Zilele trecute am avut o discutie interesanta cu un om pasionat de ceea ce face si am observat cum aduce la suprafata tipare care, cu siguranta nu-l mai servesc.

Parca ma priveam in oglinda! Totusi diferenta dintre noi este ca eu dau intaietate rolului de Observator si asta ma ajuta sa las mai repede din povara bagajelor adunate de-a lungul vietii.

Am auzit cu totii ca “avem puterea de a fi si a ne simti, exact asa cum dorim”. Dar aceasta este una dintre situatiile in care spunem si “usor de zis, greu de facut”. Totusi, chiar AI puterea de a fi si de a te simti asa cum iti doresti. Si oricine are o viziune a modului in care doreste sa fie viata sa, ar trebui sa fie de acord cu asta.

Iata cum functioneaza acest proces, pe scurt:

• Creierul pastreaza inregistrarile trecutului si reflecta mediul nostru extern

• Facem aceleasi lucruri in fiecare zi, in esenta in acelasi mod (gandeste-te la toate rutinele tale, cum te speli pe dinti, cum mergi la dus, cum faci cele mai simple alegeri). Aceasta ESTE realitatea noastra. Producem aceleasi experiente care ne creeaza aceleasi emotii, gandim aceleasi ganduri si facem in linii mari aceleasi actiuni

• Procesam 60-70.000 de ganduri pe zi si 90% dintre ele sunt aceleasi cu cele din ziua precedenta.

• Aceleasi ganduri ne conduc la aceleasi alegeri. Aceleasi alegeri ne creeaza aceleasi comportamente. Aceleasi comportamente ne produc aceleasi experiente, care ne creeaza aceleasi emotii, care ne duc inapoi la aceleasi ganduri si reluam intregul ciclu.

• Vestea buna este ca putem schimba acest model. Dar pentru a il schimba avem nevoie sa gandim altfel.

In zona dezvoltarii personale am auzit adesea ca trebuie sa gandim dincolo de mediul in care traim, dincolo de circumstantele din viata noastra.

Cu intelegerea pe care o am astazi, am realizat ca de fapt este vorba despre o gandire multidimensionala, dar ca cea liniara ne-a fost data in acest plan ca un instrument necesar, tocmai pentru ca la un moment dat, sa invatam a ne extinde perspectiva.

Sa continuam a folosi instrumente vechi, la timpuri noi, mi se pare ca e ca si cum am merge, dandu-ne singuri la picioare.

Ti-am propus in articolul precedent sa vorbim despre ce nu se vorbeste. Nu se vorbeste despre:

  • Bogatie, daca vrei sa fii “spiritual”
  • Spiritualitate, daca vrei sa fii “bogat”

Daca nu ai parcurs-o inca, citeste acea postare AICI si urmareste-o pe cea de maine pentru link-ul intalnirii online pe care ti-o propun la ora 20.00, Marti 21 Mai. Chiar daca nu poti participa, vei putea urmari inregistrarea, ulterior – urmareste doar articolul de maine, pentru a vedea cum.

Daca stii si alti oameni care vor sa invete a-si extinde perspectiva, sa invete sa-si schimbe tiparele mentale si sa aiba o abordare diferita poate, fata de termenii bogatie si spiritualitate, iti multumesc ca dai mai departe!

Cu drag, pe curand!

Liliana

http://infobliss.ro/

eliberareemotionala.ro

https://www.facebook.com/liliana.stanciu

https://www.youtube.com/user/EliberareEmotionala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *