Mie, aproape ca mi-a fost greu si sa pun intrebarea asta, ce sa mai vorbesc de dat raspunsul..

M-am intrebat intotdeauna care ar fi “darurile” pe care mi le-au adus programe ca “amanarea” si “auto-sabotarea”, stiind ca nu au venit degeaba in viata mea, ci ca sa fie vindecate si sa-mi ofere instrumente de auto-cunoastere.

Sunt statistici care spun ca aproximativ 20% din populatie are probleme cu amanarea iar din randul elevilor, 80% au obiceiul acesteia.

Psihologii au identificat mai multe cauze ale amanarii dar motivele principale ar fi ca:

1). nu ne place ce avem de facut si asta ne tine departe de ce ne bucura

2). suntem coplesiti de lucrurile pe care le avem de facut si ca atare, nu reusim sa stabilim prioritatile

3). vrem un rezultat perfect, fapt care pune mai multa presiune asupra noastra.

Pentru ca incerc sa stau departe de obiceiul de auto-invinovatire, aleg sa aplic intotdeauna tehnici simple, care sa rezolve cu blandete situatii in care par sa fiu blocata, atunci cand e cazul.

Am pregatit astfel, un Exercitiu EFT pentru rezolvarea amanarii – se refera la cazurile in care ce avem de facut ne tine departe de ceea ce ne place cu adevarat – pe care-l puteti descarca de pe pagina de resurse: http://eliberareemotionala.ro/ExercitiuEFTpentruRezolvareaAmanarii.pdf (pentru reamintirea tehnicii, revedeti Manualul, si Schema de puncte)

Pagina Calendar Evenimente este actualizata cu Atelierele de lucru din luna Februarie iar noi va asteptam cu drag, la http://eliberareemotionala.ro/, email: info@eliberareemotionala.ro, tel. 0731 346 579.

 

Toate cele bune,
Liliana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *