Ti-am promis dimineata, cateva randuri despre o metoda revolutionara de autocunoastere si daca esti printre cei care asteapta acest mesaj, ma bucur ca il deschizi chiar acum 🙂

De obicei, ma feresc de cuvinte mari, dar am observat in ultima vreme cum lumea trece pe langa instrumente puternice si pentru ca a mai auzit de ele, sau sunt “prea simple”, le pune deoparte pentru a cauta ceva “mai deosebit”.

Stiu ca sunt multe lucruri de care ne putem ajuta in aceasta perioada binecuvantata de Dumnezeu cu puzderie de informatii (pe masura incercarilor). Pentru ca eu am vazut insa, cum se desfac suferinte adanci si vechi, in perioade relativ reduse in comparatie cu cele de suferinta, vreau sa iti indrept atentia catre cea mai simpla metoda pe care am intalnit-o cu 8 ani in urma si care continua sa fie o metoda revolutionara de autocunoastere.

Exista riscul sa deduci ca “stii despre ce e vorba” si m-as bucura sa te opresti un pic din iuresul asta si sa te intrebi – chiar STII? Energia din care pun aceasta intrebare e departe de a trata cu superioritate pe cineva – doar imi doresc sa iti transmit ceea ce eu am gasit deja, ca ESTE valoros.

Multi dintre noi simtim adesea emotiile negative si nu de putine ori, le percepem ca pe niste blocaje de netrecut. Situatiile puternice de stres, frustrarea, neputinta, frica, rusinea, vinovatia, dependentele alimentare, durerile fizice, traumele sau depresiile ne scad calitatea vietii – si nu cred ca asta e ceva cu care sa nu fii de acord.

Simtim poate ca suntem blocati in tipare care nu ne mai servesc, ca viata nu este asa cum ne-am dorit-o, ca vrem sa ne imbunatatim relatiile cu cei dragi sau cu cei din jur, ca vrem sa ne dezvoltam un plan de bunastare materiala, sau poate vrem sa gestionam stresul si sa ne simti increzatori, relaxati si echilibrati, dar parca ceva ne opreste tot timpul.

Trebuie sa stii ca, in momentele respective, intre diverse parti ale mintii noastre se duc adevarate lupte. Pe de o parte, mintea doreste schimbare si rezolvarea problemelor, iar pe de alta parte, ne infraneaza pur si simplu.  De ce? Nu pentru ca nu ar dori cu adevarat rezolvarea, ci pentru ca:

– nu stie cum
– nu se simte in siguranta, sau
considera ca nu merita altfel

Iata de ce consider cu tarie – si o spun ori de cate ori am ocazia – ca starea noastra de bine nu poate veni din exterior, iar vindecarea pe care o dorim, indiferent pe ce plan, inseamna de fapt alinierea corpului cu mintea si cu emotiile noastre.

Acum vine vestea cea mai buna pentru tine! Indiferent de ce programe mentale avem deja instalate, aceasta aliniere a corpului cu mintea si cu emotiile este posibila. Ne putem gasi puterea si ne putem creste vizibil calitatea vietii cu ajutorul Tehnicilor de Eliberare Emotionala (EFT).

Asa cum spune Nick Ortner, “EFT-ul este similar cu decojirea straturilor succesive ale unei cepe. Daca ne eliberam de furia pe care o simtim, descoperim sub ea un nou strat, al tristetii. Daca ne eliberam si de aceasta tristete, putem descoperi un strat inca si mai profund, cel al intelegerii. Intelegerea conduce la luciditate si la bucurie.”

Ca sa intelegi ce este EFT-ul si cum functioneaza, trebuie sa stii ca se bazeaza pe ideea ca emotiile negative apar ca urmare a unor perturbari in sistemul nostru energetic. Daca circulatia energiei este blocata sau intrerupta pe unul dintre meridianele energetice, atunci apar emotiile negative si simptomele fizice neplacute. Ne simtim bine in toate planurile vietii, suntem sanatosi si veseli, atat timp cat energia circula normal in corpul nostru.

De aceea, EFT implica atingerea unor puncte situate de-a lungul meridianelor energetice in timp ce evocam simptome fizice sau amintiri neplacute. Astfel ne putem elibera de stresul cotidian si permitem corpului sa-si recapete sanatatea emotionala. Faptul ca actionam pe corpul fizic in timp ce evocam emotiile, starile sau amintirile noastre face ca metoda sa reprezinte un mod de lucru in care mintea si corpul lucreaza impreuna.

Mai mult decat atat, EFT ESTE considerata o metoda revolutionara a ultimului secol, in domeniul psihologiei si medicinei, astfel ca nu am exagerat cu nimic prin acest titlu, doar am preluat ceea ce deja circula ca evidenta, la nivel international.

“Pacaleala” vine acolo unde oamenii trag concluzia ca stiu despre ce e vorba si cred ca e suficient sa se pregateasca pe internet. Chiar daca exista foarte multe resurse in acest sens – iar eu sunt una dintre cei care se fac “vinovati” pentru acest lucru 🙂 – ele sunt menite pentru a aduce usurinta in viata oamenilor pana la un anumit nivel, iar asta se intampla ca un rezultat firesc ce deriva din complexitatea abordarii – dincolo de orice simplitate a metodei, nu ca o conspiratie prin care oamenilor nu le este data informatia decat “cu bucatica”.

Poti aplica Tehnicile de Eliberare Emotionala pentru tine, daca vrei sa te vindeci la orice nivel ai viza asta – fizic, psihic, emotional – sau pentru cei apropiati. Oricum ar fi, vei constata ca procesul de invatare EFT te va transforma pur si simplu. In acelasi timp te vei pregati sa contribui si la transformarea altora.

Am scris deja in pagina completa a descrierii cursului, cum iti sunt ele de folos, mai ales daca esti un:

  • Life coach care doreste sa-si extinda calificarile
  • Terapeut doritor sa integreze EFT-ul in practica curenta
  • Psiholog in cautarea unor instrumente eficiente
  • Doctor cu deschidere pentru aplicarea metodelor complementare
  • Profesor ce doreste sa-si extinda abilitatile de predare
  • Alt profesionist care vrea sa-si potenteze rezultatele muncii

Datele urmatoarelor formari de Practician EFT Nivel 1&2 cu acreditare internationala sunt deja stabilite, astfel ca ne putem vedea in:

  • Bucuresti, pe 22-24 februarie, sau
  • Cluj, pe 22-24 martie

Detaliile din aceasta postare iti vor folosi in lumina noutatilor despre Matrix Reimpring pe care le voi actualiza la sfarsitul acestei saptamani. Asadar, daca este de interes pentru tine acea abordare si vrei mai multe informatii, scrie-mi la info@eliberareemotionala.ro, cu orice solicitare ai in vedere.

 

Iti multumesc ca dai mai departe, pentru a ajunge la cei interesati!

 

Cu drag, pe curand!
Liliana

http://infobliss.ro/
http://eliberareemotionala.ro/
https://www.facebook.com/liliana.stanciu
https://www.facebook.com/EliberareEmotionala

 

PS 1 – In ce masura aplici EFT? Crezi ca te poate ajuta sa-ti imbunatatesti calitatea vietii?

Aloca-ti te rog, un minut, pentru a-mi raspunde la cele doua intrebari (desigur, imi poti relata si alte aspecte). Este foarte important pentru mine si ma va ajuta sa-ti transmit pe viitor, informatiile de care ai nevoie!

 

PS 2 – Nu ma pot abtine sa iti trimit unul dintre mesajele primite la inceputul lui Decembrie. Chiar daca le primesc adesea in aceasta nota, cel de fata e in legatura cu ce am scris mai sus in text: Pentru ca eu am vazut insa, cum se desfac suferinte adanci si vechi, in perioade relativ reduse in comparatie cu cele de suferinta..” Ce inseamna “perioade relativ reduse”? Schimbarile se vad intr-o luna si desigur, dupa un an vedem altfel viata: “Draga Liliana, azi ma gandeam ca se face un an de cand am ajuns la tine prima data si eram cam ravasita. M-am gandit sa iti scriu cu ocazia asta si sa-ti multumesc ca m-ai ajutat sa-mi culeg piesele si sa le pun la loc 🙂 Drept rezultat, fata de anul trecut pe vremea asta, ma simt mult mai linistita si impacata si ma pot bucura de sarbatori cu adevarat. Sper ca esti bine, inca iti urmaresc postarile, deci inca te simt aproape 🙂 ”

Iti doresc si tie sa simti cat mai multi oameni atat de APROAPE, iar primul aproape de tine sa fii CHIAR TU! 🙂

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *