutam, putem initia munca de investigatie, intrebandu-ne: ”Unde am invatat asta si cand s-a intamplat?”. O amintire cat de mica ar putea aparea si chiar daca nu va veni, intrebarea ne va ajuta totusi, sa creem o alta poveste. Apoi, utilizand tehnicile EFT putem descoperi si schimba vechile povesti, cele care nu ne mai servesc.

Una dintre povestile mele preferate este ca ALEG sa-mi spun mie insami, atunci cand ma confrunt cu o provocare, ca : “Daca alte persoane pot face acest lucru, atunci il pot face si eu”.

Acest lucru are atat de mult sens pentru mine, incat nici nu am alta optiune decat sa initiez actiunea. Nu ma ingrijorez despre “CUM” o sa fac asta. Acest “CUM” este in general, descoperit dupa ce stabilesc angajamentul si iau decizia.

Concluzia este ca decizia ne apartine intotdeauna:  folosim  povestea in avantajul nostru sau o lasam  sa ne limiteze. Daca ne spunem povestea potrivita, atunci vom continua sa mergem mai departe indiferent ce se intampla. Aveti dreptate, s-ar putea sa ne simtim vulnerabili, dar ne vom simti de asemenea, mai pasionali, mai iubitori si de ce nu, mai plini de viata – poate chiar de neoprit!

Pentru ca una din povestile importante pe care ni le spunem, este legata de greutatea noastra, v-am pregatit traducererea unui  exercitiu care ne ajuta in programul de eliberarea a kilogramelor in plus, din programul Jessicai Ortner. Il puteti descarca de aici: http://eliberareemotionala.ro/Exercitiu_EFT_pentru_stresul_greutatii_in_plus.pdf

De asemenea, va anunt cu bucurie si ca am reluat atelierul “Controlul Greutatii – Elibereaza Foamea Emotionala” unde va astept sa invatam impreuna:

– gestionarea poftelelor
– sa ne oprim din mancat atunci cand ne-am saturat
– sa ne rezolvam credintele limitative care interfereaza cu procesul eliberarii kilogramelor nedorite
– ce sa facem in orice situatie de criza, astfel incat sa nu mai folosim mancarea pentru a ne calma emotiile
– sa incetam a ne mai autosabota
– sa reducem intensitatea emotiilor si anxietatea, care ne determina sa mancam mai mult decat avem nevoie
– sa ne imbunatatim imaginea, sa ne simtim mai bine cu noi insine si sa adoptam o atitudine pozitiva
– sa incetam a ne mai simti frustrati si impacientati ca nu reusim sa eliberam kilogramele nedorite

Vom invata despre explorarea conexiunii dintre „Hrana emotionala” si „Controlul greutatii”, De ce nu functioneaza dietele pana cand nu se elibereaza traumele emotionale ce duc la dereglarea greutatii, exercitii pentru cresterea metabolismului, tehnici de vizualizare, exercitii EFT – material de lucru pentru acasa. Vom invata despre Controlul greutatii, Credinte limitative, Tehnica oglinzii, Depasirea poftelor, Iertare dar si despre.. “colacei”, coapse si solduri 🙂

Cursul se tine in aceeasi locatie frumoasa de la Centrul de Dezvoltare Personala Asteri, str. Negustori nr.11bis, sector 2, Bucuresti, in data de 20 aprilie a.c., intre orele 10.00 -15.00

Toti cei care aleg sa participe la intalnire, vor beneficia gratuit de o sesiune online, in care vom lucra in particular pe tema Controlul greutatii.

Va astept cu drag,

Mariana Popa
Tel: 0741 015 059

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *