Fara chin

energia-chakrelorImagineaza-ti ca ai echipamentul performant cu care poti sa repari o conducta defecta ascunsa in perete, dar nici o idee despre locul in care sa dai de ea. Imagineaza-ti acum, ca cineva iti pune la dispozitie schita retelei din care face parte conducta respectiva. Nu crezi ca-ti va fi mult mai usor s-o rezolvi? Fara chin, fara spart pereti, fara incercari inutile, fara greutate.

Saptamana aceasta am fost intrebata de un client, de ce m-am indreptat si catre alte metode de lucru in ceea ce priveste procesul de eliberare emotionala. Nici nu mi-am imaginat ca asa ar parea de la distanta, dar intrebarea m-a ajutat sa privesc din perspectiva celui care-mi urmareste activitatea, astfel incat sa-mi dau seama ca intr-adevar, extinderea mea poate fi interpretata ca si cum Tehnicile de Eliberare Emotionalanu mai sunt de ajuns”.

Adevarul este ca tocmai pentru ca le iubesc atat de mult si am vazut de-a lungul timpului cat de puternice sunt, tocmai pentru asta simt ca “merita” sa se impleteasca cu multe alte forme de rezolvare – pentru ca ele raman pentru mine, echipamentul performant, punctual, cel mai eficient – care impreuna cu alte tehnici, potenteaza rezultatul.

Sistemul chakrelor pe de alta parte, reprezinta “schita retelei” care ne ajuta sa obtinem rezolvarea rapida in orice situatie. Desi reprezinta un concept filozofic conform medicinei indiene traditionale, referinte cu privire la chakre se pot gasi printre indienii Hopi, incasi si maiasi, precum si la multe alte culturi aborigene din intreaga lume.

Am postat in acest sens, o descriere detaliata oferind un extras din “Saman, Vindecator, Intelept – Cum sa te vindeci si cum sa ii vindeci pe ceilalti, folosind medicina energetica a amerindienilor” – de Alberto Villoldo, pe care l-am descoperit imediat dupa ce mi-a fost pusa intrebarea de mai sus.

Important este sa retinem ca sunt doua mari orientari teologice ce au coexistat vreme de milenii – si nu intotdeauna in pace.

Cei mai avansati maestri transcend limitarile propriilor credinte si isi dau seama ca ambele orientari fac parte dintr-un Intreg mai mare.

Chakrele reprezinta calitatile elementare ale omului. In loc sa isi suprime dorintele instinctuale si pasiunea, samanii le transforma in instrumente bine acordate. Frica este compasiunea sub forma de samanta. Vindeca-ti frica – si compasiunea iese la iveala.

Eul instinctual nu trebuie sa devina dusman. Furia, lacomia si dorinta carnala sunt toate resurse ascunse care pot fi transformate in iubire, limpezime a gandirii, intelepciune si curaj. Tot ceea ce se afla in natura este sfant si fiecare chakra detine semintele Iluminarii noastre si a ceea ce vom deveni.

Indiferent unde s-a nascut, fiecare om are un schelet cu exact acelasi numar de oase. In mod similar, cu totii avem o anatomie luminoasa, care include chakrele si meridianele cunoscute in acupunctura.

Chakrele sunt conducta directa catre reteaua neuronala umana. Ele metabolizeaza energiile vietii din natura. Absorbim hrana compusa din animale, plante si apa prin tractul digestiv, oxigenul prin plamani, lumina soarelui prin piele si energia vietii prin chakre.

Asemenea organelor din corp, fiecare chakra are o functie unica. Prima si cea de-a doua digera energiile emotionale, pentru a extrage nutrientii. Pot metaboliza energiile din traumele fizice si emotionale, transformandu-le in surse ale puterii si ale Luminii. Asa cum sistemul digestiv extrage nutrientii din mancare si intoarce resturile nedigerate in pamant, chakrele inferioare ii returneaza pamantului energiile grosiere, care nu pot fi metabolizate si transformate in combustibil.

Atunci cand prima chakra este deconectata de la pamant, centrii inferiori sunt incapabili sa elimine reziduurile emotionale. Nu exista un canal de scurgere. Aceste reziduuri devin toxice si adera la peretii chakrei, incetinindu-i rotirea.

Atunci cand se formeaza depozite reziduale in cea de-a doua chakra (acolo unde se afla reactia la stres), percepem lumea ca fiind ostila si agresiva.

Acesta este motivul pentru care lucrul pe primele doua chakre este atat de important si am fost de acord sa reluam sesiunea pentru chakra intai si in ziua de Luni, 19 Septembrie – ora 18.30 – 21.30, astfel incat cei care ne-au solicitat acest lucru si altii care doresc, sa se alature grupului deja format saptamana trecuta.

Miercuri 21 Septembrie, continuam 7 Nivele de Manifestare, cu lucrul pe chakra a doua. Intregul curs s-a format natural, pornind de la “7 Nivele ale Bunastarii” – unde Margaret Lynch combina intr-o maniera originala si extrem de eficienta, Tehnicile de Eliberare Emotionala, cu abordarea chakrelor din perspectiva legamintelor (juramintelor) pe care le facem in mod subconstient in perioada copilariei, la nivelul chakrelor.

Timp de 7 saptamani poti alege sa lucrezi cu intregul sistem, sau punctual, cu chakrele pe care esti interesat sa le energizezi, insa chakrele 1,2 si 3 au o importanta deosebita pentru functionarea intregului sistem.

Fiecare sesiune presupune o investitie de 80 Lei care asigura 3 ore de lucru tematic la sala de curs si accesul pe termen nelimitat la materialul aferent, incarcat pe platforma online Infobliss.ro, unde se vor gasi in intregime materialele de lucru – fisiere explicative, exercitii script si audio, meditatii etc.

Exercitiile practicate la sala sunt pentru corpul fizic, mental si emotional, respectiv exercitii energetice, EFT si meditative, formand un sistem complet prin care vizam curatarea completa, vindecarea perfecta si echilibrarea chakrelor.

Va asteptam cu drag!

Formular-de-inscriere

Pe curand,
Liliana

http://infobliss.ro/
http://eliberareemotionala.ro/
https://www.facebook.com/liliana.stanciu
https://www.facebook.com/EliberareEmotionala

Posted in Chakre, Metode | Tagged , | Leave a comment

Saman, Vindecator, Intelept

saman-vindecator-intelept“Potrivit credintelor indienilor Hopi, „Omul este creat perfect in imaginea Creatorului sau”. In “The Book of the Hopi”, Frank Waters emite credinta ca „Trupul viu al omului si cel al Pamantului sunt construite in acelasi fel. Prin fiecare trece o axa. Cea a omului este coloana vertebrala, care controleaza echilibrul miscarilor si functiile sale. De-a lungul acestei axe se afla mai multi centri vibratori, care sunt ecoul sunetului primordial, al vietii prin univers”.

Referinte la chakre se pot gasi printre indienii Hopi, incasi si maiasi, precum si la multe alte culturi aborigene din intreaga lume. Descrierile chakrelor care ne sunt cele mai familiare provin din yoga. Scolile de yoga ne invata ca chakrele sunt terenul de joaca al dorintei omului. Fiecare centru energetic simbolizeaza placerile si durerile care ne tin legati de karma. Yoga este o cale a virtutii si puritatii. In yoga, omul trebuie sa isi depaseasca incantarea simturilor, pentru a descoperi ceea ce trecedincolo de ele. Yoga este un cuvant sanscrit, care inseamna „uniune”, avand conotatia de „a uni ceea ce a fost despartit“. Corpul si sufletul sunt reunite. Lumescul si Divinul devin una.

Prin contrast, samanii din continentele americane traiesc intr-o lume in care Creatorul nu este separat de Creatie, Cerul nu este separat de Pamant, iar Spiritul si materia se intrepatrund. Ei nu cred in diviziunea dintre trup si suflet, sau dintre lumea vizibila, a formei si cea invizibila, a energiei. Nu exista nimic de transcens si nimic de unit. Ei nu se desprind de propriile dorinte, sau de iluminarea personala.

In timp ce unele scoli de yoga sustin ca tu nu esti corpul tau, samanii spun ca tu esti, intr-adevar, corpul tau – si mult mai mult decat atat. Ei stiu ca lumea vizibila si cea invizibila se intrepatrund. Motivul pentru care cu totii am acceptat atat de rapid versiunea estica a chakrelor este acela ca se potriveste mitului izgonirii din gradina Raiului. Am crescut cu gandul ca suntem separati de natura. Sufletul poate fi gazduit de corp, dar este complet detasat de acesta. Filozofii occidentali numesc asta ruptura dintre minte si corp. Multe scoli hinduse recunosc faptul ca nu exista nici-o ruptura minte/corp, dupa cum nu exista nici-o conexiune permanenta cu natura.

Aceste doua mari orientari teologice au coexistat vreme de milenii – si nu intotdeauna in pace. Primele stari ale materiei si ale Spiritului au fost separate. Spiritul a creat materia, dar nu salasluieste in ea. Aceasta scoala de gandire a creat religiile bazate pe un Dumnezeu din ceruri – credinte in care exista un Creator Divin, barbat, separat si distantat de Creatie.

Cea de-a doua orientare sustine ca intreaga materie este o manifestare a Spiritului si este insuflata de Spirit. Aceasta scoala de gandire avanseaza religiile unei zeite a Pamantului – o Creatoare a Pamantului, femeie, a carei prezenta strabate intreaga Sa Creatie. Samanii provin din cea de-a doua scoala de gandire.

Cei mai avansati maestri transcend limitarile propriilor credinte si isi dau seama ca ambele orientari fac parte dintr-un intreg mai mare.

Chakrele reprezinta calitatile elementare ale omului. In loc sa isi suprime dorintele instinctuale si pasiunea, samanii le transforma in instrumente bine acordate. Eu cred ca frica este compasiunea sub forma de samanta. Vindeca-ti frica – si compasiunea iese la iveala. Eul instinctual nu trebuie sa devina dusman. Furia, lacomia si dorinta carnala sunt toate resurse ascunse care pot fi transformate in iubire, limpezime a gandirii, intelepciune si curaj. Tot ceea ce se afla in natura este sfant si fiecare chakra detine semintele Iluminarii noastre si a ceea ce vom deveni.

ANATOMIA CHAKRELOR

Indiferent unde s-a nascut, fiecare om are un schelet cu exact acelasi numar de oase. in mod similar, cu totii avem o anatomie luminoasa, care include chakrele si meridianele cunoscute in acupunctura.

Chakrele sunt o conducta directa catre reteaua neuronala umana. Fiecare chakra are o frecventa unica, pe care o percepem printr-o culoare a curcubeului. Chakrele unui nou-nascut prezinta culorile lor pure – de la rosu in prima chakra la violet in cea de-a saptea. Pe masura ce imbatranim, culorile se atenueaza. Traumele si pierderile din viata noastra lasa in urma reziduuri toxice, care se lipesc de o chakra si nu ii permit sa vibreze la frecventa sa pura, iar imbatranirea fizica se accelereaza. Atunci cand un saman isi incheie procesul de vindecare, chakrele sunt curatate. Se invart liber si vibreaza, din nou, cu puritatea lor de la inceput.

Samanii din Amazon cred ca, atunci cand iti cureti toate chakrele, obtii un „corp curcubeu”. Fiecare centru vibreaza la frecventa sa naturala si radiaza in cele sapte culori ale curcubeului. Potrivit legendelor, atunci cand obtii corpul curcubeu, poti face calatoria dincolo de moarte, in lumea Spiritului. Esti capabil sa-i ajuti pe ceilalti sa se vindece si poti sa mori constient, de vreme ce cunosti deja drumul inapoi spre casa. Samanii din jungla cred ca moartea este un mare pradator care ne urmareste pe toti. Ei spun ca multe boli sunt cauzate de moartea care supureaza in noi. Acesti vraci considera ca moartea (sau lipsa de viata, cum prefer eu sa-i spun) ne acapareaza incetul cu incetul pana cand, intr-o zi, ne dam seama ca suntem mai mult morti decat vii.

Atunci cand chakrele sunt curate, nu mai esti urmarit de moarte. Esti acaparat de viata si prin urmare, moartea nu te mai poate pretinde. Steagul natiunii incasilor este curcubeul, care detine un loc foarte special in mitologia lor.

Chakrele metabolizeaza energiile vietii din natura. Toate energiile noastre vin din cinci surse: (1) plantele si animalele, (2) apa, (3) aerul, (4) lumina soarelui si (5) energia biomagnetica (“chi” in Est si “causay” la incasi). Acesti nutrienti variaza de la hrana materiala, compusa din animale si plante, la cea subtila – Lumina pura si energie. Absorbim hrana compusa din animale, plante si apa prin tractul digestiv, oxigenul prin plamani, lumina soarelui prin piele si “chi” sau “causay” prin chakre. Energiile luminoase circula prin chakre, tot asa cum apa si mancarea, energiile fizice, circula prin corpul nostru. Atunci cand tractul digestiv este blocat, nu putem absorbi nutrientii din hrana. In mod similar, atunci cand chakrele sunt blocate, nu putem asimila “chi” (sau “causay”) depozitat in Campul Energetic de Lumina.

CHAKRELE PAMANTULUI

Chakrele din partea de jos – de la chakra radacina pana la gat – sunt hranite de Pamant. Imaginati-va un copac ale carui radacini sunt adanc infipte in pamant. Nutrientii pe care ii extrage din pamant sunt purtati prin trunchi, pana la ramurile cele mai inalte. Lumina soarelui absorbita de frunze este transformata in energie – care, la randul ei, este transferata pana la radacini. Chakrele din partea de sus sunt hranite de energiile Soarelui, steaua noastra.

Religiile care au in centru un Dumnezeu celest pun accentul pe dezvoltarea chakrelor superioare, neglijandu-le pe cele inferioare. Civilizatiile in care s-a adoptat o astfel de religie au perfectat tehnologia, ratiunea si logica. Religiile bazate pe o Zeita a Pamantului subliniaza importanta chakrelor inferioare, in detrimentul celor superioare. Aceste civilizatii au ramas culturi agrare, putin interesate de progresul in stil occidental, dobandind insa progrese in astronomie, filosofie si arhitectura (chinezii au descoperit praful de pusca, dar l-au folosit doar pentru artificii; europenii au fost cei care l-au utilizat in razboi).

In zilele noastre, cred ca ar trebui sa ne dezvoltam atat darul chakrelor pamantene, cat si pe cel al chakrelor celeste.

Asemenea organelor din corp, fiecare chakra are o functie unica. Prima si cea de-a doua digera energiile emotionale, pentru a extrage nutrientii. Pot metaboliza energiile din traumele fizice si emotionale, transformandu-le in surse ale puterii si ale Luminii. Asa cum sistemul digestiv extrage nutrientii din mancare si intoarce resturile nedigerate in pamant, chakrele inferioare ii returneaza pamantului energiile grosiere, care nu pot fi metabolizate si transformate in combustibil. Atunci cand prima chakra este deconectata de la pamant, centrii inferiori sunt incapabili sa elimine reziduurile emotionale. Nu exista un canal de scurgere. Aceste reziduuri devin toxice si adera la peretii chakrei, incetinindu-i rotirea.

Atunci cand se formeaza depozite reziduale in cea de-a doua chakra (acolo unde se afla reactia la stres), percepem lumea ca fiind ostila si agresiva. Plexul solar, inima si chakra gatului (a treia, a patra si a cincea) sunt hranite de energiile mai inalte ale iubirii, compasiunii si empatiei. Ele nu sunt dotate sa digere emotii de vreun fel. (Avem probleme, atunci cand incercam sa digeram emotii puternice si sentimente cu chakra inimii – ne distrugem emotional). Chakrele celeste sunt hranite de cea mai subtila energie spirituala.”

Extras din “Saman, Vindecator, Intelept – Cum sa te vindeci si cum sa ii vindeci pe ceilalti, folosind medicina energetica a amerindienilor” – de Alberto Villoldo, Editura ForYou

Selectie realizata de http://eliberareemotionala.ro/

Daca ati citit pana la final, probabil ca rezonati cu acest articol. Puteti prelua integral sau partial materialul, mentionand intr-un loc vizibil link-ul catre aceasta pagina. Il puteti asadar republica, in conditiile in care includeti autorul si sursa, precum si creditul selectiei, lasand intacte orice alte link-uri din postare. In acest fel, veti asigura trasmiterea informatiilor intr-un mod transparent, cu respect fata de cei care au facut posibila difuzarea lor.

Posted in Chakre | Tagged , , | Leave a comment

Afla cat de bine iti functioneaza corpul energetic

nivele-de-manifestareAuzim frecvent ca suntem fiinte energetice cu potential nelimitat si-atunci cum se face ca experimentam adesea, incercari si zbatere in atatea zone importante din viata? De ce se intampla ca sanatatea noastra, relatiile sau finantele sa fie subiecte de suferinta in multe cazuri?

Cand observam mai bine cum stau lucrurile, ajungem usor la concluzia ca e de preferat sa STIM cum ne functioneaza corpul energetic. Iar dincolo de asta, avem nevoie sa stim CUM putem schimba felul in care el functioneaza – in cazul in care manifestarile in plan fizic nu sunt cele dorite.

Imagineaza-ti cum e sa poti influenta felul in care curge energia in viata ta, sa ai abilitatea in orice moment de a-ti intari corpul energetic astfel incat sa depasesti incercarile cu usurinta. Acest lucru e posibil si din ce in ce multi dintre noi se obisnuiesc sa introduca rutine simple in propria viata pentru a face fata incercarilor si stresului, iar lucrul energetic pe chakre este unul dintre cele mai puternice instrumente de a o face.

Poate cea mai simpla modalitate de a observa daca e nevoie sa actionezi in directia lucrului energetic este sa te intrebi daca esti afectat de modul in care trece timpul in ultimii ani. Ti se pare ca trece mai repede? Ei bine, NU ti se pare!

Lumea pe care o stim se schimba cu repeziciune de la o zi a alta, iar timpurile pe care le traim au fost denumite in vremuri stravechi, “Timpurile Fara Timp”. Ele sunt cele care ne IMPING spre a cunoaste ca viata noastra e despre A FI si nu despre A FACE.

Probabil ca nu toata lumea e familiarizata cu ce presupune munca energetica, asa ca mi se pare important sa stim cat de bine functionam din acest punct de vedere, respectiv ce inseamna sa nu fim in echilibru energetic – lucru care se intampla cand suntem intr-una sau mai multe dintre situatiile descrise mai jos, fara a ne limita la ele:

 • Simtim durere, dar nu ne putem explica de ce
 • Ne simtim extenuati in mod inexplicabil
 • Avem simptome fizice, fara explicatii medicale
 • Avem simptome fizice, CU explicatii medicale
 • Experimentam frica, anxietate sau depresie
 • Ne sunt afectate echilibrul si/sau coordonarea
 • Ne sunt afectate perceptiile si/sau rationamentul
 • Experimentam schimbari radicale de stare
 • Avem constipatie cronica
 • Facem alegeri nesanatoase in ceea ce priveste stilul de viata
 • Suntem vulnerabili, nesiguri sau tematori
 • Tot ce facem pare dificil si laborios
 • Suntem distrasi usor si fara putinta de a ramane prezenti
 • Reactionam nepotrivit in relatia cu ceilalti
 • Facem fata cu greu, propriilor emotii
 • Ne simtim pierduti si nesiguri
 • Ne simtim invadati, judecati, expusi, neintelesi sau vulnerabili
 • Simtim in primul rand nevoia de a ne proteja
 • Ne simtim storsi in urma interactiunii cu ceilalti
 • Simtim un disconfort crescut atunci cand cineva se aproprie prea mult (fizic sau emotional)
 • Simtim rareori bucuria
 • Ne pierdem usor echilibrul fizic sau emotional
 • Si alte situatii asemanatoare..

In ultima perioada am lucrat preponderent pe sistemul de chakre si este ceva timp deja, de cand activitatea mea nu se mai limiteaza la Tehnicile de Eliberare Emotionala, ci le imbin cu tehnici de programare neuroligvistica, exercitii meditative, de vizualizare si exercitii din medicina energetica.

Sistemul chakrelor este considerat “Transformatorul de Energie”, iar in comparatie cu un transformator electric obisnuit, acesta reprezinta un adevarat sistem de portaluri ce colecteaza energia care curge in corpurile noastreo proceseaza, transformand frecventele electrice in senzatii, adica tocmai ceea ce experimentam si simtim. Intelegand aceste portaluri de energie, aducem Constiinta in complexitatea identitatilor noastre si Cunoasterea Celor care SUNTEM.

Aura corpului omenesc este compusa din 7 dimensiuni radiante – fiecare dintre ele conectata cu Sursa – considerate fiind dimensiuni spirituale, respectiv dimensiuni non-fizice. Chakrele sunt punctele in care aceste dimensiuni radiante sunt conectate cu planul fizic.

Prima sesiune de practica extinsa, in grupe de lucru individual sub forma carora se desfasoara cursul 7 Nivele de Manifestare – are loc astazi, Miercuri 14 Septembrie, orele 18.30 – 21.30, cand incepem cu lucrul pe Chakra Radacina. Vom exersa in aceasta zi mare de Inaltare a Sfintei Cruci si vom pune bazele unei Lucrari durabile, care sa ne insoteasca toata viata.

Timp de 7 saptamani poti alege sa lucrezi cu intregul sistem, sau punctual, cu chakrele pe care esti interesat sa le energizezi, iar astazi vom testa impreuna nivelul lor de energie. Participarea la o sesiune de lucru, presupune o investitie de 80 Lei care asigura 3 ore de lucru tematic la sala de curs si accesul pe termen nelimitat la materialul aferent, incarcat pe platforma online Infobliss.ro, unde se vor gasi in intregime materialele de lucru – fisiere explicative, exercitii script si audio, meditatii etc.

Prima chakra – denumita si Chakra Radacina – cea cu care incepem, reprezinta fundatia intregului sistem de chakre. Fara o chakra-radacina puternica, rezultatele pe care le obtinem sunt prea mici in comparatie cu potentialul existent!

Chakra Radacina este cel mai puternic reprezentata in viata noastra, in primii sapte ani de viata – perioada definitorie pentru tot ce experimentam in aceasta existenta. Experientele din primii sapte ani devin fundatia intregii noastre vieti.

Te astept alaturi de noi, in fiecare Miercuri la ora 18.30! Am creat acest curs impreuna cu partenera mea, Mihaela Lazarec – cunoscator al muncii energetice. Ea este un adevarat Lucrator in Lumina, practician al Terapiei prin Cuvant, despre care toti cei care o cunoastem, putem spune cu mana pe inima ca e un veritabil purtator de coduri, sustinator energetic si modelator de Matrice, constient de sine.

7 Nivele de Manifestare s-a format natural, pornind de la “7 Nivele ale Bunastarii” – unde Margaret Lynch combina intr-o maniera originala si extrem de eficienta, Tehnicile de Eliberare Emotionala, cu abordarea chakrelor din perspectiva legamintelor (juramintelor) pe care le facem in mod subconstient in perioada copilariei, la nivelul chakrelor.

O serie de sincronicitati, m-au purtat catre lucrarile lui Sophie Riehl si am rezonat mult cu descrierile acestor materiale, in special cu perspectiva diferita din care autoarea a sugerat sa facem Lucrarea, imbinand atributele chakrelor cu miracolul unor simboluri puternice. De aici a fost numai un pas pana la crearea meditatiilor postate pe YouTube:

 • Luni – Flacara Albastra a Voii Divine, la nivelul chakrei a 5-a
 • Marti – Flacara Roz a Iubirii Divine, la nivelul chakrei a 4-a
 • Miercuri – Flacara Verde smarald a Manifestarii, la nivelul chakrei a 6-a
 • Joi – Flacara Purpuriu-aurie a Renasterii, la nivelul chakrei a 3-a
 • Vineri – Flacara Alba a Ascensiunii, la nivelul chakrei intaia
 • Sambata – Flacara Violet a Transformarii, la nivelul chakrei a 2-a
 • Duminica – Flacara Aurie a Iluminarii si Intelepciunii, la nivelul chakrei a 7-a

Lucrurile nu s-au oprit, astfel ca am impletit cele mai importante informatii si exercitii practice, din perspectiva autorilor consacrati care au abordat lucrul pe chakre – Donna Eden, Anodea Judith, Caroline Myss, Carol Tuttle, Deepak Chopra – si ceva imi spune ca lista va continua. A devenit evident astfel, ca e firesc si e timpul sa lucram impreuna :)

7 Nivele de Manifestare este seria de intalniri gandita pentru TINE. Daca simti ca e ceea ce te duce catre o Varianta mai Inalta a Ta, vino sa-i dai curs!

Formular-de-inscriere

Pe curand,
Liliana

http://infobliss.ro/
http://eliberareemotionala.ro/
https://www.facebook.com/liliana.stanciu
https://www.facebook.com/EliberareEmotionala

Posted in Chakre, Metode | Tagged , , , | Leave a comment

Fara macar sa stii ca faci acest sport extrem

ManifestareParca abia ACUM inteleg! Tot ce parea c-a inceput din sincronicitati si curiozitate in ultima vreme, devine Claritate pentru mine. Te invit la o scurta calatorie in propriul tau trecut, in timp ce ma insotesti in randurile care urmeaza si cel mai probabil, vei observa la randul tau – cateva elemente cheie in propria-ti viata.

Am tot pus accent pe Puterea lui 7 in ultima vreme si banuiam ca vine din lucrurile cu care rezonez, dar acum pot sa spun ca era de fapt, o inchidere de Ciclu si o intelegere de care aveam nevoie. Nu ma indoiesc ca fiecare dintre noi primeste acest tip de claritate si intelegere, exact atunci cand trebuie si in forma de care avem nevoie!

Iata ca in urma cu trei zile am celebrat de 7 ori 7! :)

Da, ma refer la varsta desi vreau sa subliniez ca incepand din ziua in care am IMPLINIT 40 (frumos cuvant, IMPLINIT!.. dar, o sa revin la el), cu fiecare an ce a trecut m-am simtit tot mai tanara (!) Mi-am clarificat de unde vine si aceasta senzatie – nu e din vreun optimism incurabil, nici din vreo miscare tip new-age-flower-power, ci din cunoasterea interioara ca ceea ce sarbatoresc in fiecare an, nu e in nici un caz varsta, ci momentul initial in care AM ALES aceasta intrupare.

Tu ce sarbatoresti in fiecare an, de ziua ta? Esti constient de faptul ca EXACT in acea ZI, in urma cu oarecare numar de ani, ai decis sa practici sportul extrem, numit VIATA?! Cat de mult te ONOREZI pentru asta?

Daca te ingrijorezi ca-ti pierzi mobilitatea, ti se-ncreteste pielea si iti cade parul, probabil ca inaintarea in varsta ti se pare apasatoare intr-adevar, dar daca stai o clipa si te gandesti ca EXACT in acea zi ai venit in acest plan, sa fii vehiculul de transformare ales de Sufletul tau in Calatoria sa, atunci poate iti dai voie sa Celebrezi. Poate iti dai voie sa recunosti ca nu esti cel care implineste o varsta, ci esti cel care IMPLINESTE o viata.

Iar ca sa ai imaginea de ansamblu, ia-ti doua minute sa vezi AICI cum arata ce ai ales :) Sugestive imagini, nu-i asa? Ce sa mai zic de fondul muzical “Cand cad pe aripile-mi frante”?..

Hai acum sa vedem ce iti releva si tie amintirea celor intamplate la varstele 7, 14, 21, 28, 42, 49 – si tot asa, multiplu de 7 – dupa caz, in functie de varsta pe care o ai.

Ca fiinte umane, facem parte din natura astfel ca avem si noi, propriile cicluri de crestere. Pentru a trece prin spirala evolutiei, avem de trecut in egala masura prin anii de criza, iar acestia au loc de fiecare data cand trecem de la un ciclu natural, la urmatorul. Cateodata se intampla sa ramanem blocati in anii de criza, alta data trecem mai usor prin ei. Intr-un fel sau altul, facem trecerea si natura isi urmeaza cursul.

Anii de criza majora sunt cei din viata adulta, respectiv la 21, 28, 35, 42 si 49 (denumiti in astrologie si “ani saturnieni”), iar primii 49 ani din viata sunt chiar descrisi cateodata, ca “anii copilariei spirituale”. Unii dintre noi se maturizeaza pana la varsta de 49 ani, altii.. niciodata.

Se considera ca devenim adulti spiritual atunci cand suntem in masura sa ne exprimam esenta creatoare, in conditiile unei cooperari armonioase cu tot ceea ce ne inconjoara, traind o viata fericita, exact asa cum este proiectata de Natura.

Prezentarea sistemului ciclic de viata in succesiuni formate din cicluri a cate 7 ani fiecare este sustinuta atat de cercetarile stiintifice cu privire la evolutia spirituala cat si de invataturile esoterice. Studiile stiintifice contemporane ne furnizeaza de asemenea, dovezi despre regenerarea celulara a corpului omenesc la fiecare 7 ani.

Fiecare dintre noi putem face o analiza retrospectiva a propriei vieti, pentru a vedea daca rezonam cu acest model ciclic. Voi face la randul meu, o trecere in revista a principalelor cicluri, asa cum sunt prezentate in invataturile spre care m-am deschis, astfel ca le vei gasi pe site si in activitatea mea, in masura in care te atrag.

Personal, atentia mi-a fost captivata puternic atunci cand am facut legatura intre ani, date, evenimente, fapte, reactii, decizii si am inteles cu mintea de acum, felul in care mi-au fost purtati pasii.

Chiar daca nu identifici in propria-ti viata, traume similare cu cele prin care am trecut eu la 28 – cand l-am pierdut pe tata, sau la 42 – cand am pierdut-o pe mama, cel mai probabil vei identifica incercari importante prin care ai trecut si tu in timpul anilor de tranzitie ciclica, momente care au o semnificatie aparte in propria-ti evolutie.

Important este ca atunci cand crestem, adica.. dupa varsta de 49 ani :), e firesc sa ne asumam responsabilitatea pentru propriul potential, daca vrem sa devenim “membri cu drepturi depline in Ierarhia spirituala”, astfel incat sa-i imputernicim si pe altii in jur.

Inteleg acum, ca dupa varsta de 49 ani nu mai suntem copii in ochii Creatiei, astfel ca suntem imputerniciti sa alegem directia de actiune – continuam sa traim in armonie cu natura sau incepem sa ne deterioram – si asta nu in termenii stricti ai deteriorarii fizice.

Multumesc din suflet, pentru toate gandurile, urarile primite si pentru caldura mesajelor!

Nu uita sa verifici “7 Nivele de Manifestare” si modalitatea in care beneficiezi de 50% reducere, pe care am fost inspirata sa o ofer timp de 7 zile (cum altfel?!) de la ziua mea de nastere. Programul de 7 saptamani este cu adevarat, transformational!

Te astept cu drag, pe curand!
Liliana

http://infobliss.ro/
http://eliberareemotionala.ro/
https://www.facebook.com/liliana.stanciu
https://www.facebook.com/EliberareEmotionala

Nota copyright:
Daca ati citit pana la final, probabil ca rezonati cu acest articol. Puteti prelua integral sau partial materialul, mentionand intr-un loc vizibil link-ul catre aceasta pagina. Il puteti asadar republica, in conditiile in care includeti autorul si sursa, precum si creditul traducerii, lasand intacte orice alte link-uri din postare. In acest fel, veti asigura trasmiterea informatiilor intr-un mod transparent, cu respect fata de cei care au facut posibila difuzarea lor.

Posted in Chakre, Inspirational | Tagged , , | Leave a comment

7 Nivele de manifestare

7 Nivele de manifestareCei mai multi dintre noi ne antrenam riguros in profesie si in alte zone importante din viata, totusi lucram pozitiv doar asupra catorva dintre chakre. Mintea este foarte adesea supra-dezvoltata si incearca sa traiasca pragmatic, in detrimentul abilitatilor naturale ale sufletului, in detrimentul simtirii emotiilor profunde, al starilor spirituale ale iubirii, puterii, conexiunii si intuitiei. Corpul este adesea tratat ca o masina care trebuie hranita, exersata si odihnita numai dupa ce aceasta se comporta corespunzator si isi face treaba.

Aplecandu-ne asupra lucrului pe chakre vom vedea ca daca vrem sa ne indeplinim menirea in viata, nici o parte din noi nu poate ramane in “stare latenta”. Este nevoie de o cantitate incredibila de energie pentru a ne mentine talentele naturale ascunse, in stare latenta sau blocate. Trezirea tuturor celor douasprezece nivele ale fiintei noastre are ca rezultat trezirea fata de potentialul deplin. Fiecare chakra este un centru de energie care alimenteaza cu informatii, direct modul in care ne implinim scopul in viata, in fiecare moment.

Desi exista mult mister si neintelegeri in jurul semnificatiei chakrelor, nu este nimic cu-adevarat misterios sau mistic cu privire la acestea.

O chakra este pur si simplu o locatie sau un portal intr-o structura-gazda, respectiv un sistem ce permite intrarea unei energii de un anumit tip. Odata ce este in interior, aceasta e capabila de a se contopi cu energia existenta in gazda, ceea ce duce la schimbarea ambelor energii. Apoi, noua energie se exprima inapoi prin acelasi portal sau este transmutata intr-o vibratie sau calitate diferita, iar acest lucru sporeste atat energia gazdei cat si calitatea energiei care este trimisa inapoi in lume.

Informatiile chakrelor nu sunt speculatii intelectuale – ele devin reale atunci cand fiecare dintre noi are propria experienta cu privire la actiunea lor. Un sir intreg de “intamplari” mi-a scos in cale multe date in acest sens in ultima vreme si toate au dus la intelegerea sistemului chakrelor, ca piatra de temelie a transformarii noastre.

In “7 Nivele ale Bunastarii”, Margaret Lynch combina intr-o maniera originala si extrem de eficienta, Tehnicile de Eliberare Emotionala, cu abordarea chakrelor din perspectiva legamintelor (juramintelor) pe care le facem in mod subconstient in perioada copilariei, la nivelul chakrelor.

Constientizarea faptului ca in centrul sistemului nostru de credinte limitative (al luptei, al rezistetelor interioare si autosabotarii) stau aceste juraminte negative, ne ofera atat claritatea de a privi in propria viata si de a intelege tiparele mentale ce nu ne mai servesc, cat si cel mai eficient mod de a transcende aceste juraminte.

In mod simplu spus, pentru a exemplifica cele de mai sus, hai sa ne imaginam ca eu am racit, mi-e frig si incep sa tremur. Daca sunt impreuna cu cineva, o solutie imediata pentru a ma incalzi este ca persoana respectiva sa ma imbratiseze calduros – la propriu.

Totusi, daca exista un blocaj, ca un legamant facut in trecut – conform caruia, fie nu ma simt in siguranta atunci cand cineva imi invadeaza spatiul intim, fie nu ma consider destul de buna pentru a “merita” imbratisarea, fie nu trebuie sa “deranjez” pe altii cu problemele mele – atunci in mod garantat nu ma voi simti mai bine, iar asta este valabil indiferent ca sunt sau nu constienta acum de legamintele negative facute la nivel subconstient in trecut, cele care imi ruleaza viata si in prezent.

Asa ca de ce este important sa aplicam EFT pentru transformarea juramintelor negative? In primul rand este nevoie de constientizare si determinarea de a le depasi.

Odata ce devenim constienti de ele si ne putem exercita vointa asupra juramintelor negative, nu inlocuim de fapt, juramantul negativ cu un unul pozitiv. In schimb, noi il inlocuim cu un obiectiv, un tel – cu o deschidere pentru a permite desfasurarea unui nou mod de a fi. In timp ce aceasta cere determinare, ceea ce vom alege de fapt prin vointa este deschiderea fata de lucrurile aflate in inima noastra – acolo unde se afla Adevarul.

Dar noi nu eliberam un juramant negativ, doar observandu-l si spunand Vai, uite ce legamant am facut! Avem nevoie sa fim plini de compasiune si rabdare cu noi insine, pe masura ce transcendem juramintele si ne vindecam traumele produse de acestea, avem nevoie sa practicam noi obiceiuri si noi moduri de a face alegeri. Noile obiceiuri cer practica, intrucat avem nevoie de a crea noi cai neuronale in creierul nostru, pentru ca acesta sa formeze noi retele potrivite pentru a ne sustine in misiunea personala.

O metafora excelenta in plan fizic pentru a explica functiunea unei chakre este prin operatiunile din bucataria unui restaurant. De exemplu, un transport de legume este livrat de acelasi distribuitor, catre doua restaurante diferite, situate unul langa altul. Ambele restaurante accepta comanda, deoarece ei stiu cum sa transforme acest tip de energie, respectiv cum sa lucreze cu legumele. In cazul in care persoana de la livrare face o greseala si intra in biroul de deasupra restaurantului, oamenii de-acolo refuza legumele, intrucat ele nu reprezinta “energia” cu care lucreaza acestia. Dar daca sunt livrate direct bucatarului – care reprezinta in cazul nostru, energia “gazdei” – ele sunt transformate in mancare.

Desi in ambele restaurante se obtin din acest transport de legume feluri diferite de mancare, fluxul distributiei respecta acelasi tipar – materia prima merge in procesul de fabricatie, iar energia rezultata este folosita de asemenea, de mai multi utilizatori – sub forma de mancare pentru clienti, salarii pentru angajati si profit pentru patroni.

Energia intrata a fost transformata la nivele diferite, iar conditia de baza a fost ca ea sa ajunga exact acolo unde trebuia, pentru a fi folosita.

Fiecare dintre cele douasprezece chakre din sistem (7 corespunzand corpului fizic si 5, corpurilor subtile) este ca restaurantul din acest exemplu si este proiectata pentru a primi si procesa energia de care are nevoie. Odata ce potentam aceasta energie, se schimba calitatea vietii noastre, in acelasi mod in care consumul de alimente sanatoase, in cantitati potrivite – ne hraneste corpul.

Ca si in cazul corpului, atunci cand ne hranim cu “mancare buna” in cantitatea potrivita, chakra si scopul vietii sunt “sanatoase”.

Chakrele pot fi deschise, pot avea blocaje, sau pot fi deschise prea larg. Iata unele exemple comparative:

 • In cazul in care restaurantul comanda o suta kg de legume atunci cand are nevoie doar de zece, el va pierde bani.
 • In mod contrar, daca primeste mai putin decat necesarul, nu poate asigura consumul si ca atare, nici productia.

Vitalitatea unei chakre se bazeaza pe modul in care aceasta permite energiei si informatiilor sa declanseze expresii pozitive, care sustin gazda.

Sistemul chakrelor reprezinta practic, circuitul energetic ce ne permite sa experimentam fiecare aspect al vietii.

Sunt multe programe de lucru la nivelul celor 7 chakre aferente corpului fizic, iar nevoia tot mai mare a oamenilor, de a creste spiritual are chiar un efect de blocaj la un moment dat – atunci cand se sustine ideea ca in principal, la nivelul chakrelor “superioare” (de la chakra inimii in sus) poate fi creata Conexiunea cu Sursa.

In realitate, functionarea chakrelor superioare este chiar puternic afectata de eventuala blocare a chakrelor “inferioare”, asa–zis “responsabile doar” cu energia telurica, astfel ca deschiderea si curatarea chakrelor inferioare este vitala pentru viata noastra. Chakrele superioare spre care tindem sa lucram preponderent sunt de fapt, intr-o relatie de supunere fata de juramintele negative luate la nivelul chakrelor inferioare.

Sunt oameni care au crescut spiritual in urma lucrului indelungat la nivelul chakrelor superioare, dar nu si-au vindecat ranile profunde si juramintele negative la nivelul chakrelor inferioare. Ei astfel, nu sunt congruenti in ceea ce simt si fac – sunt oameni cu probleme de sanatate sau chiar relationale. Pe de alta parte, sunt oameni care nu stiu de unde sa inceapa lucrul cu chakrele, sau care nu isi dau voie sa vada importanta lui.

Lucrul cu cele 7 Nivele ale Bunastarii, nu implica numai nivelele de vindecare, ci se refera la Nivelele de Manifestare – cand transcendem legamintele negative din vechea paradigma a banilor si abundentei – si cateodata n-are atat de-a face cu situatia materiala curenta, cat are cu sanatatea noastra, controlul greutatii sau relatiile in care ne aflam – desigur, cu impact major si in plan material.

Incepem asadar, sesiunea de Intalniri “7 Nivele de Manifestare”, prima fiind Miercuri 14 Septembrie a.c., orele 18.30 – 21.30, cand vom lucra pe juramintele facute la nivelul primei chakre, continuand in saptamanile urmatoare, cu lucrul pe fiecare din cele 7 chakre, in parte.

Cel mai important indemn pe care ti-l pot face este: Elibereaza-te de gandirea negativa, prin EFT si puterea chakrelor – descopera adevarata libertate prin stergerea programelor limitative, dincolo de juramintele negative la nivelul celor 7 chakre legate de planul fizic!

Chakra intaia: La nivelul corpului – Transcenderea Juramantului de a fi loial – sau rebel, dupa caz – cea mai timpurie paradigma a banilor; identificarea principalelor manifestari in cazul dezechilibrelor la nivelul acestei chakre.

Chakra a doua: La nivelul sentimentelor, a simturilor si a emotiilor – Transcenderea Juramantului de a-ti limita cele mai profunde dorinte; identificarea principalelor manifestari in cazul dezechilibrelor la nivelul acestei chakre.

Chakra a treia: La nivelul sinelui individual – Transcenderea  Juramantului de a fi invizibil, ”la locul tau”, sau cum vor altii sa fii; identificarea principalelor manifestari in cazul dezechilibrelor la nivelul acestei chakre.

Chakra a patra: La nivelul relatiilor cu ceilalti – Transcenderea Juramantului de a fi autocritic si perfect; identificarea principalelor manifestari in cazul dezechilibrelor la nivelul acestei chakre.

Chakra a cincea: La nivelul felului in care iti afirmi limitarile – Transcenderea Juramantului de a da glas limitarilor, a tuturor negativismelor, in detrimentul Adevarului Inimii; identificarea principalelor manifestari in cazul dezechilibrelor la nivelul acestei chakre.

Chakra a sasea: La nivelul felului in care te arati lumii – Transcenderea Juramantului de a manifesta si intruchipa limitarile; identificarea principalelor manifestari in cazul dezechilibrelor la nivelul acestei chakre.

Chakra a saptea: La nivelul felului in care esti conectat la Sursa – Transcenderea Juramantului de a experimenta Divinul ca fiind limitat; identificarea principalelor manifestari in cazul dezechilibrelor la nivelul acestei chakre.

Organizare:

Sesiuni de lucru: 7 ateliere – cate unul pe saptamana

Perioada: 7 saptamani, interval orar 18.30 – 21.30, incepand cu 14 Sept 2016

Cuprins: Mod de lucru, Explicatii, Meditatii, Exercitii aplicative

Suport de lucru: Material script si audio la sala + Acces ulterior la suportul digital incarcat pe platforma Infobliss.ro

Investitie: 80 Lei/sesiune (participare individuala + suport digital online inclus)

Oferta: 50% reducere pentru inscrieri pana pe 10 Septembrie ora 24.00, respectiv 280 Lei/ pachet integral 7 sesiuni (lucru pe 7 chakre), indiferent de grupul ales – Seria 14 Sept – 26 Oct, sau Seria 02 Nov – 14 Dec 2016.

Formular-de-inscriere

Va astept cu drag, pe curand!

Liliana

http://infobliss.ro/
http://eliberareemotionala.ro/
https://www.facebook.com/liliana.stanciu
https://www.facebook.com/EliberareEmotionala

Nota copyright:
Daca ati citit pana la final, probabil ca rezonati cu acest articol. Puteti prelua integral sau partial materialul, mentionand intr-un loc vizibil link-ul catre aceasta pagina. Il puteti asadar republica, in conditiile in care includeti autorul si sursa, lasand intacte orice alte link-uri din postare. In acest fel, veti asigura trasmiterea informatiilor intr-un mod transparent, cu respect fata de cei care au facut posibila difuzarea lor.

Posted in Chakre, Metode | Tagged | Leave a comment