Cu mainile in buzunareImi place foarte mult parabola in care cineva merge la cumparaturi cu mainile in buzunare. Cand el cere vanzatorului ceea ce-si doreste, nu poate lua ce i se ofera intrucat mainile sale sunt infundate in buzunare, deci nu poate intra in posesia celor cumparate. Asadar, m-am gandit sa-ti trimit astazi, acelasi indemn: Scoate-ti mainile din buzunare!

Daca este o zona din viata ta, in care simti ca tot astepti sa se materializeze un rezultat, dar acesta intarzie sa apara, du-ti imediat atentia la “maini”, ajutoarele tale – cele care te ajuta sau te impiedica, dupa caz – sa rezolvi o situatie, sa culegi roadele dorintei si asteptarii tale. Observa aceste instrumente si intreaba-te in ce situatii “stai cu mainile in buzunare” – cand nu iti dai voie sa PRIMESTI? Desi continui sa ceri, nu esti cu-adevarat deschis sa primesti.

Nu facem acest lucru constient! Undeva in profunzime, avem convingeri limitative despre CE si CAT meritam sa primim, dar mai ales DACA meritam sa primim ce-am cerut, astfel incat sa spunem “DA, vreau si merit sa primesc!”.

Cele mai importante motive pentru care nu primim sunt cand nu credem ca meritam sau nu ne simtim in siguranta sa o facem. Nu ne face nimeni asta. Noi ne-o facem singuri – dar nu pentru ca suntem masochisti, ci pentru ca asta e ceea ce am invatat.

Ca de obicei, la scurt timp dupa regasirea acestei parabole, am primit un alt material valoros tradus de Dana Soroceanu, care ne-a incantat deja cu seria materialelor despre chakre.  Meditatia pe care mi-a trimis-o acum constituie baza unui exercitiu practic extrem de puternic pe care l-am alcatuit exact pentru a ne ajuta sa “scoatem mainile din buzunare” si sa eliberam din subconstient credintele conform carora nu meritam. Ca orice exercitiu bazat pe metafore, el va vorbi direct subconstientului tau:

Invata sa primesti

E timpul sa ne simtim iubiti si in abundenta pentru ca acesta este EXACT dreptul divin cu care ne-am nascut. Nu crede pe cineva care iti spune mai putin!

Cum arata Sophie Riehl “Suntem formati sa ne fie frica de viitor, sa gandim viitorul din punct de vedere a ceea ce ne lipseste – aceasta este frica de necunoscut. Cand de fapt, viata este sursa iubirii – imuabila, inalterabila, neconditionata. Deci sa invatam sa primim tot timpul ce e mai bun, nu ce e mai rau, sa primim plenitudinea si nu lipsurile. Viata va iubeste azi si va iubeste maine tot atat de mult. In 10 ani va va iubi tot atat de mult!”

Pentru a ne ajuta sa primim si sa ne simtim iubiti de viata, iata acest exercitiu practic – daca te intrebi cum iti poti incarca bateriile cu energie pozitiva si cum te poti reconecta cu usurinta la Abundenta, doar fa acest exercitiu o data pe saptamana, o anumita perioada – atat cat simti cu-adevarat, ca meriti si totul e posibil.

“Scoate-ti mainile din buzunare” si spune-mi cum te simti. Da mai departe si celor carora le doresti sa simta ca merita si ca sunt iubiti!

Cu drag,
Liliana

http://infobliss.ro/
http://eliberareemotionala.ro/
https://www.facebook.com/liliana.stanciu
https://www.facebook.com/EliberareEmotionala

PS – Tocmai am facut acum la cabinet, acest exercitiu. Prietena si partenera mea spune ca este extrem de puternic.. inclusiv pentru dormit – l-a numit de altfel, “Invata sa primesti in timp ce dormi” 🙂 Sunt de acord cu ea, ca in multe privinte de fapt, dar un motiv in plus de data asta este tocmai pentru usurinta cu care transmitem subconstientului prin metafore, tot ce dorim sa reprogramam mental. Iar atunci cand mintea se afla in rezistenta, este trimisa la culcare 🙂

Da-mi un exemplu in care simti ca si tu “stai cu mainile in buzunare” (daca preferi sintagma “cu piciorul pe frana”, e cam acelasi).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *