De ce ai nevoie sa fii centrat

Grounding15Urmarind inca o data firul coincidentelor din ultimele zile, am remarcat nevoia tot mai pregnanta de a ne impamanta. In tot mai multe discutii am intalnit observatii de genul “nu mai pot de oboseala”, “simt ca nu mai am putere”, “parca nu mai sunt conectat”, “nu-mi mai gasesc linistea” si multe asemenea.

Aceste stari sunt des intalnite atunci cand nu ne incarcam suficient bateriile in natura si prin activitati care sa ne aduca bucurie, astfel ca in tumultul vietii cotidiene – in special in mediul urban, inconjurati de sticla si betoane – nu e de mirare ca ne simtim deconectati de pamantul care ne sustine Viata.

Sunt multe metode de a realiza impamantarea, respectiv centrarea de care avem atata nevoie, dar poate cea mai la indemana ramane actul vizualizarii – folosindu-ne de minunatul instrument care ni s-a daruit la nastere si pe care il folosim atat de putin si anume imaginatia.

Atunci cand nu aveti suficient timp sa faceti Activarea celor 12 chakre – pe care totusi v-o recomand cu caldura – exercitiul pe care vi l-am pregatit astazi, va poate sustine in fiecare zi.

Daca tinem cont de faptul ca mintea noastra nu face distinctia intre realitatea creata si cea imaginata, realizam imediat importanta faptului ca atunci cand ne inchipuim lucruri si ne dam voie sa simtim in corp faptul ca ele deja fac parte din viata noastra, suntem Creatori. Si tot atunci, suntem in masura sa patrundem cu-adevarat intelesul indemnului biblic Toate câte cereti rugându-va, sa credeti ca le-ati primit si le veti avea.

Fie ca facem vizualizarea in stare meditativa, sau in drum spre servici, in masina, in mers sau in timpul altor activitati, faptul ca ne dam voie cateva minute sa simtim starea de Prezenta si sa fim constienti de propriul corp, ne ajuta sa ne simtim mai puternici si intregi. Incercati acest lucru, fie la inceputul unei zile sau atunci cand va simtiti obositi, stresati, ingrijorati sau nervosi.

Puteti asculta sau descarca varianta audio AICI (click-dreapta pe link si salvati) sau urmariti in continuare indicatiile simple.

Imaginea unui copac evoca sentimente de stabilitate si conectare pentru multi dintre noi asa ca este potrivit s-o folosim cateva minute. Daca facem exercitiul in miscare, suntem atenti la corpul nostru si simtim starea de Prezenta. Daca alegem sa facem exercitiul intr-o stare meditativa, gasim o pozitie confortabila – fie ca aceasta este in pozitie asezat, in picioare sau intins si inchidem ochii.

Inspiram adanc si retinem putin aerul apoi il eliberam. Inspiram inca o data si pe masura ce expiram, eliberam orice tensiune din corpul si sufletul nostru. Inspiram adanc fara fortare si pe masura ce expiram, vedem cum toate grijile noastre pleaca sub forma unor nori care se risipesc in lumina. Inspiram adanc si expiram adanc. Acum ne aflam la un nivel mai sanatos al fiintei noastre. Ne imaginam ca suntem un copac – alegem orice copac ne place si ne imaginam ca trupul nostru este trunchiul copacului – ii vizualizam circumferinta si textura scoartei.

Vizualizam ca de la talie in jos ne incep radacinile, care se prelungesc si continua pana in centrul pamantului. De la talie in sus, vizualizam ca trupul nostru este reprezentat de trunchiul sanatos al copacului, continuand in sus, cu o coroana bogata de ramuri si frunze.

Observam cum radacinile formate din dreptul taliei, continua in jos, ating pamantul si ne asigura echilibrul, puterea si stabilitatea atunci cand vantul Vietii sufla cu putere. Ne imaginam ca aceste radacini, imbratiseaza pamantul, trec prin picioarele noastre si coboara adanc, hranindu-se cu substante nutritive si trecand prin toate straturile pamantului, pana in centrul acestuia. Parcurgem toata aceasta distanta in mod natural, cu usurinta, simtindu-ne din ce in ce mai conectati si centrati, in armonie cu toate elementele intalnite in cale. Simtim cum bataile inimii noastre se sincronizeaza cu vibratia pamantului si suntem inseparabili.

Respiram adanc si ne imaginam cum adanc, in centrul pamantului radacinile noastre sunt impregnate cu particule de diamant care ne umplu de lumina, urca spre radacinile intinse de la suprafata pamantului, apoi in sus spre trunchi, trecand prin acesta si umpland de lumina ramurile, frunzele – intreaga coroana a copacului nostru.

Simtim puterea care ne hraneste, lumina care ne umple si legatura puternica cu Mama Pamant, forta creatoare a Vietii care curge prin noi, urcand prin radacinile noastre, din centrul pamantului, trecand prin corpul nostru, in sus – spre inaltul cerului. Simtim energia cum curge prin picioare, spre pelvis, continuand prin coloana vertebrala, umplandu-ne pieptul si apoi capul cu lumina si bucuria pe care ne dam voie sa le simtim in fiecare parte a corpului.

Cand ne simtim patrunsi de aceasta Lumina si suntem gata sa ne deschidem centrul energetic de la nivelul capului, ne imaginam energia cum trece prin crestetul capului si formeaza o punte de legatura intre corpul nostru si energia universului. Simtim cum corpul nostru este acum un corp extins de lumina ce face legatura intre pamant si stele, permitand acum energiei cosmice sa circule in jos, spre pamant spre sustinere si vindecare.

Respiram adanc, deschidem ochii – daca am facut acest exercitiu cu ochii inchisi – si observam lumea inconjuratoare, printr-o viziune in care suntem hraniti de pamant si alimentati de energia cosmica. Suntem una cu toate acestea si nu exista cu-adevarat, separare.

Cand ne impamantam in acest mod, ne simtim centrati, avem claritatea mintii si usurinta procesarii emotiilor, astfel incat sa aducem gratia si usurinta in viata noastra.

Daca simtiti ca aceste indemnuri pot ajuta si pe altii, dati mai departe!
Daca preluati textul, mentionati va rog sursa acestui articol: http://eliberareemotionala.ro/blog/2014/10/de-ce-ai-nevoie-sa-fii-centrat/

Sa va fie cu folos si bucurie!

Cu drag,

Liliana

http://eliberareemotionala.ro/
https://www.facebook.com/liliana.stanciu
www.facebook.com/EliberareEmotionala

Comments

comments

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *