Desi sunt constienta ca scriind mai mult nu voi obtine neaparat libertate de miscare, ci mai degraba un timp suplimentar de stat la computer 🙂 marturisesc ca ma simt privilegiata in acelasi timp, sa pot impartasi instrumente de lucru cu sinele.

Am prelucrat intreaga zi de ieri, informatii cu privire la intrebarile primite atat pe marginea cursurilor EFT si Matrix Reimprinting, cat si a Calatoriilor initiaticecele 3 directii de actiune importante pentru mine, in aceasta etapa a vietii. Recunosc ca este o perioada efervescenta, astfel incat e necesar sa ma calibrez din mers si sa raspund cu claritate, altfel risc ca ceea ce postez sa fie relatari pline de emotie poate, dar nu neaparat cu aplicabilitate in viata ta.

Ti-am scris alaltaieri despre Tehnicile de Eliberare Emotionala (EFT), si le numeam o metoda revolutionara de autocunoastere. Astazi plusez si iti voi spune ca EFT este si o metoda revolutionara de vindecare – daca lucrezi cu un practician acreditat, sau chiar de autovindecare daca lucrezi temeinic cu tine insuti/ insati.

Sunt sigura in acelasi timp, ca ai retinut principala caracteristica despre natura informatiilor prezentate pe acest site si anume faptul ca ele sunt oferite ca instrumente de autocunoastere si nu ca sfaturi medicale

Deja in intreaga lume sunt milioane de oameni care folosesc EFT. In Statele Unite, EFT-ul a fost introdus in serviciile medicale, in scoli si in clinici. Este pus in practica de doctori de renume (Deepak Chopra, Eric Robbins sau Joseph Mercola – cel din urma avand una dintre cele mai populare platforme online din domeniul sanatatii), fiind recomandat inclusiv de indragitul specialist in biologie celulara, Bruce Lipton.

EFT este folosit cu succes de asemenea, in randul veteranilor de razboi cu afectiuni de stres post-traumatic. S-a constatat ca acestia manifesta progrese uimitoare dupa doar 6 sedinte de lucru. Se pare ca functioneaza acolo unde alte medote dau gres si astfel castiga foarte multa popularitate. Iar ca sa ma intelegi despre ce vorbesc, poate iti amintesti de postarea despre calatoria in Brazilia, cand am povestit despre faptul ca EFT se aplica in acel grup, de catre persoane de diferite nationalitati.

Daca ai reusit sa te documentezi pana acum doar intr-o mica masura, sunt sanse mari sa fii sceptic si neincrezator in aceasta metoda. Poate chiar sa crezi ca e o prostie naiva ipoteza ca te poti vindeca sau echilibra prin tehnici care presupun doar presarea unor puncte si rostirea unor cuvinte. Sa stii ca adesea mi s-a intamplat sa intalnesc oameni cu astfel de reactii. Insa, in cei opt ani de cand lucrez cu Tehnicile de Eliberare Emotionala, am sustinut sute de ore de terapie, zeci de cursuri de acreditare si alte sute de workshop-uri, seri de lucru, prezentari, conferinte si evenimente in cadrul carora toti cei care au fost in acea pozitie si-au schimbat radical opinia.

De exemplu, la intrebarea pe care am pus-o in mesajul trecut “Crezi ca EFT te poate ajuta sa-ti imbunatatesti calitatea vietii?”, am primit astfel de raspunsuri:

“Raspunsul este categoric “DA”, insa trebuie sa folosesti tehnicile consecvent” – Rodica H.

“Dupa ce am practicat mai multe zile, nu consecutiv, am observat cum din tot ceea ce reprezinta corpul meu fizic, celule, oase, organe interne am inceput sa simt cum eliberez neiertarea acumulata. Stii, uneori am asa un dialog interior in care intrebari de genul “oare de ce oamenii nu aleg cai si metode care sa le fie la indemana si de multe ori fara costuri mari?.. daca ar fi pe o insula si nu ar avea la indemana atat de multe medicamente, insa si-ar aduce aminte de EFT, cu siguranta le-ar fi de mai mult ajutor. Nu neg rostul medicilor si al medicamentelor!” – Stefy B.

 “Desi nu pot sa explic exact, da, cred si simt ca EFT-ul mi-a imbunatatit calitatea vietii. Nu face minuni chiar peste noapte, dar aceasta “gimnastica emotionala” practicata constant mi-a intarit increderea in mine si ma ajuta sa descopar adevaratul barbat care sunt” Sorin H.

 

Daca ai descarcat Ghidul gratuit EFT de pe prima pagina a site-ului, stii deja ca ele se bazeaza pe proceduri specifice sistemului de medicina traditionala chineza si implica stimularea punctelor energetice, capete de meridiane. Tot ce ai de facut este ca in acest timp, sa te gandesti la amintirea negativa pe care o ai in vedere si sa ramai cu atentia pe ceea ce simti cand faci asta.

Problema apare acolo unde.. nu ne “gasim” vorbele. Cel putin asa cred cei mai multi – ca este nevoie sa ai abilitati in acest sens, altfel exercitiile nu ies bine. Nu cred ca exagerez cand spun ca 90% dintre mesajele pe care le primesc, merg in aceasta directie.

Unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care ti-l pot face in cazul in care ai indoieli cu privire la felul in care sa-ti construiesti exercitiile EFT, este sa exersam impreuna 🙂 Primesc frecvent pe Facebook, solicitari de construire a unor afirmatii specifice cazurilor in discutie si in mod evident nu pot raspunde tuturor, asa ca m-am gandit s-o fac in aceasta maniera.

Cineva ma intreaba “Cum sa fac afirmatiile pentru gelozie?”, altcineva “Ce sa fac pentru gandirea negativa”, cineva spune “Sufar cumplit ca m-a parasit iubita”, iar altcineva “Ce trebuie sa spun pentru hipertensiune?”.

Nu ma voi opri acum asupra intrebarii “Facand atatea afirmatii negative, ma intreb daca obtii vreun rezultat pozitiv?! eu cred ca nu, ca pentru a obtine ceva pozitiv, trebuie sa ai o gandire si afirmatii pozitive” pusa intr-unul dintre comentariile primite pe Youtube, la postarea unui exercitiu EFT.

Acesta este un subiect care merita un spatiu dedicat special si o voi face saptamana viitoare, ca sa intelegi foarte bine mecanismul folosit cand facem afirmatiile. Acum vreau sa iti spun CE contin ele, de fapt? Pai, raspunsuri la dialogul nostru interior, asta contin. La ceea ce gandim, respectiv la ceea ce simtim in legatura cu ce gandim.

Iti sugerez sa folosesti aproximativ urmatoarea proportie cand iti construiesti afirmatiile: intre 50% si 70% afirmatii “negative” (sunt de fapt, cele care vorbesc despre realitatea din viata ta) si intre 30% si 50% afirmatii “pozitive” (ceea ce iti doresti in schimb). Vorbim asadar, de o plaja cuprinsa intre 70-30 pana la 50-50 (raport intre “negativ” si “pozitiv”).

De ce facem acest lucru? Avem nevoie sa ducem energie, acolo unde a fost intrerupta, iar situatiile “negative” ne vorbesc tocmai despre acest “loc”. De aceea spun mereu: nu exagera cu afirmatiile pozitive, bagandu-le “sub pres” pe cele negative – atentie – atunci cand presezi punctele energetice. Nu iti spun sa fii negativist in mod obisnuit, ci sa spui ce te doare/ supara atunci cand presezi punctele energetice.

Iar mai corect ar fi sa spunem: sa presezi punctele energetice, in timp ce spui/ gandesti/ simti ce te doare/ supara.

 

“Invata sa faci corect acest lucru” din titlu, nu se refera numai la cum sa iti construiesti afirmatiile, ci si la a te obisnui sa iti stimulezi punctele energetice atunci cand ai emotii negative.

Asadar, ce afirmatii negative spunem?

1). Ce gandesti si 2). Ce simti. Asta spunem! Pune pe o hartie raspunsuri la intrebarile: ce cred despre problema x pe care o am acum? (despre gelozia pe care o simt si ce mi s-a intamplat, despre gandirea negativa, sau despre incidentul cu iubita, sau pentru problema mea de hipertensiune – vezi exemplele de mai sus) Si ce simt? Si ce mai cred? Si ce mai simt? Si ce mai cred? Si ce mai simt?.. Ai inteles idea.

Apoi, construieste afirmatiile pozitive (acoperind restul de cca 30 pana la 50% din exercitiul pe care il doresti)

1). Ce vrei sa gandesti si 2). Ce vrei sa simti. 1). Ce alegi sa gandesti si 2). Ce alegi sa simti. 1). Ce nu poti INCA sa gandesti si 2). Ce nu poti INCA sa simti. 1). Ce ai incredere ca poti sa gandesti si 2). Ce ai incredere ca poti sa simti. 1). Spre ce te deschizi sa gandesti si 2). Spre ce te deschizi sa simti.

Asta e tot! 🙂

 

Nu mai astepta si nu iti mai da puterea nimanui! Ia chiar acum o foaie de hartie si scrie:

–         Ce situatie te necajeste?
–         In ce mod? Construieste-ti toate afirmatiile negative.
–         Cum vrei sa se rezolve? Ce alegi sa simti? Construieste-ti toate afirmatiile pozitive.

Scrie-le unele sub altele, cu liniuta si de la capat.

Citeste-le si bate neincetat pe punctele energetice. Toate sau ORICARE dintre punctele sugerate de mine in materiale. In orice ordine, asa cum iti amintesti, asa cum simti, chiar nu conteaza – doar preseaza-ti neincetat punctele. Poti sa lacrimezi, sa casti, sa oftezi, doar citeste tot ce ai scris (sau inregistreaza-te daca preferi asa) si stimuleaza-ti punctele energetice.

Metoda functioneaza chiar daca NU crezi in ea! Doar aplic-o 🙂 Prin actiunea pe care o faci (stimularea punctelor energetice) realizezi o “comunicare” intre corpul fizic si cel mental (dincolo de partea constienta), iar raspunsul il simti in corpul emotional. 

 

In mesajul urmator, iti voi spune toti pasii care trebuie parcursi, intr-un protocol de baza. Nu ca nu as mai fi facut-o in diferite forme, in cei 8 ani de cand organizez cursuri si scriu pe aceasta platforma. Observ insa, ca este nevoie de reamintire, desi poate cel mai simplu e ca inainte de toate sa treci o data si prin Ghidul gratuit de pe prima pagina a site-ului.

Iar daca vrei sa aprofundezi tehnicile, intelegand modul de abordare si aplicarea lor in diferite situatii de viata, te astept cu drag la cursurile de Practician acreditat international EFT Nivel 1&2 pe care le organizez in urmatoarea perioada, astfel:

  • Bucuresti, intre 22-24 februarie
  • Iasi, intre 15-17 martie
  • Cluj, intre 22-24 martie

Cursul este pentru a obtine abilitati de Practician EFT Nivel 1&2 si poti gasi toate detaliile aici: http://eliberareemotionala.ro/acreditare-eft

Este bine sa stii ca investitia pe care urmeza sa o faci in acest caz este 1570 de lei, iar programul fiecareia dintre cele 3 zile de curs, intre 10:00 -18:00 (cu pauza de pranz). Poate e de interes sa stii si ca exista facilitati de plata in rate fara dobanda, asa ca e bine sa studiezi detaliile.

In afara celor 3 zile de training intensiv, cursul cuprinde examenul, diploma acreditata, materialele online primite dupa curs pe platforma Infobliss si grupul de suport pe Facebook, ulterior.

Dintre beneficiile pe care le aduce acest proces de invatare mentionez doar cateva – desi fiecare participant va simti pe termen lung, schimbari specifice in propria viata: Operarea cu tehnici de calmare si relaxare, Integrarea proceselor si corpurilor energetice subtile, Intelegerea cauzelor emotiilor negative si eliberarea acestora, Transformari cognitive, Invatarea instrumentelor simple de transformare si crestere personala, Integrarea tehnicilor in practica personala si lucrul cu clientii sau cei dragi, dupa caz.

Suportul de lucru pe care il ofer ca intotdeauna este materialul script si audio la sala, plus accesul ulterior integral pe termen nelimitat, la suportul digital al Cursului Practician EFT Nivel 1&2 incarcat pe platforma Infobliss.ro

Iti multumesc ca dai mai departe aceste informatii! Ele pot aduce claritate si posibilitatea de a aplica o metoda revolutionara de autocunoastere, asa cum continui sa numesc EFT-ul.

Scrie-mi pe adresa info@eliberareemotionala.ro, care sunt nelamuririle pe care le ai in legatura cu aplicare Tehnicilor de Eliberare Emotionala. Chiar daca nu iti pot raspunde individual, sunt sigura ca vei fi multumit/ multumita de materialele pe care le pot pregati in acest fel, ca raspuns tuturor.

 

Cu mult drag, pe curand!

Liliana

http://infobliss.ro/
http://eliberareemotionala.ro/
https://www.facebook.com/liliana.stanciu
https://www.facebook.com/EliberareEmotionala

 

P.S. Iti scriam mai sus ca metoda te poate ajuta atat in rezolvarea problemelor fizice, cat si a celor emotionale. Scrie-mi te rog, cu ce problema apasatoare te confrunti in viata ta in prezent si crezi ca ai putea-o vindeca – sau cel putin ameliora – lucrand cu Tehniciile de Eliberare Emotionala. Ai nevoie de doar 2-3 minute sa imi raspunzi, dar mie imi poate fi de mare folos, sa stiu ce materiale anume sa iti pregatesc pe viitor.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *