Stiinta de a fi bogat–moft sau necesitate?

 

Orice s-ar spune in “favoarea” saraciei, un fapt e sigur: nu poti trai o viata cu-adevarat plina de realizari si completa, in absenta prosperitatii. Omul se dezvolta pe toate planurile si folosindu-se de lucruri, nu numai de talente si abilitati, iar societatea este astfel organizata, incat pentru a ne dezvolta – este necesar sa fim in posesia acelor lucruri care ne pot sustine, din punct de vedere material.

Acesta este motivul pentru care se spune ca la baza atingerii celui mai inalt potential, sta Stiinta de a fi bogat.

Obiectivul nostru major este evolutia, de aceea dreptul de a fi bogati este un drept dobandit la nastere.

Dreptul omului la viata inseamna dreptul de a fi liber si nerestrictionat sa foloseasca bunurile care-i fac trebuinta si care-i sunt necesare pentru o dezvoltare fizica, mentala si spirituala, completa.

Nimeni nu ar trebui sa se multumeasca cu putin daca – pentru a se dezvolta si a se bucura de aceasta dezvoltare – poate folosi mai mult. Fiecare ar trebui sa aiba tot ceea ce-i este necesar pentru a contribui cu eleganta si putere la frumusetea si bogatia vietii. Sa ne multumim cu mai putin de atat, ar fi pacat!

Fiecare om vrea – in mod natural – sa devina tot ceea ce poate fi mai bun si astfel, succesul in viata se raporteaza la indeplinirea acestui deziderat.

Nu e nimic in neregula cu dorinta de a deveni bogati. A fi bogat inseamna de fapt, a trai o viata mai bogata, mai plina, mai abundenta si anormal ar fi sa NU ne-o dorim astfel.

Bogatia nu inseamna numai bani, ci in primul rand inseamna abundenta emotiilor, a relatiilor, a experientelor, inseamna rezolvari si impliniri pe toate planurile, iar asta presupune intr-adevar sa ne folosim de lucruri, iar pentru a ne folosi de ele, trebuie sa le avem.

Tot ceea ce avem de facut  – asa cum spunea Spencer W. Kimball – este “sa iubim oamenii, nu lucrurile si sa ne folosim de lucruri, nu de oameni”.

Sunt trei aspecte principale ale vietii noastre: traim pentru corp, traim pentru minte, traim pentru suflet. Nici unul din aceste aspecte nu este mai important decat celalalt, nici unul nu este mai bun, nici unul nu este mai sfant. Ele sunt importante in egala masura, in aceasta intrupare, in aceasta dimensiune, in aceasta manifestare.

Nici trupul, nici mintea, nici sufletul nu ar putea trai unul fara celalalt iar daca unul din aceste aspecte sufera si celelalte doua sunt afectate. Nu poti pretinde ca traiesti pentru suflet, negand trupul si mintea dupa cum este in total dezechilibru si sa traiesti pentru minte, in detrimentul trupului si sufletului.

Omul nu poate trai cu-adevarat pentru trupul lui, fara mancare sanatoasa, haine confortabile si un adapost cald – dar nu obtinute cu truda in exces. Odihna si recreerea sunt de asemenea, necesare trupului.

El nu poate trai pe deplin, pentru minte, fara cartile de care are nevoie si timpul pentru a le studia, fara posibilitatea de a calatori si a observa, sau fara companie intelectuala.

Pentru a trai in suflet, omul trebuie sa iubeasca si sa fie iubit iar iubirea este expresia refuzata de saracie!

Cea mai mare bucurie a unui om este sa daruiasca lucruri, beneficii si bucurii celor dragi. Cel care nu are ce oferi celor pe care-i iubeste, nu-si poate gasi locul in calitatea lui de parinte, copil, partener sau prieten. De aceea este importanta pentru noi, bogatia!

Este perfect normal sa dorim bogatia! Daca suntem oameni normali, nu ne putem abtine sa ne-o dorim. Este absolut corect sa ne indreptam atentia catre Stiinta de a fi bogati, pentru ca este una din cele mai nobile si necesare invataturi.

Daca neglijam acest studiu, nu facem altceva decat sa renuntam la a ne indeplini datoria fata de noi, fata de Dumnezeu, fata de umanitate. Nu exista dar mai frumos pe care-l putem returna Universului si umanitatii, decat acela de a fi atat de buni cat putem FI!

 

About Liliana

Motto: "Ai un singur dar pe lumea asta - care e cu adevarat al tau si pe care poti sa-l dai, iar acela esti tu insuti" - Neville Goddard
This entry was posted in Articole blog and tagged , , . Bookmark the permalink.