Cum ajutam cu EFT – pe cei care nu se pot ajuta singuri

 

Cand spunem ca facem EFT surogat, inseamna ca aplicam EFT – Tehnicile de Eliberare Emotionala, pentru altcineva.

Acest lucru poate fi folositor cand vrem sa ajutam un copil, un animal sau pe cei care sunt in suferinta, dar nu se pot ajuta singuri. Poate fi destul de greu de imaginat cum se poate ca o sedinta de tehnici EFT sa duca la eliberarea unei alte fiinte, din punct de vedere fizic si emotional. Acest lucru inseamna ca folosim propriul nostru sistem energetic, ca surogat pentru sistemul energetic al acelei fiinte, fara ca asta sa insemne ca vom actiona pentru a o schimba.

Explicatia care poate fi data acestui lucru – din punct de vedere stiintific – se bazeaza pe unul din principiile fizicii cuantice (“Principle of Entrainment” sau “Entrainment Theory”) conform caruia exista tendinta ca doua corpuri oscilatorii sa se stabileasca intr-o anumita faza care le permite sa vibreze in armonie. Acest lucru este definit si ca o sincronizare a doua sau mai multe cicluri ritmice. Principiul este universal si este intalnit in farmacologie, biologie, medicina, psihologie, sociologie, astronomie, arhitectura si multe alte domenii. Exemplul clasic il reprezinta celulele individuale din muschiul inimii, care atunci cand sunt aduse in apropiere, incep sa pulseze in sincronicitate.

Explicatia pentru acest fenomen este ca intre doua obiective a caror vibratie sau frecventa este diferita, se transfera mici cantitati de energie, care fac in final, ca acestea sa vibreze la aceeasi viteza.

 

Cea mai importanta parte a EFT surogat – partea peste care cei mai multi trec prea repede – este sa facem inainte de toate, EFT pentru propriile emotii, frici sau credinte limitative, pe care le avem in legatura cu problema pe care vrem s-o lucram.

De aceea – pentru ca multi oameni au tendinta de a trece peste auto-evaluare (la urma-urmei, ei considera ca problema pentru care lucreaza, nu este a LOR) – unii practicieni EFT nici nu le recomanda acestora sa faca EFT surogat.

De exemplu, daca as fi mama unui baiat de 7 ani, care nu-si face niciodata curat in camera si as incerca sa fac EFT pentru ca el sa-si curete camera, fara sa fac inainte EFT pentru emotia MEA negativa fata de comportamentul lui, probabil ca nu voi vedea nici un rezultat.

De fapt, daca fiul meu ar fi sensibil energetic si ar simti ca incerc sa-l determin sa faca ceva ce nu-i place, s-ar putea ca reactia lui – chiar daca numai determinata de subconstient – sa fie de rezistenta si sa devina chiar mai dezordonat.

Daca insa, fac EFT pentru disconfortul si problema MEA fata de dezordinea lui, astfel incat sa eliberez propriile mele “trebuie sa…”, ma accept pe mine si pe baiatul meu indiferent de felul in care arata camera lui si am o mai mare claritate emotionala si energetica.

Aceste tipare “trebuie sa…” pot fi de genul: “nu ma simt in siguranta daca nu e organizata casa” sau “simt ca trebuie s-o fac eu daca el n-o face” sau “simt ca el nu ma respecta si nu apreciaza tot ce fac” si altele asemenea. O sa constat astfel, ca o data ce-am eliberat aceste emotii, nu mai conteaza cat este el de dezordonat, atat timp cat se afla intr-un spatiu igienic. Apoi voi putea stabili cu el si niste limite a ceea ce este acceptabil, s-ar putea de asemenea, sa observ ca o data ce nu mai “am nevoie” ca el sa-si curete camera pentru ca eu sa ma simt bine, el nici sa nu mai aiba o camera atat de dezordonata.

In multe cazuri se intampla ca persoanele care intentioneaza initial sa faca EFT surogat pentru cineva drag cu care interactioneaza, o data ce lucreaza EFT pe propriile emotii, nici sa nu mai fie nevoie de EFT surogat pentru cealalta persoana.

Sunt insa si momente in care putem sa oferim suport si ajutorul nostru celor care-l doresc si  momente in care faptul ca facem EFT si oferim ganduri bune, sa faca diferenta in lumea noastra.

Una din cheile EFT surogat este acceptarea si iubirea pe care-o trimitem. Asa ca o data ce ne curatam propria noastra energie, suntem gata sa acceptam si sa iubim si cealalta persoana, ASA cum este ea, iar acceptarea este vindecatoare prin ea insasi.

Daca pot sa-mi iubesc prietena chiar daca fumeaza – desi ma deranjeaza, sau sa ma simt calma in legatura cu bunicul care are cancer, sau sa imi accept pisica irascibila – asa cum este ea ACUM, inseamna ca sustin un spatiu de iubire si conectare care poate schimba totul!

Acea acceptare poate fi platforma solida care le da lor curajul sa faca un pas in schimbare, daca asta aleg sa faca.

De aceea e important sa ne deblocam propria energie in ceea ce priveste disconfortul nostru fata de problema pe care o are fiinta pe care vrem s-o ajutam, inainte de-a incepe sa facem EFT surogat.

Sunt mai multe moduri de-a face EFT surogat.

Sa spunem ca vrem sa facem EFT pentru Mihai:

1). Putem afirma – in timp ce stimulam punctul karate: “Sunt Mihai si lucrez EFT pentru Mihai”. Apoi lucrez EFT pentru mine ca si cum as fi Mihai. In acest caz, se recomanda ca – in incheierea exercitiului – sa spun “Sunt… (numele meu).. si eliberez energia lui Mihai, cu drag si gandurile mele de bine” sau altceva de acest gen, cu care rezonez.

Pentru ca suntem intr-un Univers vibrational, ORICE gand avem si orice actiune facem, devine parte din constiinta colectiva si energia intregii planete. Sa binecuvantam pe cineva inseamna sa-i dorim binele in mod neconditionat, din adancul inimii.

Facand din binecuvantare  – o arta prin practica zilnica, invatam sa trimitem gandurile si emotiile noastre, catre altii, in scopul vindecarii. Asta ne ajuta sa intretinem o atmosfera de bunatate, pace si vindecare oriunde mergem si – pentru ca nu exista cu adevarat separare din punct de vedere energetic – vindecarea celorlalti inseamna vindecarea noastra.

2). Un alt mod in care putem face EFT surogat este sa ne IMAGINAM lucrand efectiv pe acea persoana. Ne imaginam ca persoana sta in fata noastra si ca-i stimulam punctele energetice prin batai usoare pe corpul ei, in timp ce fizic, o facem pe propriul nostru corp (personal, relationez cu aceasta metoda).

3). Un al treilea mod in care putem sa lucram EFT surogat este ca in timp ce suntem impreuna, in aceeasi camera, sa facem presopunctura pe noi insine, in timp ce persoana asculta, in stare de relaxare si conectare cu noi, cei care lucram.

 

Sunt si alte metode de conectare la energia celui pentru care vrem sa lucram si fiecare poate descoperi propriul mod in care o face. De vreme ce Universul este atat de inteligent si iubitor, mai mult conteaza intentia pe care o avem, decat modul particular in care actionam.

Cand facem o conexiune intre noi si persoana pe care o vizam, poate fi o conexiune din punct de vedere al fizicii cuantice, conexiune energetica, spirituala sau mentala, sub orice forma, importanta este ideea de conexiune. Iar ideea de baza este sa facem o pauza scurta si sa vedem ce simtim in momentul in care facem conexiunea, pentru a lucra intai pe ceea ce simtim noi si abia apoi, pe problema celuilalt.

EFT surogat este oferta pe care o facem, in timp ce sustinem intentia ca cei pe care dorim sa-i ajutam, sa ia ceea ce le este de ajutor si sa lase deoparte ceea ce nu le serveste.

Fiecare are propria directie. Ceea ce este calea perfecta pentru mine, poate fi o alegere total gresita pentru altcineva. Cand oferim insa dragoste si acceptare – fara a avea nevoie sa fortam un anumit rezultat – tindem sa consolidam conectarea si sa-i permitem energiei iubirii, un flux usor de integrat.

Daca observam ca avem nevoie ca cineva trebuie sa faca ceva anume, in directia in care NOI dorim pentru ei, trebuie sa ne intoarcem si sa lucram EFT pentru propriile noastre nevoi si emotii. De ce este important pentru noi ca ei sa faca ceea ce vrem sa faca? Ne face asta sa ne simtim mai in siguranta sau mai iubiti? Daca este asa, atunci de ce? Facem EFT pentru propriile noastre nevoi, astfel incat sa ne putem conecta la ei, in totala acceptare si iubire.

 

In concluzie, ideea din spatele acestui concept este ca noi suntem fiinte energetice. Energia, respectiv vibratiile noastre au impact asupra lumii noastre (si nu numai a celor din apropierea noastra).

Lumea in general, este gata sa accepte acest lucru dar o parte din cei care invata tehnica si incearca sa o aplice, fac 2 greseli comune, care ii impiedica sa fie in serviciul celorlalti:

1). Cand vrem sa ajutam pe cineva, nu trebuie sa lucram asupra situatiei lor emotionale (care are impact asupra noastra). Nu putem da ceva ce nu avem, nu putem elibera o situatie sau emotie care nu este a noastra. In schimb, lucram pe emotiile noastre vis-a-vis de incercarile acelei persoane.

Daca simtim frica, manie, anxietate, ingrijorare fata de o situatie in care se afla cineva, asta este ceea ce ii transmitem. Daca in schimb, gasim – intr-o situatie care nu pare sa se rezolve – dragoste sau macar posibilitatea de rezolvare si speranta, asta este ce le vom transmite.

2). A doua greseala este ca suntem atasati de rezultat. In loc sa ne uitam dupa “a face” ceva in privinta asta, este bine sa avem increderea ca ei au tot ce le trebuie in interior, pentru ca ceea ce-i mai bun pentru ei, sa iasa in exterior. Pentru asta este necesar sa-i privim pe ceilalti, in varianta lor cea mai inalta si mai buna.

 

About Liliana

Motto: "Ai un singur dar pe lumea asta - care e cu adevarat al tau si pe care poti sa-l dai, iar acela esti tu insuti" - Neville Goddard
This entry was posted in Articole blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *