Vishuddha“In fiecare zi de LUNI, Flacara albastra a Voii Divine este amplificata. Principalele ei calitati sunt omnipotenta, protectia si credinta – Vointa Domnului prin puterea sa. Ne permite sa accesam profunde transformari in viata noastra daca acceptam sa lasam controlul si sa autorizam Tatal Creator sa preia fraiele vietii noastre.

Este o veritabila provocare sa intelegem ca trebuie sa ne schimbam in constiinta inainte ca viata sa ni se transforme. Inainte de toate este un drum fluid, in smerenie, acceptand ca nu mai decidem cu mentalul linear, ci lasand loc Voii Divine. Acesta cere sa vrem sa ne detasam de vechile moduri de functionare – sigur confortabile, dar neadecvate si putin adaptate la noua lume.

Suntem gata sa facem din evolutia spirituala, din propria ascensiune, prioritatea noastra? Daca da, Flacara albastra e acolo pentru a ne sustine, a ne inspira, a ne ajuta, a ne alinia cu propria divinitate. Aceasta se va face prin dezintegrarea credintelor, atitudinilor si comportamentelor inadaptate. Ne permite sa ne punem viata sub semnul intrebarii in scopul de a ne realinia la Justetea si Echilibrul Divin.

Provocarea va fi de a ne mentine rigoarea si de a accepta sa ne lasam in Voia Esentiala, intr-o atitudine de ascultare. Flacara albastra ne invita sa alegem sa facem propria lumina sa stralucesca ACUM, nu sa asteptam iluzoriu ca maine va fi altfel – un “maine” mai potrivit schimbarii nu exista. Totul incepe cand simtim in inima o vointa de nezdruncinat, de intors ACASA.

Flacara Voii Divine este asociata chakrei gatului care reprezinta comunicare si expresie. Poate fi considerata ca o POARTA, deoarece permite exprimarea a ceea ce se intampla in interior – prin verbalizare si emotii – catre exterior.

Echilibrata, va permite sa ne exprimam liber, sa ne spunem Adevarul. Gasim vorbele si tonul bun. Bine deschisa, permite sa ne exprimam artistic. Daca nu e foarte activa, ramanem des in separare, ne “inghitim cuvintele”, avem dificultati de comunicare in relatiile apropiate si nu numai.

Cand este prea activa, vorbim neadecvat umpland golul interior cu zgomotul cuvintelor, incercand sa ne impunem adevarul, ajungand pana la clevetire.

Acesta chakra reprezinta legatura intre chakrele de jos, legate la emotii si celelalte din zona capului influentate prin gand. Chakra gatului permite filtrarea emotiilor, rationalizarea,  gratie sistemului de ganduri. Gandul ne ajuta sa exprimam clar o emotie.

Nu uitati, emotia este acolo pentru a ne spune daca mergem in sensul bun (spre “sunt bine, sunt bucuros, sunt in pace”) sau nu.

Chakra gatului e legata de chakra sacrala – chakra a doua. Gatul nostru e la locul lui sa verbalizeze dorintele, preferintele, aspiratiile in lumea materiala. Verbul e creator, materializeaza abstractul. Exprinandu-ne dorintele si aspiratiile, incepem sa intram in actiune – decideti sa le onorati si sa le manifestati! In fond, de asta am venit, sa ne exprimam adevarul fiecare.

Cand spunem Adevarul spunem atat Sinele Divin, Sinele Esential (legatura cu iubirea pierduta, cea pe care muncim sa o recuperam), cat si Sinele Fals (Umbra care naste Mastile). In acest sens suntem unici.

Cuvantul este expresia materiala a Divinului, in acord cu legile universale – ar trebui sa fie respectuos si plin de iubire. Daca ramanem in superficial cand vorbim este pentru ca simtim nevoia sa ascundem cine suntem si intretinem deseori inconstient, sentimentul de rusine si nedemn. A vorbi despre sine este a se descoperi, a se arata. Indrazniti sa va aratati cel ce sunteti cand va simtiti corect, drept si demn. Antrenati-va sa purtati interes propriei vieti, interesati-va de dumneavostra in primul rand. Totul pleaca din interior spre exterior, iata inca o exprimare a acestui adevar etern.

Este de asemenea necesar sa folositi cuvintele cu precautie cand vorbiti de altcineva. Cand exprimati o opinie, vorbiti mai intai de toate de dumneavoastra, vedeti lumea prin filtrele proprii. Povestitul fara rost, barfa, devalorizarea cuiva, critica nu duc nicaieri. Dominarea prin cuvinte la fel, nu duce nicaieri si arata propria dependenta, incercand sa va demonstrati propria valoare, cunostintele, experienta. Nu sunteti in justete, sunteti in frica de respingere si alegeti sa controlati si sa impuneti. Aceasta nu e solutia care va serveste, ea antreneaza crispare, frustrari, violenta, dictata de frica si nu de iubire si apreciere.

Sa va petreceti timpul vorbind despre ce nu merge in viata dumneavoastra este o otrava pe care o inghititi cu fiecare gand-vorba-fapta. Aceasta va intretine problemele. Sunteti deconectat de solutii cand stati si va invartiti in cerc. “Sa jucati mic nu serveste lumii”, spune Marianne Williamson.

LUNI e timpul sa luati drumul valorizarii. De cate ori vorbiti, materializati un concept. Trimiteti in univers prin sunet, o vibratie. Acest sunet poate fi fals sau corect. Vorbiti cumpatat, apreciati, incurajati, fiti recunoscatori. Numai atunci e Divinul care vorbeste prin voi.

E LUNI, onoram Voia Divina!

Ne conectam fiecare la Sinele Divin mai intai. Vizualizam chakra gatului in albastru infinit si ne invaluim in Flacara Albastra. Cerem sa fim sustinuti in toate deciziile legate de cea mai inalta versiune a noastra, ca sa ne sustina prin energia credintei si a ordinii divine. Vizualizam energia din chakra a doua urcand, iesind prin chakra gatului si ne lasam sa ne odihnim in albastrul infinit.”

Si chiar asa si este!

Sursa: http://www.sophieriehl.com/
Traducere si adaptare: Dana Soroceanu Construction De Soi

Nota:

Daca ati citit pana la final, probabil ca rezonati cu acest articol. Puteti prelua integral sau partial materialul, mentionand intr-un loc vizibil link-ul catre aceasta pagina. Il puteti asadar republica, in conditiile in care includeti autorul si sursa, precum si creditul traducerii, lasand intacte orice alte link-uri din postare. In acest fel, veti asigura trasmiterea informatiilor intr-un mod transparent, cu respect fata de cei care au facut posibila difuzarea lor.

 

Exercitiu meditativ Sa onoram Flacara Voii Divine la nivelul Chakrei Gatului AICI

Vedeti si Programul complet de Lucru energetic pe Chakre 7 Nivele de Manifestare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *