9 sisteme energeticeAuzim adesea ca “Trebuie sa ne Trezim” si fiecare invatator spiritual ne-o spune – unde te intorci auzi acest indemn. Dar in acelasi timp, vine intrebarea “In CE FEL sa ne Trezim?” – pentru fiecare dintre noi, poate sa insemne altceva. In ultima instanta, intelegem insa ca este o singura modalitate de a face asta – introspectia pe toate planurile Fiintei.

Trezirea ta inseamna in principal, sa devii constient de ce se intampla in campul tau energetic, sa devii constient de cum functioneaza acesta. In mesajul precedent am prefigurat importanta sistemelor energetice care stau la baza vietii. Le aducem acum in prim plan, asa cum sunt ele enumerate de Donna Eden:

“Meridianele, Chakrele si Aura sunt trei termeni care au intrat deja in limbajul nostru comun, dar ele fac parte dintr-un amplu complex de sisteme energetice, dintre care un numar de noua se evidentiaza in principal si au impact asupra corpului si mintii umane:

  1. Meridianele – In acelasi mod in care sangele este transportat prin artere, energia curge prin meridiane, asigurand vitalitatea si echilibrul corpului, inlaturand blocajele, ajustand metabolismul si chiar determinand viteza si forma schimbarii celulare. Fluxul energetic are aceeasi insemnatate ca si fluxul sanguin – nu avem energie, nu avem viata! Daca un meridian este blocat, intregul sistem este pus in pericol.
  2. Chakrele sunt vortexuri energetice si exista mai multe sisteme de referinta in functie de care numarul lor difera, dar in principal lucram cu 7 centri situati de-a lungul coloanei vertebrale, incepand de la coccis pana in crestetul capului. In timp ce meridianele furnizeaza energie organelor principale, chakrele continua sa le hraneasca cu energie transformata. Chakrele traduc si codifica experientele de viata in tipare de energie, exact asa cum amintirile ne amprenteaza biochimic neurologia.
  3. Aura este un scut de energie format din multiple straturi ce emana din corp si interactioneaza cu energiile inconjuratoare. Ca un veritabil costum, aura ne poate proteja de energiile nedorite, iar ca o adevarata antena, ne apropie de energiile cu care rezonam. In egala masura, functioneaza si ca o conducta – o antena cu doua capete, prin care pe de o parte aduce energie in chakre, pentru ca apoi sa o trimita inapoi transformata. Un studiu stiintific condus de Valerie Hunt la Universitatea UCLA a aratat ca citirile aurei se compara cu masuratorile neurofiziologice.
  4. Reteaua de Baza (The Basic Grid) este fundatia energetica a corpului – comparata cu sasiul unui autovehicul, ea sustine toate celelalte sisteme energetice. De regula este ferma si robusta, dar in cazul traumelor poate fi deformata serios astfel ca afecteaza si celelalte sisteme.
  5. Impletitura Celtica – Energiile corpului se intrepatrund in spirale, curbe, incrucisari si tesaturi formand tipare de o frumusete indescriptibila, asa cum arata clarvazatorii. Echilibrul acestui caleidoscop de forme si culori este sustinut de un sistem energetic ce poarta diferite denumiri in culturile lumii – in Est este cunoscut sub numele “Inelul Tibetan”, in yoga este reprezentat de doua linii curbe care se intersecteaza de 7 ori – inramand simbolic cele 7 chakre – iar in Vest il intalnim in imaginea caduceului care se gaseste pe toate insemnele profesiei medicale. Donna Eden a ales denumirea “Impletitura Celtica” datorita semnului infinitului regasit in imaginile ce vorbesc despre Vindecarea Celtica. Precum o tesatura invizibila ce tine la un loc toate sistemele energetice functionand ca o singura unitate, Impletitura Celtica tese tipare spiralate in intregul corp si in afara acestuia. Dublul helix al ADN-ului nostru reprezinta acest tipar in microcosmos, iar controlul manifestat de emisfera cerebrala dreapta asupra partii stangi a corpului si invers este manifestarea semnului infinitului in plan fizic.
  6. Cele 5 ritmuri – Meridianele, Chakrele, Aura si alte energii esentiale sunt influentate de inca un sistem universal, care nu este vazut ca energie distincta, ci ca ritmul ce le impregneaza pe celelalte, lasandu-si amprenta vibratorie asupra trasaturilor fizice, tiparelor de sanatate, trasaturilor de personalitate. Stabilite cu mii de ani in urma in medicina chineza ca fiind elementele fundatiei universului, ele ne transmit intelegerea modului in care curge viata: ciclic si consistent.
  7. Triplul Incalzitor – desi este un meridian distinct, functiile sale il plaseaza in randul sistemelor energetice de baza – el mobilizeaza energiile prin care sistemul imunitar lupta impotriva “invadatorilor” si mobilizeaza intregul arsenal al energiilor in caz de urgenta, prin reactia “lupta-sau-fugi”.
  8. Circuitele Radiante se asigura ca celelalte sisteme energetice functioneaza pentru binele comun. Din punct de vedere evolutiv, circuitele radiante exista dinaintea meridianelor – organismele primitive, de exemplu insectele – isi muta energia prin circuitele radiante, nu prin meridiane – la fel si embrionul, inainte de a se forma sistemul meridianelor. La fel cum se formeaza albia unui rau in functie de traseul pe care acesta l-a urmat inainte, in mod similar Meridianele se formeaza in functie de traseul Circuitelor Radiante. In timp ce Meridianele sunt cai distincte, legate de organe specifice, Circuitele Radiante opereaza ca fluidele, incorporand o inteligenta spontana. Precum hyperlink-urile din cadrul unui site, ele sar instantaneu dintr-un loc in altul, facand conexiuni ce aduc revitalizare, bucurie si conexiune spirituala. Daca Triplul Incalzitor mobilizeaza echipele de “politie interna” in corp, atunci Circuitele Radiante mobilizeaza “mama interioara” aducand energia vindecatoare acolo unde este nevoie, furnizandu-ne resurse de sustinere a vietii si intarire a tonusului psihic.
  9. Corpul electric nu este un sistem distinct ca Chakrele, Meridianele sau Aura dar reprezinta un aspect specific al fiecarui sistem in parte, in modul similar in care lichidele sunt separate de organe si in acelasi timp, parte din ele. Corpul electric serveste ca punte de legatura ce conecteaza toate sistemele energetice la nivelul de baza al electricitatii corpului. “

Primele doua sisteme energetice, meridianele si chakrele sunt elemente centrale ale cursurilor postate pe EliberareEmotionala.ro. Vezi mai jos detaliile seriei “7 Nivele de Manifestare – Lucru energetic pe chakre”:

Sesiuni de lucru: 7 ateliere – unul pe saptamana

Loc de desfasurare: sediul Centrului Equilibrium – Cursuri, Retrageri si Terapii Integrative, in apropiere de Piata Unirii – Bucuresti.

Perioada: 7 saptamani, in fiecare Miercuri, interval orar 18.30 – 21.30 – urmatoarea serie este in perioada 03 Mai – 14 Iunie 2017

Cuprins: Particularitatile fiecarei chakre (caracteristici, influente, afirmatii, dezechilibre, moduri de intarire), Cauzele spirituale ale bolilor la nivelul chakrelor, Metode si Exercitii de activare si armonizare a chakrelor, Metode si Exercitii de curatare si vindecare, Metode si Exercitii de echilibrare

Descriere completa: http://eliberareemotionala.ro/blog/7-nivele-de-manifestare/

Suport de lucru: Material script si audio la sala + Acces ulterior integral pe termen nelimitat, la suportul digital al cursului 7 Nivele de Manifestare incarcat pe platforma Infobliss.ro

Facilitatori: Liliana Stanciu si Mihaela Lazarec

Nota: Cursul EFT (sau oricare alt tip de curs) nu este o conditie necesara pentru inscrierea la seria “7 Nivele de Manifestare”. Participarea presupune (eventual) cunostinte minime, generale despre tema tratata, ce se doresc aprofundate si subliniate cu un set de practici intentionate care sa permita un progres pe drumul evolutiei personale.

Investitie: 80 Lei/sesiune (include participarea individuala + suportul digital online inclus, cu optiunea descarcarii integrale a materialelor si accesul gratuit pe viata)

Oferta: 25% reducere pentru inscrieri pana la inceperea fiecarei serii, respectiv 420 Lei/ pachet integral 7 sesiuni (lucru pe 7 chakre), echivalent a 60 Lei/ sesiune ce include participarea individuala + suportul digital online inclus, cu optiunea descarcarii integrale a materialelor si accesul gratuit pe viata

Facilitati: Posibilitatea de plata in rate, la alegere – pana la 6 rate egale fara dobanda, in functie de cardul detinut la bancile: BCR, Banca Transilvania, BRD sau Apha Bank

Anunt: am deschis inscrierile pentru seria 03 Mai – 14 Iunie. 

Formular-Ma-Inscriu

Urmatoarea intalnire din cadrul Seriei Dansand cu Viata are loc dupa sarbatorile de Paste, Vineri 28 Aprilie, ora 18.30, pe aceeasi tema spre care suntem imbolditi, pentru a trai din ce in ce mai constient si din ce in ce mai prezenti in Inima – “Cu Viata.. in Hamacul Inimii” – gasesti AICI detaliile.

Formular-de-inscriere

Te asteptam cu drag!
Liliana Stanciu si Mihaela Lazarec

http://infobliss.ro/
http://eliberareemotionala.ro/
https://www.facebook.com/liliana.stanciu
https://www.facebook.com/EliberareEmotionala

Sursa informatii: https://www.innersource.net/em/66-handout-bank1/hbbasicprinciples/291-the-nine-primary-energy-systems.html

Nota copyright:
Daca ati citit pana la final, probabil ca rezonati cu acest articol. Puteti prelua integral sau partial materialul, mentionand intr-un loc vizibil link-ul catre aceasta pagina. Il puteti asadar republica, in conditiile in care includeti autorul si sursa, precum si creditul traducerii, lasand intacte orice alte link-uri din postare. In acest fel, veti asigura trasmiterea informatiilor intr-un mod transparent, cu respect fata de cei care au facut posibila difuzarea lor.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *