Schimbarea filtrelor perceptuale

Schimbarea filtrelor perceptuale

Lucrurile nu sunt intotdeauna asa cum arata. Mai corect spus, nu sunt niciodata asa cum par 🙂 Lasand la o parte jocul de cuvinte, afirm acest lucru cu toata seriozitatea. Ca sa vedem cu totii lucrurile la fel, trebuie sa avem EXACT aceeasi perspectiva. Ori asa ceva nu este posibil – fiecare avem pozitia proprie din care le privim, unghiul specific din care o facem si propriile filtre.

Cateodata aceste filtre sunt atat de imbacsite, incat tot ce primim prin ele intra in categoria “emotii negative”, care in realitate sunt doar trairi aflate la unul din capetele spectrului dualitatii. Pe masura ce curatam filtrele, perceptia noastra este diferita chiar daca informatia primita este aceeasi.

Tehnicile de Eliberare Emotionala ne ajuta sa vedem ca lucrurile nu sunt asa cum par. Ele ne corecteaza perceptiile si ne deschid o Cale catre noi orizonturi, astfel incat devin posibile schimbari majore in gandirea, simtirea si ca atare, in viata noastra.

De ani de zile beau apa filtrata si chiar daca poate nu este cea mai pura, sunt multumita de calitatea ei. Mi se pare buna, racoritoare si intr-un anume fel, chiar.. gustoasa. Intamplarea face sa am un gust si un miros cu adevarat dezvoltate – probabil ca de asta aud selectiv, pentru ca suma simturilor sa fie constanta 🙂 Asadar, pot sa spun cate ceva despre calitatea apei.

Zilele trecute am participat la o intalnire si mi-am uitat sticla in masina, dar gazdele m-au linistit ca avem apa. Totusi atunci cand am gustat din ea, am simtit pregnant gustul clorului din apa de la robinet. Ani de zile in copilarie, am baut apa de la robinet, nu fac pe fitoasa. Totusi in ultimii ani, m-am obisnuit sa o filtrez. In timp, gusturile se schimba in functie de obisnuintele noastre.

Filtrele prin care primim informatia din mediul exterior nu sunt diferite de cele din exemplul de mai sus. Ceea ce avem nevoie sa intelegem este ca odata curatate sau chiar schimbate, noile filtre vor face posibil sa simtim o alta calitate a vietii.

Filtrele imbacsite care poate ne polueaza perceptia in prezent sunt de fapt, credintele sau convingerile limitative cu privire la imaginea de sine si la viata noastra in general. Corectarea convingerilor limitative care ne-au insotit poate vreme indelungata, seamana cu ridicarea perdelei de ceata, pe un drum intunecat, dimineata devreme.

Gary Craig considera aceste filtre murdare, fiind precum un mecanism pe care il numeste “scrierea peretilor personali”. Perioada in care se “scrie” cel mai mult pe peretii nostri este cea a copilariei. Atunci, cei mai apropiati noua – parintii, rudele, dascalii – scriu de zor pe acesti “pereti” si chiar daca invataturile lor ne servesc pentru o vreme – ne intaresc, ne calesc sau ne ajuta sa luam decizii bune o perioada – vine momentul in care ele devin o povara. Problema apare cand trece vreme  indelungata si nu luam masuri.

Este destul de dificil sa renuntam la credintele sau convingerile care nu ne mai servesc – in primul rand pentru ca este posibil sa nu fie atat de evident ce avem de schimbat si in al doilea, cel mai probabil ca ele sunt legate de experiente din trecut sau traume nevindecate.

Din fericire, cu ajutorul Tehnicilor de Eliberare Emotionala facem exact acest lucru – plecam de la ce ne doare in prezent, pentru a descoperi “filtrele” ce trebuie inlocuite si cu care operam in viata, inca din momentul in care altii au inceput sa “scrie pe peretii nostri”.

Pentru ca la conferinta din weekend-ul trecut am anuntat deja un Bonus pe care mi-am dorit demult sa il pot oferi cursantilor ce aleg sa se pregateasca pentru a deveni practicieni acreditati, o fac si prin intermediul postarii de fata.

Nu poti lucra cu altii in mod autentic si nu poti oferi decat din ceea ce ESTI. Daca alegi sa insotesti pe altcineva pe un drum de Putere Personala, ai nevoie sa iti poti rescrie programele proprii care nu iti mai servesc. Materialul pe care am ales sa il ofer celor cu care lucrez in Cursul de practician EFT nivel 1&2, cu acreditare internationala  se numeste “Ghid pentru Lucrare de Suflet” – Solutii practice pentru a te conecta la afacerea care iti aduce Bucurie.

Curs EFTTe astept alaturi de noi.

Cu drag, pe curand!
Liliana

http://infobliss.ro/
http://eliberareemotionala.ro/
https://www.facebook.com/liliana.stanciu
https://www.facebook.com/EliberareEmotionala

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *