Nu am stiut ca va dura o luna si trei zile, o lucrare pe care mi-am propus sa o fac in trei zile, dar ce stiu sigur este ca poti lucra cel putin un AN si trei zile cu resursele pe care te voi incuraja sa le parcurgi in cele ce urmeaza 🙂

Perioada care tocmai a trecut a fost si pentru mine, una de importanta introspectie si consolidare a valorilor sufletesti, ca pentru multi altii. M-am tot intrebat, ce m-a imboldit atat de mult pe 13 Iulie, sa ies pentru prima oara intr-o transmisiune pe Facebook pentru a initia un dialog in direct, cu prietenii de-acolo. Am fost constienta de faptul ca era data primei eclipse din seria celor trei care au urmat, o perioada aducatoare de schimbari considerabile in viata noastra.

Astrologii spun ca au fost momente puternice, in care am putut decide radical, transant si hotarator ce dorim sa manifestam in Planul fizic, din ceea ce purtam in sufletele noastre.

Se spune ca a fost un fel de “sfarsit al timpului” si vorbim aici despre timpul liniar, asa cum il percepem din punct de vedere tridimensional – o perioada in care nu au fost vizibile numai salturile in constiinta ca indivizi, prin felul in care percepem realitatea, dar evident si un salt in constiinta colectiva.

Eu imi doresc ca acesta sa fie si un moment de sfarsit al cautarilor si chiar al suferintei, pentru cei care aleg sa aiba o sanatate din ce in ce mai buna, printr-o abordare holistica.

Ce vei citi in continuare reprezinta sinteza unor materiale pe care le-am publicat in ultimii 4-5 ani, la care am adaugat noi exercitii, noi inregistrari, intr-o noua energie. In acelasi timp, realizez ca e doar o picatura intr-un ocean in privinta posibilitatilor pe care le avem pentru a ne creste vibratia si a reveni la tiparul de sanatate deplina – dreptul nostru din nastere.

Acesta nu este un articol pe care sa il citesti dintr-o suflare sau pe care sa il rasfoiesti si sa vezi ce abordari interesante au mai aparut. Pentru ca NU este un articol.

Este un GHID al carui link il poti salva, ca sa revii la el ori de cate ori simti potrivit, pentru o noua perspectiva. Cu siguranta nu este nici exhaustiv, ba chiar as spune ca ar fi existat riscul sa nu il trimit niciodata, daca nu realizam propria capcana in care am picat atunci cand mi-am propus sa trimit instrumentele potrivite pentru “Sanatatea noastra cea de toate zilele”.

La inceput au fost 7-8 resurse, apoi au devenit 15 si pe masura ce inregistram si scriam am depasit 20. Postez acum aceasta varianta care contine 23 de resurse, cu oarecare strangere de inima ca nu am timp sa explorez toate ideile ce imi vin necontenit, dar te invit sa revii din cand in cand pe aceasta pagina, pentru a vedea actualizarile.

Daca nu ai timp acum, te rog din suflet sa intrerupi in acest moment lectura si sa revii cand poti parcurge inca o sectiune si inca una si tot asa, pana la final. In caz contrar, nu-i vei putea da o sansa materialului asa cum a fost gandit si nu-ti poti largi perspectiva, astfel incat sa obtii raspunsuri corecte la situatia de sanatate pe care doresti sa o rezolvi.

Inainte de a trece la instrumentele concrete propuse pentru o stare mai buna de sanatate, trebuie sa accentuez ca informatiile nu sunt facute publice ca sfaturi medicale.

Incurajez pe fiecare sa ia deciziile potrivite pentru ingrijirea propriei sanatati, pe baza cercetarilor personale, a colectarii informatiilor impreuna cu un profesionist calificat in ingrijirea medicala, verificand cu cadre medicale specializate, situatia in care se afla.

Acestea fiind spuse, nu raman de mentionat decat cateva premize absolut necesare pentru a intelege de ce propun acest tip de abordare. In definitiv si la urma urmei, de ce consider eu potrivit sa vin cu aceste sugestii?

Premizele asadar, sunt absolut necesare pentru a vedea intai de toate “De ce?” si de-abia mai apoi, “Ce?” si “Cum?”

3 Premize despre campurile electromagnetice si energiile subtile:

Cel mai simplu este sa astern intai, consideratiile pe baza carora eu aleg lucrul cu Tehnicile de Eliberare Emotionala, care in esenta sunt un fel de “acupunctura fara ace”, in sensul ca obtinem un rezultat psiho-emotional, in timp ce stimulam anumite puncte energetice pe suprafata corpului:

 1. Energia este o dimensiune omniprezenta a mintii si trupului si poate fi influentata astfel incat sa aiba impact intr-o directie sau alta
 2. Energia poarta Informatie
 3. Interventiile clinice actioneaza asupra campurilor energetice care prin rezonanta, influenteaza activitatea neuronala.

2 Premize generale despre vremurile actuale

Voi reda in continuare, un extras succint din arhiva lui Tom Kenyon, cu care rezonez profund si ale carui instrumente le folosesc inca din 2009. El este muzician, cercetator, scriitor si terapeut, masterand in consiliere psihologica si are peste 40 ani de experienta in domeniu. In munca sa de psihoterapeut a inceput sa foloseasca sunetul si muzica pentru a accelera procesul terapeutic, infiintand Acoustic Brain Research (Institutul de Cercetare Acustica a Creierului) in 1983, pentru a documenta stiintific efectele sunetului si muzicii asupra constiintei.

As fi putut la fel de bine, sa fac o compilatie din lucrarile lui Bruce Lipton, Joe Dispenza, Gregg Braden sau Nassim Haramein si altii, dar cred ca sinteza de mai jos exprima cel mai clar si mult mai elocvent, ceea ce as fi putut obtine:

“Dintr-o perspectiva, lucrurile cu care va confruntati in prezent in lumea voastra au un caracter catastrofal. Dintr-o alta perspectiva, situatia constituie un catalizator evolutiv foarte puternic. Cu alte cuvinte, transformarea lumii voastre ar putea sa va distruga sau sa va propulseze in stari mai inalte de constiinta. La nivel individual, alegerea intre distrugere personala sau pozitionare intr-o realitate dimensionala mai inalta, va apartine.

Sistemul vostru nervos este permanent conectat la cele cinci simturi. Acest lucru este esential la nivel biologic, fiind o necesitate pentru supravietuirea voastra fizica, dar campul constiintei voastre transcende toate fenomenele senzoriale.

De fiecare data cand aveti o reactie emotionala puternica si formele ei gand aferente, intrati intr-o dimensiune a constiintei specifica. Aceasta este un camp vibratoriu de energie, ce exista independent de voi si este cocreat de toate fiintele simtitoare care au aceleasi emotii si forme-gand – inclusiv voi.

Sa luam ca exemplu doua emotii: furia si ura. Din perspectiva noastra, colectivitatea voastra cunoaste o polarizare extrema. Daca simtiti furie din cauza a ceva ce s-a intamplat (asa cum il percepeti voi), realitatea neurochimica a corpului vi se modifica. Dar atunci cand furia creste si se transforma in ura, devine o otrava toxica pentru natura voastra psihospirituala.

Prin termenul de tendinte dimensionale, vrem sa spunem ca toate fiintele umane (si de asemenea multe animale) au obiceiuri perceptuale si emotionale adanc inradacinate

Provocarea adusa de tendintele dimensionale este aceea ca ele va pot influenta viata, aducandu-i forme-gand si reactii emotionale pe care nu le creati constient, ci sunt dirijate de forte (obiceiuri) din mintea voastra inconstienta.

Exista corzi energetice ce va conecteaza cu universul, precum si cu taramurile mai inalte ale luminii. Aceste legaturi dintre voi, cosmos si taramurile luminii fac parte din natura voastra innascuta.

Atunci cand atingeti stari mai inalte de constiinta, caracterul iluzoriu al existentei voastre fizice si realitatea voastra, ca fiinta de lumina, devin mai clare. Dar ca fiinta intrupata, constiinta voastra e ancorata in perceptia senzoriala.”

Asadar, celor 3 premize despre energiile subtile si campurile electromagnetice, le adaug pe cele desprinse de mai sus:

 1. Tendintele dimensionale ne pot influenta viata, aducandu-i forme-gand si reactii emotionale pe care nu le cream constient, ci care sunt dirijate de forte (obiceiuri) din mintea noastra inconstienta.
 2. Istoria cumulata a vietii/vietilor noastre este codificata in memoria celulara din corpul, mintea si/sau campul nostru energetic. Realitatea noastra biologica intrupata (corpul fizic) e ancorata in dimensiunile a treia si a patra ale constiintei, . atunci cand atingem stari mai inalte de constiinta, caracterul iluzoriu al existentei noastre fizice si realitatea noastra, ca fiinta de lumina, devin mai clare.

Recomandarile mele:

Nu iti propun tehnici pentru a-ti “imbunatati” viata, ci pentru a te Bucura de ea. Tehnicile de Eliberare Emotionala (EFT) reprezinta doar un instrument. Eu il aleg pentru ca pur si simplu este eficient, rapid si puternic. Simpla presare a punctelor energetice (sau chiar directionarea atentiei catre ele), in timp ce te gandesti la lucrurile care te supara, scade nivelul de cortizol – hormonul stresului. Asta inseamna RELAXARE.

Relaxarea este conditia esentiala a vindecarii. In acelasi timp, ea este asigurata de sistemul nervos parasimpatic. Dar acesta nu poate functiona atat timp cat sistemul nervos simpatic.. ei bine, nu e “simpatic” deloc! Si asta pentru ca e mereu activat in conditii de stres.

Secretul obtinerii rezultatelor este sa creezi o rutina zilnica, chiar si de numai 10-15 minute in care sa aplici EFT, iar ori de cate ori in cursul zilei se intampla sa ai vreo stare de disconfort, neliniste, emotie negativa, doar respira adanc si bate cateva minute pe puncte, ca sa intrerupi acel tipar chiar in momentul in care il experimentezi. In acest caz, nici macar nu este nevoie sa spui ceva, ci doar sa presezi punctele repetat, in timp ce iti dai voie sa SIMTI (nu respinge emotia si starea de disconfort, doar observ-o atent in timp ce presezi punctele).

Momentele din zi in care exersezi nu sunt importante si nici ordinea sau gruparea in care faci exercitiile, important este sa iti faci o rutina care sa nu te preseze, sa devina repede obisnuinta si chiar placerea de a exersa pentru starea ta de bine. Fa-le mereu cu gandul ca iti Daruiesti ceva, nu ca le faci ca sa repari ceva – energia din care actionam este mai importanta decat ceea ce facem!

Asadar, iti propun sa faci ORICE ESTE NECESAR pentru a reduce stresul si avand in vedere premizele de mai sus, sa ai in vedere categoriile in care am clasificat si eu exercitiile recomandate – chiar daca aplici aceste tehnici sau altele, sa ai in vedere urmatoarele repere:

 1. Modalitati de conectare cu corpul fizic, psihic si emotional
 2. Modalitati de reprogramare mentala, activari si ridicare a vibratiei

La acestea eu am mai adaugat si ceea ce numesc Piloni de Vindecare, dar este numai o calatorie personala ce m-a dus catre concluzia ca acestia sunt cei descrisi mai jos. Sa parcurgem deci, EXERCITIILE RECOMANDATE:

 

Seria “3 Piloni de Vindecare”

 1. Exercitiul “Ma predau”: https://www.youtube.com/watch?v=wb5hh9mKJUk

Sa te “predai”, inseamna de fapt, sa renunti la rezistenta impotriva Vietii, sa renunti la o identitate si la un control, care oricum sunt iluzorii. Acest lucru poate parea inspaimantator, pentru ca inseamna ca esti de acord sa.. te dizolvi. Dar exact cand faci asta, de fapt te deschizi cu adevarat Vietii.

Indrazneste sa te lasi trait de ceea ce Traieste Totul!

 1. Exercitiul EFT pentru Iertare de sine: https://www.youtube.com/watch?v=BPu7PIqb_R8&t=10s

Nu suntem nici buni nici rai, nici puternici nici slabi, nici pregatiti nici nepregatiti – in fiecare moment suntem exact ASA CUM SUNTEM, asa cum putem, asa cum am fost programati – cu resursele, conjuncturile, circumstantele si povestile noastre de viata. Nici mai mult, nici mai putin. Si suntem EXACT in momentul, locul si pozitia care ne-ajuta sa Crestem – indiferent daca vine ca o experienta cu gust dulce sau amar. Iar asta ne face cu-adevarat speciali. Numai ca nimeni nu ne-o spune.

Lucrul cu Iertarea de Sine in 2015, a apasat pentru mine, pe butonul Autosabotare, mai mult decat oricand in viata si trebuie sa ma intelegi – nu credeam ca se poate mai mult! Eu ma “specializasem” in Autosabotare. Eu devenisem “expert cu acte” in Autosabotare. Tot ce-a fost de invatat despre cum sa aleg drumul greu, am bifat. Faptul ca mi-am explicat DE CE am trecut prin acest proces, nu l-a facut sa fie mai simplu de digerat.

Totusi, pentru ca am practicat destul de mult timp rolul de Observator, mi-a fost parca mai usor de data asta si am reusit in sfarsit, sa depasesc pragul intelegerii la nivel mental, procesand natural experientele si eliberand emotiile negative atasate.

Vezi aici intreaga postare despre Autosabotare: http://eliberareemotionala.ro/blog/autosabotare-nu-multumesc/ si vezi unde te regasesti atunci cand actionezi pentru Sanatatea corpului, mintii, relatiilor si a vietii tale, in general.

 1. Exercitiul EFT pentru Iubire si Acceptare de sine: https://www.youtube.com/watch?v=7koauMjJSX0

Sa ne imaginam ca suntem in relatie cu cineva care ne uraste sau cel putin ne dezaproba si ne aminteste in mod regulat, cat de defecti suntem. Ne critica la fiecare pas, ne numara greselile si gaseste vina in tot ceea ce facem. Aceasta persoana ne spune ca nu are rost sa ne suparam, pentru ca ne vrea doar binele, vrea sa indrepte lucrurile, sa invatam din greseli si ca de fapt, critica poate fi considerata ca si bataia – de catre unii, “rupta din rai” – de ce nu?!

Imagineaza-ti ca aceasta persoana sta cu noi de muuulta vreme, nu da nici un semn ca vrea sa plece si va fi cu noi pana in ultima clipa. Cred ca suna la fel de ingrozitor si pentru altii.. Nu simti ca vrei sa o eliberezi?

Cum suna atunci, faptul ca rolul acelei persoane este jucat de FIECARE dintre noi in parte, pentru propria persoana?

Acceptarea de sine plina de compasiune este abilitatea de a recunoaste in mod onest experienta noastra completa ca fiinte umane, in fiecare situatie de viata, cu blandete si curaj in loc de judecata si critica.

“Iubeste-l pe aproapele tau ca pe tine insuti/ insati”

Asadar, invata sa te Accepti si sa te Iubesti profund si complet, exact asa cum ESTI!

De ce 3 Piloni de Vindecare?

Sunt peste 4 ani deja, de cand numesc aceste 3 exercitii, “Pilonii de Vindecare”. Nu scrie nicaieri ca asta sunt, dar TOATE intelegerile mele de pana acum in aceasta viata, m-au condus la concluzia de fata.

Iar daca nu aplici absolut nici un alt exercitiu in rest, dar il integrezi pe “Ma predau”, e ca si cum le-ai fi facut pe toate celelalte la un loc! Repet insa, pentru a accentua: DACA IL INTEGREZI. Asta nu inseamna sa-l aplici cand si cand, sau chiar cu tenacitate dar ramanand “in cap” (desi la inceput stam acolo destul de mult), ci sa il cobori usor-usor, in inima (cheia de verificare va fi o stare de Pace inconfundabila, astfel ca vei sti cu siguranta cand se petrece acest lucru).

Luna aceasta s-au implinit 4 ani de cand l-am publicat pentru prima oara. In primele 3 zile am stat atunci cu castile pe urechi, 24 ore din 24, dormind sau facand treaba in timp ce l-am ascultat ca pe o mantra. Luna aceasta l-am inregistrat, adaugand o secventa pe care o consider necesara si cel mai important, de data aceasta am facut-o dintr-o alta energie.

As putea sa scriu un intreg Ghid dedicat numai acestui proces de lucru, pe care l-am numit “Ma Predau” si care apasa atat de multe “butoane” multora, dar redau doar doua testimoniale de ultima ora si te las sa ii descoperi Puterea, in propria-ti Calatorie:

“Absolut SUBLIM! Eu, care “m-am construit” in varianta veche a lui “Ma Predau”, crede-ma ca reusesc sa captez toata transformarea TA. Reflecta perfect cei 45 cm de la creier la inima, pe care i-ai parcurs – ca si cum in varianta veche erai in minte – stiai ca asta e solutia, intelectual, mental, dar acum – cu “Ma predau 2018” – esti in inima, e usor, e natural, e radical! Niciodata nu o sa renunt la exercitiul asta, te repune in putere de cate ori cauti unde nu trebuie – in exterior, in a face ceva.. Is tare fericita!”

“Am facut exercitiul “Ma predau”, a fost uluitor! Desi l-am mai facut candva, de data asta cand am inceput sa-l fac am izbucnit in plans instantaneu si pe masura ce rosteam afirmatiile era atat de greu, parca rupeam bucati din mine. Nu mi-am imaginat ca aveam asa atasamente.. nici nu stiu sa spun fata de ce anume.. Ca de fapt, nu aveam nimic concret la care sa renunt, ci doar la mintea de maimuta si programele adanci din subconstient. Multumesc, draga mea prietena!”

 

Exercitii de conectare cu corpul fizic, psihic si emotional

 1. Exercitiul EFT pentru Controlul durerii: https://www.youtube.com/watch?v=erzAm0WlV0E&t=2s

Suntem complet deconectati de corpul nostru, dar vrem sa fim sanatosi. Adica.. cine “noi”? Pai, mintea noastra. Ea e deconectata de corp, aproape in permanenta. Calatoreste peste tot in exterior, isi face griji, planuri, orice, numai “Acasa” nu sta.

Iar cand “Acasa” ne doare, strigandu-ne sa-i acordam atentia cuvenita, vrem sa gonim si acel strigat. Bineinteles, pentru ca DOARE. Totusi, conditia esentiala pentru a intrerupe tiparul durerii atunci cand presam punctele energetice, este sa mentinem atentia pe ce ne doare. Pana cand? Pana cand durererea se dizolva. Nu mai incerca sa o gonesti, nu a functionat pana acum. Asta inseamna Ceva.

 1. Imagerie ghidata pentru sanatate: https://youtu.be/A73swNC4bO0

Cum putem face ca mintea noastra sa atinga punctul in care sa aiba o influenta directa asupra evenimentelor si lucrurilor fizice din viata noastra? O solutie ar fi “sa cream mai multe amintiri” referitoare la succes, astfel incat acestea sa le depaseasca pe cele referitoare la nereusita – si facem acest lucru acum, pentru vindecare si o stare mai buna de sanatate – cel mai probabil, piatra de temelie pentru tot ce avem de experimentat in aceasta viata.

O modalitate sigura de a face asta este tocmai vizualizarea creativa, imageria, un proces constient de visare care nu are legatura cu faptul ca poti vedea imagini sau nu, ci asa cum am aratat deja, un proces bazat pe toate simturile si emotiile noastre.

Cat dureaza pana obtinem rezultatele dorite? In linii mari, obtinerea rezultatelor depinde de 3 lucruri importante:

 1. Cat de profund te poti relaxa
 2. Cat de vii sunt detaliile pe care ti le imaginezi
 3. Cat de puternica este asteptarea ta de a obtine rezultate pozitive

Cateodata obtinem rezultate imediate, alteori dureaza zile, saptamani, luni sau chiar ani, in functie de programele noastre mentale dar si de rezistente. Exercitiile de imagerie ghidata fac exact aceste lucruri, ne ajuta sa obtinem o relaxare profunda, in timp ce ne imaginam cu claritate rezultatele si ne intarim increderea obtinerii lor.

 1. Exercitiul EFT “Imprieteneste-te cu stresul tau”: https://www.youtube.com/watch?v=ojOQ2Csngis

Am numit acest exercitiu “Imprieteneste-te cu stresul tau” pentru ca este un exercitiu pentru transformarea stresului, nu pentru eliminarea lui. Ceea ce este important sa ne amintim de fiecare data cand vrem sa lucram pentru eliberarea stresului este ca efectele fizice pe care acesta le are asupra noastra, depind in cea mai mare masura de convingerile noastre.

Sa incercam asadar, sa folosim un limbaj care sa transmita tuturor celulelor din corpul nostru mesaje de imputernicire, sa ne intareasca partea din sistemul imunitar care ne asigura depasirea stresului, sa ne ajute sa fim puternici si sanatosi.

 1. Exercitiul EFT “Respecta Umbrele”: https://www.youtube.com/watch?v=lM6dDjePlFU&feature=youtu.be

“A avea o umbra nu reprezinta un defect, ci ceea ce ne face completi. Din pacate, putini oameni sunt dispusi sa accepte acest adevar.” – Deepak Chopra. Desi poate parea o perspectiva prea putin atragatoare, realitatea este ca primul pas catre rezolvarea problemei Umbrei consta in recunoasterea puterii acesteia.

Primul pas catre “infrangerea umbrei” consta in renuntarea la orice idee referitoare la infrangerea ei. Latura intunecata a naturii umane se naste tocmai din lupta, din conflict si din razboi. De indata ce incepi sa vorbesti despre „infrangerea” ei, ai pierdut deja batalia. Ai cazut in capcana dualitatii binelui si raului.

Din aceasta perspectiva, nimeni si nimic nu poate pune capat acestei dualitati. Binele nu are si nu va avea niciodata puterea de a invinge pentru totdeauna raul. Aceasta concluzie este greu de acceptat. Poate oare, pentru ca e greu sa acceptam ca “binele” si “raul” se afla pe aceeasi axa, doar ca la capete diferite?

Respecta-ti Umbrele, ca sa le poti integra si sa poti primi Darurile lor!

 1. Exercitiul EFT pentru inlocuirea gandirii negative: https://www.youtube.com/watch?v=LtkYLqm8M4o&t=4s

Ne este mai usor sa ne gandim la ceva negativ decat la varianta pozitiva in care lucrurile se pot rezolva in viata noastra, iar asta tine de natura umana. Totusi, in momentul in care observam acest tipar, tot in Puterea noastra – de data aceasta constienta – sta si posibilitatea de a ne schimba perspectiva. Fa acest exercitiu, ori de cate ori simti nevoia sa iti schimbi energia din care actionezi, respectiv vibratia in care te afli, pentru ca Realitatea care se intoarce la tine sa fie in acord cu noile alegeri.

 1. Exercitiul EFT pentru eliberarea ingrijorarii: https://www.youtube.com/watch?v=yqgOr080bZk&feature=youtu.be

Fa acest exercitiu pentru a reduce stresul datorat ingrijorarii, ori de cate ori simti ca te cuprinde. Simpla presare a punctelor energetice, in timp ce spunem ce ne deranjeaza, intrerupe tiparul respectiv si duce la scaderea nivelului de cortizol – hormonul stresului.

Folosirea afirmatiilor negative, inainte de alegerea celor pozitive este absolut necesara pentru reprogramarea subconstientului, din cel putin trei motive: 1). Ele reprezinta un adevar cu care subconstientul este de acord, 2). Tot subconstientul este cel care nu recunoaste negatia (vibratia cuvantului NU), astfel ca intoarce o realitate inversa si 3). Presarea punctelor din capetele meridianelor energetice trimite semnale electrice si electromagnetice care intrerup tiparele de suferinta programate deja in subconstient.

 1. Exercitiul EFT pentru Somn Usor: https://www.youtube.com/watch?v=GrmH-ONDoMg&feature=youtu.be

Fa acest exercitiu atunci cand iti doresti sa adormi, dar nu o poti face cu usurinta. Du-ti atentia fara fortare spre punctele energetice descrise pe site, in timp ce asculti inregistrarea – pune-o pe “repetare” si las-o sa curga, fara o asteptare anume – doar du-ti atentia pe punctele energetice, fara a fi nevoie sa le presezi – si observa ceea ce simti, deopotriva emotii si ganduri.

Chiar daca nu ai la indemana aceasta inregistrare, tot ce ai de facut in momentele de insomnie este sa-ti duci atentia pe punctele energetice, in timp ce iti observi dialogul interior: “iar nu pot sa dorm, sunt ingrijorat etc.”. Vei intrerupe in acest fel, tiparul care sustine insomnia. Fa asta timp de doua saptamani la rand si vei putea adormi fara probleme.

Somn usor! 🙂

 1. Exercitiul EFT pentru eliminarea atacurilor de panica: https://www.youtube.com/watch?v=CUpWvjFnjs0&feature=youtu.be

Acest exercitiu NU reprezinta un sfat medical. Incurajez pe fiecare sa ia deciziile potrivite pentru ingrijirea propriei sanatati, verificandu-si situatia in care se afla, cu cadre medicale specializate. Ceea ce este important de stiut in cazul atacurilor de panica – si acest exercitiu te poate ajuta in acest sens – este ca simpla presare a punctelor energetice sugerate, va diminua semnificativ nivelul de cortizol, hormonul stresului.

Enumerarea simptomelor in timpul presarii punctelor, NU reprezinta afirmatii negative – este necesar sa ne ducem atentia pe ce ne supara, atunci cand aplicam EFT, asa cum am sugerat in exercitiu. La fel de bine functioneaza si daca nu poti sa spui nimic, nu poti sa asculti ceva, ci doar presezi punctele in timp ce dai o nota de la 0 la 10, intensitatii starii de rau pe care o simti (0 insemnand ca ti-e bine, 10 ti-e foarte rau). Pe masura ce dai aceasta nota si bati incontinuu punctele, vei observa cum starea ti se imbunatateste, respectiv nota scade.

 1. Protocol Integrat de Vindecare si Regenerare (EFT, Faster EFT, Codul Emotiilor, Codul Vindecarii, Joe Vitale, Ask&Receive): https://www.youtube.com/watch?v=_DCO7edzciw&feature=youtu.be

Sunt foarte multe tehnici, metode si protocoale de lucru ce pot fi aplicate impreuna cu EFT si ori de cate ori sunt inspirata sa fac acest lucru, alcatuiesc astfel de exercitii. Acesta este unul dintre cele care pot fi aplicate pentru reprogramare mentala – fa-l o perioada, zilnic (minim 30 zile), eventual seara inainte de culcare, ducandu-ti atentia pe punctele energetice sau presandu-le usor, dupa preferinta.

 

Exercitii de reprogramare mentala, ridicare a vibratiei, activari si primirea Codurilor de Lumina

 1. Tehnica Alinarii: https://www.youtube.com/watch?v=TRD0VEP2fI8&feature=youtu.be

Este o tehnica predata de Institutul de Matematica a Inimii (HeartMath Institute – http://www.heartmath.org/), pe care o gasesc foarte utila atunci cand observ ca sunt stresata sau chiar, coplesita – am tradus-o sub numele de Tehnica Alinarii (the Inner Ease Technique) dar observa ca se refera la gasirea linistii interioare, usurinta, calm in general, asa ca mai important de felul in care o numim este rezultatul pe care il obtinem.

Pasii acestui exercitiu puternic ce poate fi facut in mai putin de 3 minute, sunt descrisi aici: http://eliberareemotionala.ro/blog/tehnica-alinarii-in-3-minute/

Punctul Gamut se poate vedea aici: http://eliberareemotionala.ro/Gamut_point_1.jpg sau aici: http://eliberareemotionala.ro/Gamut_point_2.jpg

Ia-ti 3 minute de pauza si asigura-ti coerenta inimii, ori de cate ori te simti obosit, stresat, confuz, alert, sau pur si simplu vrei sa iti ridici vibratia.

 1. Exercitiu de autoprogramare mentala “Din ce in ce mai bine”: https://www.youtube.com/watch?v=1_mhRR_gXJ4&feature=youtu.be

„In fiecare zi, ma simt din ce in ce mai bine, din toate punctele de vedere” – este sugestia pe care Emil Coue a folosit-o in urma cu o suta de ani, in lucrul cu mii de oameni, punand bazele Sugestoterapiei. Fa zilnic aceste afirmatii, ducandu-ti atentia spre punctele energetice, sau presandu-le efectiv, in timp ce asculti inregistrarea. Stimularea Punctului “karate”, impreuna cu doua runde a cate 10 puncte (asa cum reiese din schema http://eliberareemotionala.ro/Schema_puncte_presopunctura.png), ne ajuta sa facem cele 21 repetari, conform procedurii aplicate de Coue.

 1. Exercitiu energetic de Impamantare: https://www.youtube.com/watch?v=ZV1UVJzb_b4&t=70s

“Impamantarea” este un subiect la fel de amplu, ca si cel de “Sanatate” abordat aici, de aceea voi spune pentru moment, doar ca nu este posibil sa traim sanatosi pe acest pamant, fara a fi centrati si profund conectati cu planeta-mama care ne gazduieste in aceasta viata.

 1. Meditatia de Vindecare a Copilului Interior: https://www.youtube.com/watch?v=ele5_ZOaL38&t=616s

Am facut acest exercitiu, atunci cand am scris articolul numit “Vino in Trecut, ca sa te duci in Prezent”. Iti spun acum acelasi lucru. Du-te in Prezent, acolo unde CREZI ca esti acum, dar nu esti cu-adevarat.

Acum esti AICI si ACUM, in siguranta, “vorbind” cu mine/ citind/ ascultand – nu exista nici o tradare, nici o nedreptate, nici o trauma, nici un pericol prin care sa treci. Totusi, ai adus cu tine toate astea – exact in masura in care ele au existat in trecutul tau – si te plimbi cu ele prin viata ca si cum inca ti se intampla in fiecare clipa – ca si cum tatal e inca violent sau mama secata de orice putere de a-si manifesta iubirea, ori invers – chiar nu mai conteaza..

Ceea ce conteaza cu-adevarat este ca suntem in permanenta insotiti de aspectele noastre ranite – variantele noastre afectate intr-un fel sau altul de ranile parintilor si educatorilor nostri. Exact ca atunci. Cu multi ani in urma. Atunci cand am avut nevoi si nici macar nu am invatat sa ni le exprimam. Atunci cand aceste nevoi de baza nu au fost implinite. Atentie, valorizare, afectiune, ingrijire, liniste, iubire, prezenta, pace. Lucruri mult mai importante decat o farfurie cu mancare si un acoperis de-asupra capului.

Copilul care-ai fost te va insoti de-a pururi! E treaba ta acum, daca el mai are nevoi neimplinite sau nu. Cei care-au fost implicati in Povestea ta, si-au facut treaba. Cu varf si indesat chiar, in unele situatii. Ti-au fost Invatatori. Ti-au adus Daruri.

Probabil ca inainte de orice, responsabilitatea noastra este cu-adevarat cea mai importanta fata de propriul copil interior. Nu imi explic altfel, emotiile negative pe care le incercam la tot pasul, chiar si atunci cand intelegem cu mintea “cum stau lucrurile”, dar corpul nostru NU stie inca sa “descarce” tot bagajul emotional.

Pai de unde sa stie?! Nu e treaba lui s-o descarce. Treaba lui este sa-si asiste partea aflata in suferinta. Aspectul pe care il insoteste inca din prima clipa in care acesta a suferit, din prima clipa in care a avut nevoi neimplinite. Acea Parte, Copilul Interior este “clientul”. El este cel care are nevoie de vindecare. De ingrijirede atentie, valorizare, afectiune, liniste, iubire, prezenta, pace. Iar TU esti cel care i le poate da. NIMENI altcineva.

Conecteaza-te permanent (macar o data pe saptamana) cu Copilul tau Interior. Asculta-l, ofera-i ce doreste – cel mai probabil va vrea doar sa-l tii in brate si sa STIE ca in sfarsit, l-ai auzit si nu mai e singur.

Nu exista Vindecare, fara Vindecarea Copilului Interior.

 1. Meditatia de curatare a negativitatii si primirea Codurilor de Lumina: https://www.youtube.com/watch?v=HQ4xvX6LN0o&t=6s

Acesta este un puternic exercitiu meditativ extras din Meditatia de curatare a programarii karmice transmisa prin Steve Nobel. Nu il face sub nici o forma, in timp ce conduci sau cand iti este solicitata atentia.

Fa-l in schimb, ori de cate ori nu esti in Liniste si Pace.

Fa-l pentru protectia energetica si pentru conectarea cu partile tale Inalte.

 1. Meditatia de Indepartare a credintelor limitative si radacinilor traumelor: https://www.youtube.com/watch?v=HZc3nje6FPE&t=1s

Este un exercitiu obtinut prin traducerea unui exercitiu energetic de vindecare la distanta efectuat de Jerry Sargeant. Pentru ca tema acestuia este “Indepartarea credintelor limitative si ale radacinilor adanci ale traumelor” si presupune lucru profund la nivelul fricilor de baza, dar si programare pentru claritate mentala si limpezime in ceea ce priveste scopul in viata, am inregistrat si varianta audio pentru cei care nu pot face exercitiile meditative, cu ochii deschisi.

 1. Meditatia de Dizolvare a Valurilor: https://www.youtube.com/watch?v=zYPFC3BF0Qw

Desi exista o deschidere atat de mare catre dimensiunile spirituale, inca simtim ca un val – sau chiar mai multe – ne separa de ele. Pentru cei mai multi dintre noi, valul pare impenetrabil – astfel ca numim ceea ce ne desparte de Spirit, ca fiind Valul separarii.

In realitate, nu exista o bariera propriu-zisa intre noi si Spirit. Valul este o metafora ce reprezinta convingerea noastra ca suntem separati de Spirit. Este o iluzie creata din diferite motive, dar chiar daca este o iluzie, ea tot ne sustine perceptia gresita asupra realitatii.

Nu mai avem nevoie insa, de acest val de aceea e timpul sa-l ridicam. Credinta noastra ca suntem separati de lumea spirituala e pe cale sa fie inlocuita la scara larga. Lumea fizica si lumea spirituala se reintalnesc – nu mai este nevoie sa ramanem captivi in iluzia lumii fizice.

Vreau sa iti daruiesc un exercitiu puternic pentru ceea ce numim “ridicarea valului” si in acest fel sa gusti putin din instrumentele pe care le folosim pentru cresterea Vibratiei.

 1. Instrument de vindecare Ho’oponopono: https://www.youtube.com/watch?v=FE_JsLfokiQ

Daca ma intrebi care este cea mai puternica si eficienta tehnica, mai rapida chiar si decat EFT – iti raspund ca aceasta! Ho’oponopono este o tehnica neconventionala descoperita si utilizata de catre Dr. Hew Len, un medic psiholog si terapeut din Hawai care a aratat ca cea mai importanta relatie este cea pe care o avem cu noi insine. Ea se mai numeste si Tehnica hawaiana a Iertarii.

Abordarea din acest exercitiu este foarte puternica, intrucat ne ajuta sa ajungem treptat la persoana cu care facem vindecarea (intai cu varianta copilului nostru interior, apoi cu varianta copilului lui interior, apoi cu varianta adolescentului lui interior si la final cu acea persoana in momentul ales pentru vindecare).

Daca nu este vorba de o persoana anume, ci de o situatie, sau de un anumit blocaj, in toate apectele folosim variante ale imaginilor noastre (1. copil interior, 2. copil interior (din nou), 3. adolescent interior, 4. prezent).

Am invatat aceasta abordare in urma cu trei luni, de la o femeie absolut minunata: Deva Dwabha – discipol al lui Osho – ea sustine in Romania programul “Femeia care Vede in intuneric”. Am aplicat-o neincetat in ultima perioada, iar rezultatele nu contenesc sa ma uimeasca. Ca si in cazul exercitiului “Ma Predau”, as putea sa scriu probabil, un ghid intreg la un moment dat, ceea ce cu ajutorul lui Dumnezeu, o sa se intample.

“Adevarata munca a intelectului nu este sa gaseasca solutii la probleme, ci sa ceara iertare”, spune Dr. Hew Len. Invata sa faci cu adevarat acest lucru si vei observa Gratia si Usurinta in viata ta, la fiecare pas.

Vezi descrierea detaliata a tehnicii Ho’oponopono, pe care am facut-o in urma cu 3 ani aici: http://eliberareemotionala.ro/blog/dieta-iertarii-partea-intai/

 1. Rugaciunea Inimii: https://www.youtube.com/watch?v=d1QoZAw5gxI&t=4s

108 este cunoscut ca fiind numarul desavarsirii spirituale, dar cand l-am ales cu cativa ani in urma, pentru a repeta Rugaciunea Inimii, nu am stiut acest lucru. Fiecare dintre noi poarta in memoria celulara amintiri din cel putin 108 existente in care sinele nostru a ales materializarea. Acesta este sablonul holografic in care sunt inregistrate implicarile emotionale si spirituale ale sufletului nostru, respectiv cele pe care avem nevoie sa le curatam si sa integram in vederea evolutiei spirituale.

Cand asculti aceasta inregistrare, atentia sa-ti fie doar pe Inima ta – vei simti acolo toata Iubirea de care ai nevoie, dincolo de iluzia ce te-a facut temporar sa crezi, ca ai pierdut-o. Iar daca mintea iti “spune” acum ca nu exista explicatii stiintifice care sa ateste vindecarea la care iti dai voie, afla ca ea se teme de Mintea Inalta spre care expansionezi atunci cand te Predai.

Nu poti judeca DREPT, cu mintea liniara cu care functionezi in aceasta dimensiune. Nu poti avea perspectiva multidimensionala a Fiintei care ESTI, folosind instrumentele pe care le-ai folosit pana in prezent. E ca si cum ai incerca sa numeri mere, in timp ce te afli in fata unui cos cu pere. Vezi intreaga postare aici: http://eliberareemotionala.ro/blog/puterea-lui-108/

 1. Rugaciunea Luminii: https://www.youtube.com/watch?v=4ZlbbSC7Lh8

Un instrument de Lumina, necesar pentru cresterea Vibratiei, la fel de puternic si eficient ca Rugaciunea Inimii.

Nu uita premiza de la care plecam atunci cand vrem sa actionam pentru cresterea Vibratiei personale: Realitatea noastra biologica intrupata (corpul fizic) e ancorata in dimensiunile a treia si a patra ale constiintei, daaaaaar.. atunci cand atingem stari mai inalte de constiinta, caracterul iluzoriu al existentei noastre fizice si realitatea noastra, ca fiinta de lumina, devin mai clare.

 1. Exercitiu EFT combinat cu Rugaciuni Sacre: https://www.youtube.com/watch?v=Md42cePflh4&feature=youtu.be

Pentru ca toata lumea are o multime de alte treburi de facut la prima ora a diminetii, astfel incat numai de “ridicatul vibratiei” nu-i arde (desi, probabil asta e cel mai important lucru din zi, pe care-l avem de facut!), am combinat cateva Rugaciuni Sacre cu EFT, alcatuind un exercitiu energetic ce poate fi aplicat in fix 5 minute.

E de dorit sa ne incepem ziua in orice mod care ne imputerniceste, dar daca iti lipseste inspiratia, sau pur si simplu iti plac invocatiile si nu ai prea mult timp pentru conectarea cu adevarata Bogatie, atunci acesta este un exercitiu potrivit.

“Pretul” platit consta aparent in 5 minute de liniste, dar in realitate este vorba despre relaxare profunda, setare mentala in aliniament cu ce ne serveste si accesarea unei stari de transa care permite transmiterea unor mesaje puternice catre subconstient.

 

Desigur, la toate acestea se pot adauga multe alte proceduri printre care cele mai importante pe care le mentionez sunt: Rugaciunile de Iertare si Dezlegari, asa cum le-am mentionat AICI,  Resursele din Lucrul energetic pe chakre, dar si simplele bai cu sare, filmele care ne bucura, oamenii pe care ii iubim, Recunostinta pentru ceea ce avem si tot ceea ce ne aduce Bucurie.

Daca nu ai reusit inca sa descarci Ghidul practic pentru aplicarea Tehnicilor de Eliberare Emotionala, o poti face aici: http://eliberareemotionala.ro/. Gasesti acolo atat materiale script si audio cat si doua sectiuni video, din care poti invata cum si de ce aplicam EFT, dar si un model simplu de exercitiu, care raspunde la intrebarea atat de mult pusa “Ce fac daca nu stiu ce cuvinte sa folosesc?!”

In esenta, toate exercitiile propuse, indiferent de tema, sunt menite sa ne scoata din starea de rezistenta, fara a nega insa ceea ce simtim, deci ele reprezinta oportunitati de relaxare chiar in momentul in care le aplicam.

De asemenea, paginile http://eliberareemotionala.ro/blog/http://eliberareemotionala.ro/media si canalul YouTube https://www.youtube.com/user/EliberareEmotionala sunt surse din care poti vedea cateva dintre punctele mele de vedere cu privire vindecare si crestere spirituala.

 

In incheiere vreau doar sa-ti spun ca acesta poate fi.. un nou inceput. O noua abordare a vietii noastre – o abordare din ce in ce mai desprinsa de modelul liniar in care am perceput lucrurile pana acum.

Mintea noastra ESTE liniara, asa cum a functionat ea cel putin, pana in prezent. Dar aceste vremuri ne arata “cu subiect si predicat” – iar corpurile noastre resimt din plin – faptul ca mintea se extinde la propriu, ajutandu-ne sa ne reconectam la Mintea Inalta. Da, asta e inca dureros pe alocuri, dar daca ai citit aceste randuri.. oricum nu e cale de intors 🙂 Si stiu ca la nivel de suflet, nici nu iti doresti ca lucrurile sa stea diferit.

Evolutia dimensionala inseamna dezvoltarea capacitatii de a fi constient, in mod simultan, de existenta mai multor dimensiuni si de a actiona in cadrul lor. Calatoria spre aceasta stare de maiestrie poate fi intr-adevar, lunga si intortocheata, deoarece implica sa traiesti intr-o anumita realitate dimensionala, prin experienta directa.

Multidimensionalitatea despre care tot vorbim in ultima vreme, inseamna in cel mai simplu mod, ca putem alege la nivel vibrational, realitatea pe care dorim sa o experimentam. Tot ceea ce facem transmite o anumita Vibratie si ne returneaza o anumita Realitate. Astfel, daca trimitem o vibratie de la nivelul unui program subconstient, realitatea pe care urmeaza sa o experimentam in acord cu ea, este de asemenea, inconstienta.

Detinem deja, o programare inconstienta destul de mare in corpul nostru, care trimite o anumita vibratie la randul ei, asa ca e timpul sa fim constienti de sine in fiecare moment, pentru a ne schimba propria vibratie si a crea astfel in mod Constient, realitatea dorita.

Exersand starea de Prezenta si Alegerile Constiente, va deveni o a doua natura la un moment dat sa facem acest lucru, dar deocamdata este posibil sa nu ni se para atat de usor si natural, de aceea avem nevoie inca putin de ceva “munca“ in aceasta directie. “Pretul” platit insa, consta in relaxare si o stare de bine ce se consolideaza. Nu uita ca acest lucru este conditia esentiala a AUTOVINDECARII.

Si chiar asa si Este!

Nu uita sa dai mai departe acest ghid. El nu face referire numai la sanatatea noastra cea de toate zilele, in sens strict medical, ci la Sanatatea noastra in relatie cu tot ce traim in aceasta viata.

Ramanem aproape, cu mult drag!

Liliana Stanciu

http://infobliss.ro/
http://eliberareemotionala.ro/
https://www.facebook.com/liliana.stanciu
https://www.facebook.com/EliberareEmotionala

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *