Cred ca ai aflat pana acum, ca nu exista “magie” in ceea ce priveste controlul greutatii. Da, imi pare rau ca incep cu vestea asta..

Anul trecut am fost in trei tabere MasterDetox si am sustinut participantii in calatoria lor emotionala. In cazul niciunuia nu a fost vorba vreo clipa, doar de greutate corporala. Indiferent ca aveau 20, 30, 40, 50 de ani sau peste, intotdeauna au existat emotii negative si amintiri legate de evenimente petrecute in trecut, care invariabil duceau la ceea ce numim Foame Emotionala.

De aceea vreau sa te intreb, ce faci cu Greutatea din viata ta? Aia adevarata. Colaceii de grasime si straturile pufoase de pe corp, nu sunt acolo pentru ca indesi prea multe dulciuri sau snitele, pe sub nas. Desi asta este adesea, o actiune nedorita. Dar nu e CAUZA. Ca sa nu mai vorbim despre cei care nici macar nu manca in acest fel, dar se ingrasa.

Daca vrei sa cauti adevaratele cauze, vezi una dintre cele 3 frici de baza (si bineinteles, toate cele care deriva din ele):

  • Frica de moarte care se regaseste in orice manifestare a fricii de suferinta fizica, boli si deteriorare a corpului, dar se afla in egala masura la baza sentimentului de lipsa a securitatii si pierdere a controlului in general si se poate rezuma la a nu fi in siguranta.
  • Frica de abandon pe care o resimtim ori de cate ori ne temem de respingere, umilinta, separare si singuratate, altfel spus a nu fi parasitNu ne invata nimeni cea mai importanta lectie de viata – aceea de-a ne simti “Acasa”, in si cu noi insine.
  • Frica de esec pe care o experimentam atunci cand ne simtim neputinciosi din punct de vedere financiar – si nu numai – nu ne putem sustine familia, nu reusim sa ducem o sarcina la bun sfarsit – ce se exprima prin nu sunt destul de bun/ sau nu merit

Tocmai am scris ieri despre saptamana incarcata emotional, pe care am avut-o. Pe fondul acestei greutati, Duminica seara am decis ca de Luni s-o las mai moale cu dulciurile. Chiar daca alimentatia mea era destul de echilibrata, care crezi ca e lucrul pe care l-am facut Luni, la prima ora cand am iesit din casa? Mi-am cumparat o pizza, o “placintuta” si-o “prajiturica”.

M-am Observat usor amuzata pentru ca nu era cu-adevarat, un comportament compulsiv. Adica da, astea sunt semnele, dar nu era ca si cum nu aveam control asupra faptelor mele. Ma amuza numai, ca nu mai facusem demult asta si am vrut sa vad pana unde merg.

Si ce sa crezi? Le-am mancat! 🙂

Bineinteles ca in cursul zilei, m-am asezat la propriu si la figurat, am meditat, am aplicat EFT si de a doua zi am inceput cu usurinta o curatare a corpului, in egala masura cu ceea ce incepusem sa lucrez deja la nivel emotional.

Nu am timp acum sa scriu prea mult, pentru ca in doua ore incepem ultimul Curs certificat EFT din Bucuresti, pe anul acesta. Simt totusi ca desi am stat departe pana acum, de zona “controlul greutatii” – pe motiv ca situatia personala nu m-a motivat suficient sa abordez acest subiect, iata ca a venit timpul sa ma implic.

Sunt tare bucuroasa ca in weekend-ul 24-25 Noiembrie, o gazduiesc pe Mariana Popa care revine in tara, pentru a-si sustine cursul Rescrie Povestea Greutatii Tale. Mariana este persoana cu care am inceput in urma cu 7 ani,  sa predau Tehnici de Eliberare Emotionala. Ulterior, ea a plecat, dar a continuat activitatea de consiliere, obtinand pe langa specializarea de trainer si pe cea de Practician Acreditat EFT.

Ceea ce ea inca nu stie – si imi pare bine ca acolo unde este, e dimineata tare si nu s-a trezit inca 🙂 – e ca ma bucur atat de mult sa o gazduiesc, incat participantii ei la curs vor primi de la mine, cursul Lucrul cu Umbrele. Nu cred ca va pleca cineva de aici, fara imaginea clara si instrumentele concrete de lucru pentru a-si Rescrie Povestea Greutatii!

Acum fug sa pregatesc sala.

Te astept cu drag si ramanem aproape cu vesti!

Liliana

http://infobliss.ro/
http://eliberareemotionala.ro/
https://www.facebook.com/liliana.stanciu
https://www.facebook.com/EliberareEmotionala

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *