AlaptareDesi s-a intamplat in urma cu 15 ani, imi amintesc perfect stresul pe care l-am avut atunci cand am dat nastere copilului meu. Vroiam sa fac totul ca la carte, copilul trebuia sa aiba parte de cea mai buna mama si nu puteam da gres – pur si simplu, ma ingrozea gandul c-as putea sa gresesc cu ceva!

Din pacate, atunci nu stiam sa ma relaxez iar acceptarea si iubirea de sine pareau sa fie doar niste concepte – fara forma si fara prea mult sens πŸ™ Am reusit sa-mi alaptez fetita doar o luna si jumatate iar sentimentul de vinovatie a fost major – imi venea s-o iau razna!

Am inteles ulterior ca laptele ar fi fost din belsug, daca as fi stiut sa ma relaxez si sa-i dau voie sa vina – nu constient, ci alegand sa accept lucrurile asa cum sunt, indiferent de rezultat, indiferent daca am sau nu lapte, lasand la o parte nevoia de a fi o mama β€œbuna”, doar acceptand ca sunt DEJA mama Ideala – cel putin pentru copilul care ma alesese.

Copiii ne invata ca oricum ar fi, pentru ei e bine – daca nu o sa aiba laptele matern, o sa-si ia hrana altcumva – sigur ca cel matern e de preferat dar nu poti stiΒ cu exactitate ce are nevoie el Acum. Ceea ce ne trebuie este sa ne dam timp, sa avem incredere in proces – milioane de femei trec prin asta si lectia majora este sa aiba incredere si sa inceapa a se iubi pe sine, astfel incat sa daruiasca copiilor lor darul cel mai de pret pe care-l pot darui – propria persoana.

Cat despre stres si frica de-a o auzi plangand, imi amintesc perfect! Eram atat de stresata, incat daca auzeam un copil plangand pe strada, incepeam sa plang si eu.. Nu ne imaginam in acele momente, ce bogatie de trairi sunt cuprinse in noua noastra experienta!

Cel mai simplu e sa retinem, ca in momentele de tensiune sa respiram adanc si sa presam cateva puncte energetice – nu e nevoie sa spunem ceva, doar sa fim complet conectate la ceea ce simtim – e usor asta, daca o facem cand avem nevoie. Vom simti imediat, relaxarea.

Am postat aceste randuri, urmare solicitarii unei cititoare extrem de ingrijorate si stresate ca bebe in varsta de 2 saptamani, nu se satura la san. Dupa exercitiul pe care-l gasiti AICI (click-dreapta pentru salvare), mamica ne transmite: β€œMultumesc din tot sufletul!! am plans de-am rupt la ascultarea exercitiului! m-a ajutat enorm sa ma relaxez! l-am alaptat pe bebe, a golit un san si l-a luat somnul :)”

Nu pot sa inchei decat cu ceea ce imi place sa spun mereu β€œTotul e bine in lumea noastra!” – noroc cu Louise Hay ca a formulat-o atat de simplu si complet πŸ™‚

Bucurii, liniste, pace, curaj si incredere tuturor mamicilor din lume – totul e bine in lumea noastra!

Cu mult drag!

Liliana

http://infobliss.ro/
http://eliberareemotionala.ro/
https://www.facebook.com/liliana.stanciu
www.facebook.com/EliberareEmotionala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *