Pana nu demult, stiinta ne-a lasat sa credem ca suntem condamnati la mostenirea genetica si ca atare, conditionati de genele transmise prin parintii nostri. Totusi descoperirile din ultimii douazeci de ani ne ajuta – prin explicatii solide cu privire la influenta mintii asupra materiei – sa fim optimisti in ceea ce priveste capacitatea noastra de schimbare.

Tot ceea ce facem are ca punct de plecare modul in care gandim, actionam, felul in care ne simtim, relatiile pe care le avem, perceptia despre tot ce ne inconjoara, TOTUL este cuprins in reteaua electrica a tesutului nostru neuronal.

In trecut eram invatati la scoala ca aceasta retea presupune un anumit numar de celule aranjate in modele fixe, iar pe masura ce imbatranim pierdem o parte din circuitele neuronale. Am fost invatati ca cel mai probabil, ne vom transforma in acelasi mod in care parintii nostri au facut-o, pentru simplu fapt ca ne-au transmis genetic aceleasi tipare.

Specialistii in neurostiinte ne spun acum ca a fost o greseala sa invatam asta. Cea mai buna veste pe care o primim este ca suntem intr-o continua schimbare, dar mai important decat atat este ca schimbarea poate fi influentata de propriile noastre ganduri si alegeri. Datorita tehnologiei de scanare a creierului putem vedea cum fiecare gand si experienta face ca celulele noastre cerebrale sa-si schimbe in mod continuu tiparele si secventele de interconectare.

Aceasta capacitate naturala, numita neuroplasticitate, inseamna ca in permanenta putem dezvolta noi retele neuronale, putandu-ne schimba literalmente mintea, exact prin lucrurile pe care le invatam si prin experientele pe care le traim.

Dar schimbarea nu este usoara – este simpla, dar nu usoara. De fiecare data cand ne propunem un obiectiv nou incepem cu intentii si idei bune, dar ne trezim curand ca ne intoarcem la vechile obisnuinte.  Schimbarea inseamna sa obtinem rezultate diferite chiar daca actionam in aceleasi conditii de mediu.

Acest lucru este insa mai usor de spus decat de facut. Cei mai multi dintre noi avem tendinta de a avea aceleasi ganduri si aceleasi emotii, pastrand aceleasi obisnuinte in viata. Obstacolul in schimbare este dat tocmai de pastrarea tiparelor si combinatiilor de circuite neuronale la nivelul creierului, iar acestea formeaza o retea puternica – este modul in care ne formam obisnuinta de a gandi, a simti si a face.

Si pe de-o parte, nu e nimic rau in asta! Datorita acestor obisnuinte invatam o multime de lucruri practice, iar cu cat mai mult suntem conectati la reteaua formata de circuitele neuronale, cu atat mai bine practicam activitatea pe care am repetat-o.

Problema apare atunci cand incercam sa schimbam ceva in viata noastra, atunci cand vrem sa inlocuim ceva care nu ne mai serveste cu altceva care ne inspira si ne imputerniceste. Atunci avem nevoie sa slabim conexiunile formate, sa renuntam la vechile secvente si combinatii neuronale si sa cream noi nivele ale mintii, deconectandu-ne de la vechile circuite si formand noi tipare de conexiuni ale celulelor sistemului nervos.

Te-am invitat sa vorbim despre ce nu se vorbeste si fac asta pentru ca in sfarsit, sunt gata. Cu Saturn retrograd in harta natala, cu “lectii nefacute” in alte vieti, cu datoria de a invata ordinea si disciplina, nu aveam cum sa nu “bifez” in aceasta viata constientizari legate de programe negative pe care le am de rescris, inclusiv in zona financiara.

Nu se vorbeste despre:

  • Bogatie, daca vrei sa fii “spiritual”
  • Spiritualitate, daca vrei sa fii “bogat”

E un paradox, nu-i asa?! 🙂 Atat cei din prima categorie stiu ca “Bogatia e un drept din nastere”, cat si cei din a doua categorie stiu ca “Termostatul bogatiei lor este setat in functie de adevarurile pe care si le spun” si totusi, ei nu amesteca lucrurile.

Cred ca e timpul sa le “amestecam”. Pentru ca in realitate, nu au fost niciodata separate. Energia banilor este la fel de spirituala ca energia mentala si la fel de spirituala ca orice tip de conexiune cu divinul.

Gandeste-te la cantitatea de emotii pe care pe care o investim in subiectele legate de bani. Sunt emotii rezultate din convingerile si tiparele noastre mentale. Daca cineva ti-ar pune in carca tot cumulul acela de emotii, ti-ai dori sa fii in preajma lui? Ti-ai dori sa il ajuti? Cam asa se “simt” banii. Cand incepi sa te raportezi la ei ca fiind un schimb de energie, poti incepe sa vezi mult mai clar modul in care relationezi cu acestia.

Cand avem prejudecati si asteptari despre cum este relatia noastra cu prosperitatea, ne blocam posibilitatea de a primi. Prin urmare, energia noastra se contracta si nu putem vedea sau manifesta nici un fel de solutie. Odata ce am ajuns la o concluzie despre cum se va desfasura un anumit aspect, ii blocam fluxul de energie.

In general nu se vorbeste despre bani, abundenta, prosperitate, avutie sau orice in legatura cu asta, in lumea spirituala. Si in general nu se vorbeste despre conexiunea cu divinul si fluxul energiei, in lumea afacerilor.

Daca si tu crezi ca e timpul sa nu mai vedem separare intre cele doua, urmareste mesajul de maine si cele din zilele viitoare, pentru noi resurse si instrumente de lucru in aceasta directie.

Marti 21 Mai, la ora 20.00 ne intalnim intr-un webinar gratuit in care iti voi impartasi mai multe din povestea mea si solutii pe care le vad posibile pentru noi toti. Daca dorim sa vorbim despre ce nu se vorbeste si mai mult decat atat, sa actionam pentru a simti ca gratia si usurinta poate fi manifestata in acest plan, atunci e timpul sa facem acest lucru.

Iti multumesc ca dai mai departe.

Cu drag, pe curand!

Liliana

eliberareemotionala.ro

http://infobliss.ro/

https://www.facebook.com/liliana.stanciu

https://www.youtube.com/user/EliberareEmotionala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *