Unul dintre comentariile primite pe youtube, la postarea unui exercitiu cu ceva vreme in urma, a fost: “Ma intreb.. facand atatea afirmatii negative, obtii vreun rezultat pozitiv?! eu cred ca nu, ca pentru a obtine ceva pozitiv, trebuie sa ai o gandire si afirmatii pozitive.”

Iar Shakspeare ne ajuta din nou prin discursul lui Hamlet si ne ofera sansa de a-l parafraza, obtinand “A folosi sau a NU folosi – aceasta este intrebarea!”

Afirmatii pozitive. Despre ele vorbim acum.

In prima zi de Curs EFT acreditat, obisnuiesc sa acord un spatiu generos Inversarii Psihologice – altfel spus, Sindromului Beneficiului Secundar si ca urmare, Lucrului cu Partile. Dincolo de toate tehnicile ce alcatuiesc EFT-ul si dincolo de toate abordarile specifice, asta mi se pare una dintre partile esentiale.

Pentru cineva care se confrunta ani de zile cu o problema cronica, trauma, fobie, anxietate, relatie defectuoasa cu oamenii, cu banii sau in orice alt aspect al vietii, emotia negativa devine la un anumit nivel, parte din identitatea sa.

Daca fiecare dintre noi intelege acest lucru, atunci totul e mai usor de rezolvat.

Folosirea afirmatiilor negative, INAINTE de alegerea celor pozitive este asadar, nu numai de preferat, ci absolut necesara pentru reprogramarea subconstientului, din cel putin doua motive:

1). Ele reprezinta un adevar cu care subconstientul este de acord

2). Presarea punctelor din capetele meridianelor energetice trimite semnale electrice si electromagnetice care intrerup tiparele de suferinta programate deja in subconstient.

Asadar, intrebarea care.. curge din intrebarea abonatei youtube este: Si a functionat pana acum? Functioneaza gandirea si afirmatiile pozitive atunci cand boala este deja instalata, cand exista traume, cand lipsurile sunt cat casa, relatiile scartaie, capul e plin si inima goala?

Iubesc afirmatiile pozitive si munca lui Louise Hay, la fel de mult ca orice om care isi doreste starea de bine, dar am experimentat in egala masura, situatii in care afirmatiile pozitive NU au functionat pentru mine – cel putin, nu in masura si in ritmul in care aveam nevoie in acel moment.

Dar cel mai usor mod in care pregatim terenul pentru ca Afirmatiile pozitive sa functioneze este sa intrerupem tiparul ce sustine programul negativ, inainte de toate.

Nu spun sa FII negativist. Spun sa spui lucrurilor pe nume, IN TIMP CE presezi cateva puncte energetice, ca sa trimiti energie acolo unde a fost intrerupta, pentru ca Afirmatia care sta la baza Tehnicilor de Eliberare Emotionala este:

“Cauza emotiilor negative este intreruperea in sistemul energetic al corpului”

Ai nevoie sa trimiti energie acolo unde a fost intrerupta? Absolut!

Si o faci in timp ce iti directionezi atentia intr-acolo. Cum? Spunand adevarul. Adevarul este ceea ce este. Afirmatia pozitiva INCA NU ESTE adevarul. Poate fi, dar ai nevoie sa-i “faci loc”.

Sunt de acord cu puterea Intentiei. STIU ca ne cream realitatea. Tot ce spun este sa duci energie acolo unde a fost intrerupta, ca sa poti crea cu usurinta.

Aminteste-ti ce spune Steve Nobel in materialul video “Trezire Spirituala si Reinnoirea ego-ului” pe care l-am postat pe tot pe youtube, despre partile din noi ce se afla adesea in conflict:

“Aceste sub-personalitati detin perspective foarte diferite asupra vietii, asupra felului in care trebuie sa facem fata situatiilor, sau cum sa prosperam in viata. Scopul “Lucrului cu Umbrele” este de a ajuta la descalcirea blocajelor energetice inutile. Aceste energii doresc sa ne ajute, trebuie doar sa stie ca exista si o cale mai buna sa o faca.

Odata ce sub-personalitatii ii este prezentata o modalitate mai buna de a canaliza energia respectiva, ea adopta de obicei, acea strategie. Lucrand cu sub-personalitatile si ajutandu-le sa lucreze in armonie una cu cealalta, ne ajutam sa neutralizam orice rezistenta sau sabotaj inconstient, care are loc in interiorul nostru.”

Asadar, ai incredere in tehnici ce sunt aplicate cu succes in lume, de peste douazeci de ani si incearca-le EXACT asa cum sunt predate.

Poti si sa le aplici spunand afirmatii pozitive, dar vei obtine doar o stare de bine. Daca vrei sa corectezi cauzele care te fac sa nu te simti bine, atunci aplica-le conform recomandarilor.

Unul dintre putinele exercitii cu afirmatii pozitive (daca nu cumva singurul pe care l-am facut), fara o setare “negativa” in prealabil este Abundenta prin Recunostinta” si nici acela, la intamplare. Am folosit succesiv, afirmatii pozitive dintre care unele sunt adevarate si manifestate si altele doar adevarate in plan potential, astfel incat prin repetitie in mod intercalat, mintea le accepta ca fiind Adevarate si ne sustine in materializare.

 

Nu uita ca weekendul viitor, in 27-30 Iunie este singurul Curs acreditat EFT din urmatoarele doua luni, in care poti invata la Bucuresti, sa lucrezi corect cu Tehnicile de Eliberare Emotionala, in mod profesionist.

Cursul Practician EFT Nivel 1&2 este vehiculul pe care il folosim pentru a ajunge la destinatie, in propria Calatorie de Eliberare Emotionala. Lucram indeaproape, astfel incat sa ma ocup de nevoile fiecaruia. Deschide-te pentru a impartasi si a primi in siguranta, tot ce ai nevoie, pentru a invata sa iti eliberezi balastul si a-i inspira pe cei din jur, sa faca acelasi lucru.

 

Sper ca aceasta repozitionare in raport cu folosirea Afirmatiilor pozitive, sa te pun pe ganduri si sa ii mai dai o sansa “adevarului” pe care l-ai invatat pana acum, pentru a fi spus cu voce tare si astfel, constientizat. Pentru ca asa cum a spus Carl Jung, “Nu putem schimba ceva, pana nu-l acceptam.” 

 

Iti multumesc ca dai mai departe.

Cu drag, pe curand!

Liliana
http://infobliss.ro/
http://eliberareemotionala.ro/
https://www.facebook.com/liliana.stanciu
https://www.facebook.com/EliberareEmotionala
https://www.youtube.com/user/EliberareEmotionala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *